Visiem vides aktīvistiem no „Greenpeace” ļauts pamest Krieviju • IR.lv

Visiem vides aktīvistiem no „Greenpeace” ļauts pamest Krieviju

25
“Greenpeace International” aktīvisti priecājas Sanktpēterburgā, saņēmuši Krievijas imigrācijas dienesta atļaujas izceļot no valsts. Foto: AFP/LETA

Sagaidāms, ka „Greenpeace” aktīvisti no Krievijas izbrauks līdz jaunam gadam

Visi ārvalstu vides aktīvisti no organizācijas „Greenpeace”, kuri atradās uz kuģa “Arctic Sunrise”, saņēmuši izbraukšanas vīzas no Krievijas, savā tviterkontā par to vēsta starptautiskā vides aizstāvības organizācija.

Krievija izbeigusi kriminālietu arī pret pēdējo no septembrī Barenca jūrā aizturētajiem vides aizstāvju kustības aktīvistiem, bet pirmais atbrīvotais aktīvists ceturtdien jau sēdies vilcienā, lai dotos projām no Krievijas, paziņojusi organizācija.

Kā pēdējais ziņu par lietas izbeigšanu saņēmis itālietis Kristiāns d’Alesandro. Pārējās 29 krimināllietas tika izbeigtas jau iepriekš saskaņā ar Krievijā izsludināto plašo amnestiju, kas skar aptuveni 20 000 ieslodzīto un tiek vērtēta kā Kremļa mēģinājums uzlabot valsts tēlu pirms Soču Olimpiādes. Amnestēto vidū ir arī četri Krievijas aktīvisti.

No 30 “Arctic Sunrise” aizturēto aktīvistu grupas 26 ir ārzemnieki. Sagaidāms, ka līdz jaunajam gadam viņi visi izbrauks no Krievijas.

Greenpeace” aktīvisti 18.septembrī Barenca jūrā mēģināja nokļūt uz uzņēmuma “Gazprom” naftas ieguves platformas “Prirazlomnaja”, lai tur sarīkotu protesta akciju pret naftas ieguvi Arktikā. Nākamajā dienā Krievijas robežsargi no helikoptera nokļuva uz aktīvistu kuģa “Arctic Sunrise” klāja. Pēc aizturēšanas “Arctic Sunrise” kapteinis atteicās vadīt kuģi. Tad ar Nīderlandes karogu peldošais kuģis tika aizvilkts uz Murmanskas ostu, kur tika arestēts. Aizturēto vidū bija seši Lielbritānijas un četri Krievijas pilsoņi, kā arī vēl 16 citu valstu, tai skaitā Argentīnas, Itālijas, Francijas un Austrālijas pilsoņi.

Aizturētie aktīvisti sākotnēji tika apsūdzēti pirātismā, bet oktobra beigās Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka šīs apsūdzības tiek pārkvalificētas par apsūdzībām huligānismā. Visi aizturētie aktīvisti novembrī tika atbrīvoti no apcietinājuma, tomēr viņiem netika atļauts pamest Krieviju.

 

Komentāri (25)

Inese 27.12.2013. 11.34

Lūk, ko par šo ekoloģisko Hamāsu saka Putina k-ga niknākā kritiķe Latiņinas k-dze:

Так вот я должна сказать жесткую вещь. Первое. Гринпис, наконец, получил по зубам как заслуживал. Мне совершенно не жалко экологический Хамас, привыкший к многолетней безнаказанности. Я считаю, что обвинение в пиратстве им должна была паять Shell в 1995 году или BP в 1997-м. Газпром своего, как ни странно, добился. Я вам гарантирую, что больше ни один активист Гринпис не приплывет к Приразломной, потому что на это они, видимо, не подписывались. Потому что этот экологический Хамас в отличие от настоящего жертвовать жизнями не готов. Это идеал, это, вот, как с Shell. Жертвы страшного корпоративного монстра. И заметьте, где они сейчас протестуют? В основном, за рубежом. Они приковывают себя к колонкам Газпрома за рубежом и баннеры вывешивают.

Я рада, что их остановили. Я считаю, что Газпром отомстил за Shell, за несчастного биолога Ламберстена, который сошел с ума после кампании, устроенной Гринпис. Мне жалко, что это сделал Газпром, а не Shell. Мне жалко, что это сделал Газпром, а не Apple. Но я думаю, что сейчас очень многие в мире потирают руки. http://www.echo.msk.ru/programs/code/1170692-echo/#element-text

+3
-1
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 27.12.2013. 12.05

Nu jā rietumnieki aizmirsa, ka Krievijā valda čekas diktatora Puķina režīms, kas var arī nošaut jebkuru un uz vietas. Tā, ka čaļiem vēl reāli paveicās, varēja izsūtīt uz Sibīriju, vai dzīviem novilkt ādu!

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu