Grībauskaite: Ukrainu sagaida Baltkrievijas liktenis • IR.lv

Grībauskaite: Ukrainu sagaida Baltkrievijas liktenis

10
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Foto: Edijs Pālens, LETA

Galvenā atbildība par asociācijas līguma neparakstīšanu ar ES gulstas uz Ukrainas valdošo politiķu pleciem

Ukrainu varētu sagaidīt līdzīgs liktenis kā Baltkrieviju, kura būtībā ir pilnībā atkarīga no Krievijas, ar šādām prognozēm nākusi klajā Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Viņa uzskata, ka Kijevas lēmumam atteikties no iespējas ar Eiropas Savienību (ES) noslēgt asociācijas līgumu būs negatīvas sekas, jo samazināsies Ukrainas konkurētspēja, palēnināsies demokratizācijas process, savukārt atkarība no Kremļa pieaugs, intervijā Vācijas izdevumam “Die Zeit” skaidroja Lietuvas prezidente.

Pēc Grībauskaites domām, galvenā atbildība par asociācijas līguma neparakstīšanu gulstas uz Ukrainas valdošo politiķu pleciem, un Kijeva nav spējusi izturēt Maskavas spiedienu. “Krievijas rīcība attiecībās ar Ukrainu, Moldovu un Gruziju apliecina, ka šī valsts joprojām turpina izmantot necivilizētas metodes,” uzsvēra Lietuvas prezidente.

Ukrainas parlaments pagājušo ceturtdien neatbalstīja nevienu no sešiem likumprojektiem, kas ļautu notiesātajai ekspremjerei Jūlijai Timošenko doties ārstēties uz ārvalstīm. Šāda likumprojekta pieņemšana ir viena no galvenajām Briseles prasībām, kas Kijevai tika izvirzīta, lai 28. un 29.novembrī Austrumu partnerības samitā Viļņā Ukrainai būtu iespēja ar ES parakstīt asociācijas līgumu, ziņo LETA.

Pēc tam Ukrainas valdība paziņoja, ka tā aptur ES asociācijas līguma parakstīšanas sagatavošanas procesu. Šis lēmums faktiski likvidēja iespējas parakstīt līgumu Viļņas samitā, kas nozīmē, ka tagad process var ievilkties uz vairākiem gadiem.

 

Komentāri (10)

janis17 28.11.2013. 12.07

Pielaidīsim valsts līmenī pie teikšanas sc, sūdrabu & co, arī mūs sagaidīs tāds pats liktenis. Vai tauta to saprot?

+9
-2
Atbildēt

1

    ligakalnina > janis17 28.11.2013. 12.52

    Paniku tikai nevajag celt, Latvijā tāds scenārijs nav iespējams, ne teorētiski, ne praktiski, mēs jau sen esam ES un NATo, pat Latvijas krievu vairākums adekvāti novērtē situāciju Krievijā, nebūt nevēlas nokļūt Kremļa apkampienos, ne Lembergam, ne daļai SC, ne Sudrabai tādu scenāriju nevajag, viņi lieliski jūtas Latvijas demokrātijā, veido sev šeit politisko biznesu, un nevēlas nokļūt Krievijas autoritarā un pretiesiskajā sistēmā.
    Un Ukraina galigi nav Baltkrievija, tautas cita, beigu beigās, Ukraina aizies uz Eiropu, Gribauskaite kļūdās.
    Tikai, arī Eiropai att. uz Ukrainu vajag uzvesties adekvātāk, un saprast tās grūtības.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Ojārs 28.11.2013. 12.28

Ja turpināsim “sibīriešiem” dāvināt pilsonību un ar TUA sistēmas palīdzību iepludināt valstī jaunus kolonistus, tad tas pavisam drīz var notikt arī ar mūsu valsti

+7
-2
Atbildēt

0

Janka, Janic 28.11.2013. 12.28

notiek ciiņa par impeerijas saglabaašanu , kas attiecas uz Latviju , nu nezvai kremļa jeģinnaja rossija sateliitpartijai izdotos nokaartot izstaašanos no NATO un Eirosavieniibas , krievi vieni paši nevarsadaliit pasauli kaa staļina laikaa to izdariija dalot teritorijas ar sabiedroto fašistisko vaaciju… protams nevar atstaat bez uzmaniibas interfrontiskos centienus trauceet valsts darbiibu kaa iekšpolitiskajaas, taa aarpolitiskajaas norisees

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu