ASV oficiālajā delegācijā uz Sočiem nebūs valsts augstāko amatpersonu • IR.lv

ASV oficiālajā delegācijā uz Sočiem nebūs valsts augstāko amatpersonu

73
Soču olimpiādes stafete Krievijas pilsētā Čeļabinskā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Latvijas prezidents izvairās no atbildes uz jautājumu, vai viņš saredz Krievijas cilvēktiesību pārkāpumus

Neviens no ASV administrācijas pārstāvjiem nedosies uz Soču olimpiskajām spēlēm, otrdien paziņojis Baltais nams. Savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele, iespējams, dosies uz Sočiem un tās būs pirmās olimpiskās spēles, kuras viņa apmeklēs astoņu gadu laikā kopš pilda augsto amatu, ziņo Dw.de.

Jāatzīmē, ka ASV oficiālo delegāciju iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā 2010.gadā vadīja ASV viceprezidents Džo Baidens.

Kā zināms, Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš paziņojis, ka viņš dosies uz Sočiem. Otrdien Latvijas Radio viņu sadusmoja žurnālistu jautājumi par Sočiem. „Esmu piekritis aizbraukt uz atklāšanu pēc LOK spiediena. Ja olimpiskā komiteja uzskatīs, ka man tur nav jābrauc, tad arī nebraukšu,” pikti vēstīja Bērziņš.

Savukārt LTV raidījumā „1:1″ Bērziņš otrdienas vakarā, vaicāts, vai viņu apmierina cilvēktiesību situācija Krievijā, kuru dēļ citu valstu galvas diplomātiski atsakās doties uz Sočiem, atkal aizsvilās un atbildēja žurnālistam ar pretjautājumu – vai jūs apmierina cilvēktiesību situācija Latvijā? Kā piemēru viņš minēja „tūkstošiem bērnu”, kuri cieš no vardarbības. Tādējādi Bērziņš faktiski izvairījās no skaidras atbildes, vai viņš saredz cilvēktiesību pārkāpumus Krievijā.

Tikmēr ASV Baltais nams otrdien paziņoja savas valsts oficiālo delegāciju, kas piedalīsies Soču olimpiādes atklāšanā un noslēgumā. Pēc aģentūras „dpa” ziņām, ASV delegāciju uz Sočiem vedīs bijusī Nacionālās drošības ministrijas vadītāja Džaneta Napolitano, kura patlaban vada Kalifornijas universitāti. Savukārt olimpiādes noslēguma ceremonijā šo stafeti no viņas pārņems ASV valsts sekretāra vietnieks Bils Bērns.

Abu oficiālo delegāciju sastāvā iekļauti arī sportisti, kuri neslēpj savu netradicionālo seksuālo orientāciju. Piemēram, tādi ir tenisiste Billija Džīna Kinga un divkārtējā olimpisko spēļu medaļniece hokejā Keitlīna Keihova. Vairākas cilvēktiesību aizstāvības organizācijas ASV varas iestādes ne reizi vien aicinājušas Savienoto Valstu delegācijas uz Sočiem veidot tā, lai nodemonstrētu ASV attieksmi pret seksuālo minoritāšu tiesību ievērošanu Krievijā, kur šādi cilvēki tiek vajāti arī oficiālās varas līmenī.

Savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele, kura amata zvērestu nodeva otrdien pēc Vācijas jaunās plašās koalīcijas valdības apstiprināšanas, iespējams, varētu doties uz Sočiem. Par to viņa otrdien paziņoja TV kanālā ARD.

Merkele teica, ka viņa astoņos gados, kopš sabijusi kancleres amatā, „ne reizi neesmu piedalījusies olimpiskajās spēlēs”. Tomēr konkrētu plānu par došanos uz Sočiem kanclerei pagaidām nav.

Merkele arī teica, ka viņa nav tikusi iepriekš informēta, ka Vācijas prezidents Joahims Gauks bija iecerējis publiski atteikties apmeklēt Krievijā rīkotās olimpiskās spēles. Tomēr tur Merkele neredz nekādu problēmu.

Jau ziņots, ka Soču spēles sāksies nākamgad 7.februārī un uz tām atteicies doties arī Francijas prezidents Fransuā Olands un EK komisāre Viviāna Redinga, tāpat kā daudzas popzvaigznes, kas tādējādi protestē pret Krievijas attieksmi pret netradicionāli orientētiem cilvēkiem.

 

Komentāri (73)

ltvpanorama 18.12.2013. 09.18

viņus laikam neuzaicināka USA olimpiskā komiteja..toties Kājiņu saimnieks dosies,jo atsūtija ielūgumu un viņš dodas da jebkur, kur ir kāds ielūgums..kaut vai uz Turciju jeb Turkmēniju?, ai nu kāda starpība un “saskaņas zēni” droši vien arī silti ieteica apmeklēt Rospiliādi

+19
0
Atbildēt

12

    Dina > ltvpanorama 18.12.2013. 09.28

    >> Andrew
    Nē mīlīt. Vajag biežāk skatīties TV. Analītiskos raidījumus. Nevis visādas santabarbaras un frīkšovus … Tad būtu dzirdējis, ka mūsu valsts Prezidents brauc tur, kur jāpārstāv vai jāaizstāv Latvijas intereses. Un Krievija pilnīgi noteikti ir viena no šādām zemēm. Tikai pilnīgi aprobežots kretīns vai valsts ienaidnieks var vēlēties, lai mūsu attiecības ar šo lielo kaimiņu būtu pēc iespējas sliktākas …

    +1
    -16
    Atbildēt

    0

    Dina > ltvpanorama 18.12.2013. 10.22

    >> Andrew
    Kāda tev, plukata, ir daļa gar „zagšanu Krievijā” ?? Vēl par badacietējiem Āfrikā un abižotajiem pediņiem Kolumbijā paīdēsi ?
    Manuprāt zagšana spie viņiem ir tikai un vienīgi Krievijas un pašu krieviņu problēma. Labāk būtu uztraucies par to, kā mūsējie Siles Runči, Premjeru ieskaitot izzog un izpārdod valsti …
    Neba nu visādi spriedelētāji no Latvijas būs tie, kuriem krievi būtu jāmāca, kā viņiem dzīvot un savu valsti pārvaldīt. Lai tādas tiesības varbūt, kādreiz, iespējams iegūtu, kā minimums vajadzētgu SAVU valsti sakārtot, pierādīt, ka spējam SAVUS cilvēkus paēdināt un tiem labklājību nodrošināt, lai letiņi masveidā nemuktu no savas zemes prom i atpakaļ neskatoties.
    Lai gan – kam es te ko stāstu? Visos laikos vislielāko sava kaimiņu pamācītāji ir kā reize bijuši tie, kuriem pašiem pakaļa plika, suns badā nosprādzis un sēta neslaucīta …

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    varbūt ka tā > ltvpanorama 18.12.2013. 10.20

    nu i labi ka amerikāņi nebrauc, gaiss Sočos būs tīrāks

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    varbūt ka tā > ltvpanorama 18.12.2013. 10.52

    lai arī Krievija nav nekāda panaceja, tomēr tā saucamajām rietumu jēlībām nepiekrītu, lai kā te smilkst dzeris

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Dina > ltvpanorama 18.12.2013. 10.45

    >> Andrew
    Nākas atkārtoties:
    Visos laikos vislielāko sava kaimiņu pamācītāji ir kā reize bijuši tie, kuriem pašiem pakaļa plika, suns badā nosprādzis un sēta neslaucīta …

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Vineta > ltvpanorama 18.12.2013. 12.41

    Kurmītis
    kuriem krievi būtu jāmāca, kā viņiem dzīvot un savu valsti pārvaldīt.

    Dzīvojiet, smirdīgās fašistu cūkās, kā jums tīk, tikai nerādieties cilvēkiem acīs!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > ltvpanorama 18.12.2013. 12.42

    bimbo1
    Krievijs, padla, ir absolūtais ļaunums un krievi ir tā nesēji.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > ltvpanorama 18.12.2013. 13.09

    Kurmītis …sava kaimiņu pamācītāji ir kā reize bijuši tie
    ========
    Kak raz Depozītu Bankas Mārčs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > ltvpanorama 18.12.2013. 11.34

    Nožēlojamais, sprāgušu slieku ēdājs, nav domātājs, bet rakstītājs , kā jau pusaklam pazemē dzīvojošam kustonītim, jamam ir dikti īsa atmiņa, nu aizmirsa viņš ,kā lielās PR runas bīdīja par ex-komuņāgām, komsomoļciem,nomenklaturščikiem – LC/TP/LPP/GKR arī ZZS un protams lielo brāli SC. Atmiņas zudums, vēlamā uzdošana par esošo un citas blaknes.
    It sevišķi feini tagadējais prokremlins , kurmītis, saskan ar konservatīvo nacionālo interešu bīdītāju TP PR izpausmēm, kur kustonīts ņēma plašu dalību.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 18.12.2013. 10.54

    klau Tu gadienā neatceries, kurš te savulaik solija Treknos gadus, pūta NI burbuli, kurš izlaupija Parexu, kurš piedirsa upes ar mazajiem Hesiem par kuriem nu visai tautai vēl joprojām jāmaksā..un kurš te fanoja par visu šo zagļu bandu daudzu gadu garumā..nebija gadījumā kāds mazs divkosīgs kurmītis? – bet Tev vēl veras mute vaļā kaut ko par aizbraukušajiem muldēt ? krīze beigusies?laiks atkal pie siles, vai ne? politiskie zombiji un parazīti lien no padibenēm laukā dalīt Eiropas piķi, viens tak jūsējais aizmirsu kurš tas bija, pāris dienas pēc Zolitūdes tiešraidē TV, tak tā arī atzinās ..galvenais uzdevums sadalīt Eiropas finansējumu

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 18.12.2013. 10.39

    bet kāda Tev ” Tovarišč” daļa par ko man ir daļa?..es dzīvoju vēl pagaidām brīvā demokrātiskā Latvijā un Eiropā un varu izteikties brīvi par visu, tai skaitā par Krieviju un tur notiekošajām nejēdzībām un vēl maniļoti uztrauc visādu vietājo savoku pārpalikumu aktivizēšanās un cerības nepieļaut to lai tepat Latvijā mazinātos korupcija, visādi 20%, otkati un rospili un visādas ” vasj vasj ” tipa politiskās un ekonomiskās ēnu spēles..un mani māc ļoti lielas aizdomas ka ne jau bez Krievijas palīdzības te notiek šī gaisa jaukšana – tirgus jeb dŗīzāk jau austrumu bazārs..saskaņas zēni taču itin sprauni uz visādu forumu rīkošanu..un nekautrējas arī kafenēs tikties ar spečokiem vai ne?

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 18.12.2013. 10.09

    tikai totāli stulbs pravoslavnutijs krievu lielšovinistu atbalstītājs vai arī zaglis (valsts izzadzēju pakalpiņš)- būtībā abi šie varianti itin labi sadzīvo kopā – var neredzēt vai negribēt redzēt to izzagšanu kas notiek Krievijā ..tai skaitā gatavotojot šo subtropu ziemas olimpiādi,visdārgāko visu olimpiāžu vēsturē,starpcitu pēdējais jaunums – Krievijas nākamais plāns ir sarīkot vasaras olimpiādi aiz polārā lokā uz Novaja zemļa salas..mazāk vajag ar demagoģiju nodarboties sacerot sūdīgu pīāru..bet palasīt ko par šo rospiliādi domā pašā krievijā..un ne jau kaut kādu Kiseļovu Pirmajā kanālā vai debilo NTV Mamontovu..bet Tev jau tā morāle ir līmenī..pofig ka zog, pofig cilvēktiesības, pofig ka dabu sačakarē..galvenais ka piķis pieejams ko savējo barā nopiļīt

    +13
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 18.12.2013. 09.31

Jā, kuru gan intersē ASV attieksme?
“Progresīvo pasauli”, augsti morālu un intelektuālu, pie kuras, protams, pieder SC, PLL,ZZS, Kurmītis, Ločmelis, Viedoklis, utt., intersē tikai Kremļa klātbūtne un viedoklis.
Iespaids, ka neesmu Irā, bet gan kādā Prohanova vai Žirinovska vietnē, kur zooloģiskais antiamerikanisms konkurē ar stulbumu, un grūti pateikt, kā šeit vairāk.

+17
-1
Atbildēt

25

    Dina > ligakalnina 18.12.2013. 10.43

    >> dzeris
    1. tev nebūs manu vārdu nelietīgi valkāt!
    2. krievi IR morāli daudz pārāki par Rietumiem kaut vai tā vienīgā iemesla dēļ, ka nav tādi liekuļi, meļi un divkoši. Viņi savu domu formulē skaidri un saprotami, un, ja piedāvā draudzību, tad tā ir abpusēji izdevīga.
    3. Pretstatā Rietumu solījumi 100% ir ar dubulto dibenu, piedāvājumi – izdevīgi tikai un vienīgi viņiem, politika vērsta uz savu „draugu” aplaupīšanu, viņu tirgu sagrābšanu, ekonomikas iznīcināšanu. Viņi „draudzējas” tikai tad, ja gūst no kādu taustāmu labumu savā personīgajā kabatā.
    4. Pat šīs Olimpiskās spēles ir uzskatāms viņu divkosības pierādījums. It kā pēc 80. un 84. gada visas Lielvaras taču vienojās, ka turpmāk Olimpiskās SPORTA spēles netiks izmantotas politiskiem mēŗķiem. Tač tas, kas notiek tagad, ir tieši pretējs tam – oficiāli boikota it kā nav, bet neoficiāli, paslepus tiek rīkots tāds lienošais boikots, piesedzot ar kārtējo politoloģisko šļuru par nez kādu cīņu „par demokrātiju”. Kaut patiesībā iemesli ir pavisam citi – fakts, ka Krievijai izdevās Rietumus šajā posmā apspēlēt Ukrainas sakarā. Meli un liekulība ir Rietumu otrā daba.
    5. un vēl viena Rietumu iezīme – gļēvulība. Viņi NEKAD nedosies atklātā cīņā ar kaut vai spēkos līdzvērtīgu pretinieku, ja pastāv kaut mazākais risks, ka viņi var zaudēt. Tikai tad, ja viņiem ir 10-kārtīgs pārspēks. Tad gan uzreiz piebrauks ar pāris lidmašīnu bāzes kuģiem un gatavi „demkrātiju” aizstāvēt. Krieviju tagad spārda, jo tā šobrīd ir vāja. Kamēr Ķīnai, kura šobrīd ir stipra, visi Rietumi pazemīgi klanās, sadarbojas un draudzējas … kas Ķīna mums ir baigā demokrātijas citadele pēkšņi?

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.12.2013. 09.36

    Dzeri, pie visa vainīga NA un MNA?

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 18.12.2013. 10.39

    aivarsk. Nē, pie visa vainīgi NA nekritiskie un nedomājošie biedri, tādi kā aivarsk.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.12.2013. 11.48

    aivrsk – un kā tad bija ar to NA balsojumu par to soc. iemaksu griestu atjaunošanu?
    Tas bija pareizs un latviešu intersēs, mums soc. buidžets vai oplīst no naudas daudzuma, nav kur to likt?
    Vai, kārtējais balsojums, ko nolobēja augsti ierēdņi ar lielām algām, tos jūs arī piesedzat, tāpat, kā MNA un RAT?
    Vai jebkura NA kritika ir vietnes “degradācija”?
    Un pie tā, kāda būs Latvija pēc vēlēšanām, jādomā, NA vainīga vairāk par mani, ar savu muļķību, korumpētību, politbiznesu, dīvainiem balsojumiem, utt., ja jūs tur tādi esat, nevajag vainot spoguli, jādomā, ar to visu esat pazudējuši domājošāku elektorāta daļu, paliks tikai tev līdzīgie nekritiskie fani.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 18.12.2013. 12.47

    r_r
    dzeris tiešām nepieminēja NA

    Šoreiz dzeris NA nepieminēja

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 18.12.2013. 12.46

    r_r
    dzeris tiešām NA nepieminēja.

    Šoreiz dzeris NA nepieminēja.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 18.12.2013. 12.48

    dzeris tiešām NA nepieminēja.

    Šoreiz dzeris nepieminēja NA

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 18.12.2013. 12.49

    dzeris tiešām NA nepieminēja.

    dzeris nepieminēja šoreiz NA

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 18.12.2013. 12.45

    r_r
    dzeris tiešām NA nepieminēja.

    Šoreiz dzeris NA nepieminēja

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Alise > ligakalnina 18.12.2013. 11.32

    aivarsk, tad arī korekti vajag norādīt, bet ne ar tādām kašķveidīgām replikām :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 18.12.2013. 12.54

    Šoreiz dzeris tiešām nepieminēja NA… :)
    p.s. Laikam 9:31 baigi savaldījās…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.12.2013. 09.46

    Es šeit pieminēju MNA un NA?
    Bet, ja jau tu to pieminēji, izskaidro tās balsojumu soc. iemaksu griestu atcelšanā, pie kam tā balsoja arī par pabalstu griestu atcelšanu, tātad, tie, kurus lobē tavi politbiznesmeņi, varēs arī turpmāk saņemt milzu “pabalstus”, kuri tiem vispār nav nepieciešami, un nevienā valstī tādiem pabalstus nemaksā, toties sociālo nodokli maksās mazāku?
    Tas ir soc. taisnīgums un “latviešu interses” NA izpildījumā?
    Lielāki liekuļi un blēži redzēti nav, domā, visi ir tik stulbi, ka to nesaprot?
    Ar ko tad jūs esat labāki par Viņķeļi un V liekuļiem, kas vāvuļo par soc. nevienlīdzības likvidēšanu, un, no otras puses, pieņem lēmumus, kas to tikai palielina?
    Nosauc man vēl vienu ES valsti ar tādu nodokļu un pabalstu sistēmu, kā Latvijā, kur nabadzīgākie, faktiski, finansē bagātākos?
    Un tie tavi āksti tur pielikuši savu roku.

    Un tad jūs liekulīgi brīnaties, ka cilvēki balso par SC?

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.12.2013. 12.25

    dzeris49 aivrsk – un kā tad bija ar to NA balsojumu par to soc. iemaksu griestu atjaunošanu?
    _____________________________________
    Jā, tu varētu papētīt, kā tur bija! Kā tur bija, kad vienotība bija kopā ar zzs vienā koalīcijā un Labklājības ministrs bija Uldis Augulis (ZZS)

    2008.gada 19.jūnijā pieņemtie grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” paredzēja atcelt sociālās apdrošināšanas iemaksu maksimālo apmēru no 2009.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 31.decembrim. Līdz ar to minētajā laika periodā apdrošināšanas iemaksas jāveic no visiem ienākumiem un netiks aprēķinātas pārmaksātās valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas jeb iemaksas, kas veiktas virs Ministru kabineta noteiktā maksimālā apmēra. 2008.gadā maksimālie ienākumi, no kuriem bija jāveic sociālās apdrošināšanas iemaksas, bija 29 600 lati gadā. Tā kā iemaksu objekta maksimālais apmērs tiek atcelts laikā no 2009. līdz 2013.gadam, pārmaksātās iemaksas, kas šajā periodā tiks veiktas no ienākumiem virs iemaksu objekta maksimālā apmēra, netiks aprēķinātas un tiks atmaksātas laikā no 2010. līdz 2014.gadam.
    http://www.apollo.lv/zinas/plano-atjaunot-socialas-apdrosinasanas-iemaksu-griestus/424115

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.12.2013. 12.11

    r_r aivarsk, tad arī korekti vajag norādīt, bet ne ar tādām kašķveidīgām replikām :)
    ____________________________________
    Dažiem jāsaprot tas, kas rakstīts starp rindām…

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 18.12.2013. 13.01

    Kurmītis
    krievi IR morāli daudz pārāki par Rietumiem
    http://ipvnews.org/2nd_column/images/664.jpg

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 18.12.2013. 11.27

    r_r Nē nepalika labāk, tomēr gribu norādīt, ka tieši dzeris49 līdzīgi ar viņa paša minētajiem “Prohanova vai Žirinovska” draugiem ir pielicis visas četras ķepas šīs vietnes degradācijā, bez argumentiem, bez diskusijas, ar tukšas mucas atkārtošanos, “kur zooloģiskais antiamerikanisms/antilatviskums konkurē ar stulbumu, un grūti pateikt, kā šeit vairāk”.
    Ja viņš nesaprot, uz kādām dzirnavām lej ūdeni un, kas mūs visus sagaida pēc 12. Saeimas vēlēšanām, tad mans pienākums ir viņam uz to norādīt, neskatoties uz to, labāk man paliek vai ne labāk pēc šādas norādes!

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > ligakalnina 18.12.2013. 11.13

    kurmītis: krievi IR morāli daudz pārāki par Rietumiem
    ________________________

    Nu ja, nu ja, īsti kultūras nesēji – http://eimage.livejournal.com/425622.html (bērniem līdz 18 nav ieteicams :) ) Rietumos ierindas cilvēki tā neuzvedas publiskos pasākumos

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > ligakalnina 18.12.2013. 10.38

    aivarsk, labāk palika? Kam tādas replikas nevietā vajadzīgas? dzeris tiešām NA nepieminēja. Pašam velk uz kašķi, pastrīdēties gribās?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Dzidra > ligakalnina 18.12.2013. 10.57

    Kurmītis piesūcies ar pašu banālāko 21.gadsimta pildījuma krievimpērismu līdz matu galiem. Krievu lielo un neviltoto draudzību jau izbaudījām 1940.gadā, paldies, vairāk par to stāstīt nevajag, paši atceramies. Arī tos Latvijas pilsoņu tūkstošus, kurus krievi lielās un neviltotās draudzības vārdā nobendēja, atceramies.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > ligakalnina 18.12.2013. 11.17

    Ko, sliekēdāj, tā satraucies, ja jau vienalga par jeņķijiem?

    Skaidrs ,ka Moskalis ir kā ādas sēnīte uz zemeslodes virsmas, gan ASV, gan GER, gan GB, gan FR( neskatoties, ka ieskapēja Moskalim pa tiešo savus Mistrāļus) uzliek banu tās ” Soču neiespējamās misijas” popularizēšanai. Pareizi arī dara, atradušies kremlini , pasaules lielvara ar Nīderlandes izmēra ekonomiku( GER ir lielāka , tie tā kā nav moskaļiem vienā svaru grupā), bet ambīcijām ,kā Romas impērijai.
    Savukārt Tava CH tikai to vien gaida, kā izejvielām cipariņš nokritīsies, lai varētu sev likumīgi pievienot Sibīrijas plašumus, tieši tāpat kā JAPs gaida to mirkli ,kad zem Imperatora zižļa stāsies Kamčatka un Sahalīna, par Kuriļļiem nerunājot.
    Ne jau kāds par draugu moskali uzskata, bet par pērtiķi ar granātu, bet kā pērtiķis noliks granātu sāņis un nāksies risināt ikdienas vajadzības( nevarēs piesist pilnu kuņģi ar nobažījušo novērotāju pamestajiem banāniem-paaugstinātajām resursu cenām), tad arī pērtiķi neitralizēs, kam tāds neadekvāts blakus nepieciešams?

    Savukārt pie problēmām ar LR cilvēkresursu morāli, darba tikumu,bezatbildību un pofigismu un citām sovoka īpatnībām, kas rezultējas pie riebīgām blaknēm LR, kuras Tu mini kā LR iedzimto grēku, arī pēc 22 gadiem kopš izdevās no Moskaļu skavām tikt vismaz nelielā atstatumā, kā reizi var pateikties sovoka teritoriālveidojumam, kuram likās ka izeja pieBalķikas viņam tā kā derētu.

    Kā arī elementāras konsekvences Baltijā , kur vairāk iepludināto ļautiņu – sovoku, un moskaļu naudas, tur vairāk visu blakņu un sekojoši ekonomiskās mazspējas.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ligakalnina 18.12.2013. 11.04

    Kurmi,,pašam ņirga nenāk? ” krievi IR morāli daudz pārāki par Rietumiem ” – saki mans draugs kodēļ tad krievu deputāti un spice pērk īpašumus Miami, brauc uz Kurševelām, Monako, sūtu bērnus uz Harvardām mācīties nevis piem kaut kur Urjupinskā būvē villas un pavada vasaras atvaļinājumus kaut kur Krievijas plašumos, jā un savus avuārus viņi diskrēti glabā kaut kur ārpus krievijas Cjurihā un Ļjuksemburgā ( ehh Kiprā nedaudz uzkārās) un nevis sberbankā?..savu ” lapšu ” Tu varētu toč kaut kur PBK pļurināt:)))) kooperatīvs Ozero,,esi dzirdējis tādu, un par Krievijas dzelzceļa šefa Kažoku glabātuvi..ļoti ētiski, un augstas morāles caurstrāvoti stāsti

    +9
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 18.12.2013. 10.04

Problēma Latvijā, kura patiesībā skar mūsu valsts pastāvēšanas pamatus, ir daudz plašāka par viena paša Bērziņa ” remdeno peldēšanu” starp politiski jūtīgiem jautājumiem, kurus viņš cenšas apiet un neaizskart.
Patiesībā jau prezidents ir LR sabiedrības spogulis, citādi jau viņš nebūtu kļuvis par prezidentu Latvijā. Viņa nespēja vienā teikumā skaidri un saprotami formulēt domu ir simboliska. Tādi mēs esam, ja runa ir par to, kas ir Latvijas valsts, kādas vērtības ir mūsu vērtības, kas ir mūsu ienaidnieki. Mēs visām šīm lietām gribam izpeldēt pa vidu ” remdeni”, bet, kad pienāk mirklis, kurā esam spiesti no malas paskatīties pašiem uz sevi, tad mums ieraudzītā bilde pēkšņi nepatīk :) Sevišķi, ja salīdzināmies ar saviem mūžsenajiem sāncenšiem – igauņiem, piemēram.

+12
-1
Atbildēt

11

    ligakalnina > buchamona 18.12.2013. 11.26

    Ar eiropieti domāju cilvēkus, kas konfrontācijas vietā mēģina atrast kompromisus, cik tas ir iespējams.
    Refleksija, tātad, zināmas šaubas par visu, un, pēc iespējas, izvairīšanās no kategoriskiem spriedumiem, ir inteliģences pazīme.
    Putinisms un patreizējā Kremļa politika arī manā uztverē ir vispārējs ļaunums, tai pat reizē, ne visi šīs politikas atbalstītāji Latvijā, Krievijā, un tādu jau pietiek arī Rietumos, ir uzskatāmi par ienaidniekiem, ienaidnieks ir tas, kuru var vienīgi iznīcināt, tik kategoriski es nespriežu, bet, esmu par to runājis jau vairākkārt.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 18.12.2013. 11.57

    Nespried par visiem latviešiem pēc savas partijas biedriem, muldēt par “stingru mugurkaulu” ir viens, diemžēl, reāli NA lokana un gluma, kā zutis, gan Lemberga priekšā, gan MNA un Lūša priekšā, nu jau palocijās arī augstiem ierēdņiem un citiem bagātajiem, nobalsodama par to, lai viņi, nabadziņi, nepārmakso soc. nodokli, jo mums, redz, naudas soc. budžetā pietiekot.
    Lūk, tā nav eiropeiska, bet tīri aziātiska mentalitāte, kas vārdu solidaritāte nepazīst, un kur balsojumus, kas ir kaitīgi sabiedrībai, pērk par naudu vai citiem labumiem, tā ka NA ir aziāti pēc savas mentalitātes, arī jums raksturīgā liekulība un glumums ir aziātiskas( vai sovokiem raksturīgās) īpašības.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 18.12.2013. 12.33

    dzeris49 Nespried par visiem latviešiem pēc savas partijas biedriem,
    _________________________________________
    Es neesmu nevienas partijas biedrs, bet parādi man to stingrāko mugurkaulu!
    Tas būtu tiem tankistiem?
    Tas būtu rižajai? Kam?
    Kurš aizstāv manas LATVIEŠA tiesības??????????????????????
    NOSAUC KONKRĒTI!!!!!!!!!!

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > buchamona 18.12.2013. 13.03

    aivarsk. Ja latviešu tiesību aizstāvju reitingu sastādītu pēc radītajiem decibeliem, tad noteikti NA ieņemtu godpilno pirmo vietu. Ja pēc darbiem, tad NA vieta būtu kaut kur aiz RP un pirms ZZS.
    Es esmu latvietis un mani NAV jāaizstāv! Vari būt drošs ka es pats sevi spēšu aizstāvēt. Man jau ZB klausīties tos VL pazemojumus, ka es bez viņiem neesmu nekas. Nevajag spriest par citiem pēc sevis!

    ps. Neesi NA biedrs?:) Šķiet Tu esi vienīgais, kas savus atbalstāmos šeit nekad nav kritizējis. Nu varbūt draudzīgi pakratījis ar pirkstu.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 18.12.2013. 10.56

    Var to saukt par locīšanos, var saukt arī par vēlmi meklēt kompromisu un lielāku vēlmi izprast citu viedokli, kas ir taisni iekšējas inteliģences izpausme, tā ka nepiekrītu, ka latvieši ir sliktāki, drīzāk, savādāki, šinī ziņā, taisni lielāki eiropieši.
    Tur, kur tas tiešām nepieciešams, latvieši nelokas, kaut vai balsojums par valodu, arī Atmodas laiks, to parādīja.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > buchamona 18.12.2013. 13.17

    nomale …sastādītu pēc radītajiem decibeliem, tad noteikti …
    Šķiet Tu esi vienīgais, kas
    ============
    Nejēdz “radītos decibelus”.

    Ak, Kungs! Un šitiem analfabētiem piemīt vēlēšanu tiesības?
    Nav brīnums, ka Latvijas Valsts ir tādā …. hmm… krīzē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 18.12.2013. 10.18

    Nedomāju, ka vidusmēra latvietis ir mazāks savas valsts patriots, sliktāks, zaglīgāks, negodīgāks, stulbāks, slinkāks par visdusmēra igauni.
    Problēma ir mūsu politiskajā elitē.
    Ja, var jau teikt, ka paši tādus ievēlam, diemžēl, tas arī īsti neatbilt patiesībai.
    Vēlam par vieniem, bet, kad viņi nokļūst pie varas, viņi pakāpeniski mainās, un ne jau uz labo pusi, personiskās interses, egoisms, vēlme “nopelnīt” par “pareizu” balsojumu sāk ņemt virsroku par valsts un sabiedrības intersēm.
    V un NA ir uzskatāmi piemēri, kā var pārvērsties partijas.
    Un zivs, kā zināms, pūst no galvas.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 18.12.2013. 11.32

    dzeris49 Var to saukt par locīšanos, var saukt arī par vēlmi meklēt kompromisu
    ________________________________________
    Nu tad mums ir tas kompromiss šeit starp krievijas politkultūru un Eiropu!

    un lielāku vēlmi izprast citu viedokli, kas ir taisni iekšējas inteliģences izpausme, tā ka nepiekrītu, ka latvieši ir sliktāki, drīzāk, savādāki, šinī ziņā, taisni lielāki eiropieši.
    ________________________________________________
    Nu ko tad uztraukries, tad jau baigi labi! Esam apsteiguši igauņus par gadiem 30?

    Tur, kur tas tiešām nepieciešams, latvieši nelokas, kaut vai balsojums par valodu, arī Atmodas laiks, to parādīja.
    __________________________________________
    Balsojums par valodu ir valdības izmests miskastē!
    NEKĀDI valodas situācijas uzlabojumi nav veikti!!!

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Dzidra > buchamona 18.12.2013. 11.03

    Dzeri, mūsu politisko eliti svētīja latviešu vidējais vēlētājs ar slaveno tautas balsojumu 5.saeimas vēlēšanās 1993.gadā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Alise > buchamona 18.12.2013. 10.46

    Ir, ir dzeri vidējais latvietis atšķirīgs no igauņa, un tieši sliktākajā virzienā. Mūs krieviskā mentalitāte ir ietekmējusi, un joprojām ietekmē, daudz lielākā mērā nekā igauņus. Un paši mēs ļaujamies tieši kā riņķī apkārt teica – remdeni peldot caur dažādiem neērtiem jautājumiem – it kā lai kaza dzīva un vilks paēdis. Visu laiku locāmies.

    Un tieši ne tikai politiķi, bet liela sabiedrības daļa ar visādiem – nu nevar taču viņiem pāri darīt, nu nevar viņiem uzspiest mācīties latviski, nu var taču ar viņiem parunāt krieviski (tā tak ērtāk), nu pieminekli nojaukt nevajag (kādēļ lieku kašķi taisīt, būs atkal problēmas) u.t.t.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 18.12.2013. 11.16

    dzeri. Neteikšu, ka izvairīšanās no tiešas atbildes uz būtisku jautājumu, cenšanās iegalvot sev ka ļaunums ir tas pats, kas pretējs viedoklis, ir iekšējas inteliģences pazīme :) Un nevajadzētu arī lietot tādu vispārinātu jēdzienu kā eiropietis, ja runa ir par to, kā katra tauta sevi pozicionē savā etniskajā dzimtenē, jo bez atšķirīgas mentalitātes vēl ir ļoti daudz faktoru, kuri šo poziciju ietekmē. Teiksim tādam dānim Dānijā ir ļoti viegli runāt par demokrātiskām vērtībām, jo Dānija nerobežojas ar putinistu Krieviju, un Dānijā nedzīvo putinisti, kuru mērķis būtu likvidēt Dānijas valsts iekārtu.

    Kompromiss ar ļaunumu tikai vienā dzīves sektorā, padara ļaunu visu pārējo dzīves telpu, tai skaitā pasliktina materiālo labklājību, kuru nav iespējams sev nodrošināt, sadarbojoties ar valsts ienaidniekiem. Kur mēs būtu šobrīd, ja mūsu iekšpolitika dižķibeles laikā būtu bijusi atkarīga no SC politikas, šīs apvienības politiskajiem mērķiem? Domāju, ka tad mēs par sevi varētu teikt, ka Latvija ir nodota lombardā Kremlim.

    Ir jāapzinās tas, ka mūsu valsts neatkarība tieši šobrīd pirms vēlēšanām ir nokļuvusi lielās briesmās, jo pēckrīzes nogurums varētu būt tas iemesls, kādēļ ļaudis varētu sākt balsot par Repši, vai Šleseru atkal un šādi tiktu pavērts ceļš SC uz valdošo koalīciju, un tad tās ir beigas

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu