Rēzeknes flagmaņu pēctecis • IR.lv

Rēzeknes flagmaņu pēctecis

1
Leax Rēzekne vadītājs Gints Jačuks.

Labākais darba devējs reģionā – šādu atzinību no Latvijas Darba devēju konfederācijas šogad savam daudzo balvu pulkam pievienojis uzņēmums Leax Rēzekne, kas ražo detaļas zviedru automobiļiem

Vecākie un vidējās paaudzes rēzeknieši labi atminas, ka šajā vietā, pie šosejas Rēzekne-Daugavpils, Ozolaines pagastā kādreiz atradās liela putnu ferma jeb, kā toreiz dēvēja, putnu fabrika. Lepno ceļazīmi ar gaili gan jau būs savākuši kādi metāllūžņu vācēji, bet putnu fabrikas transporta cehs tagad rekonstruēts par īstu fabriku. 2008.gadā te darbu sāka Zviedrijas metālapstrādes uzņēmuma Leax Baltix struktūrvienība.

Tagad te uzauguši jau divi apjomīgi angāri, blakus top trešais, kur atradīsies metāla rūdīšanas krāsnis. 

Leax Rēzekne ražošanas telpas ir tīras un gaišas, tikai trokšņainas, tāpēc visiem strādniekiem obligāta darba aizsardzības ierīce ir ausu aizbāžņi. Pie modernajiem darbgaldiem tiek apstrādātas detaļas autotransporta, kalnrūpniecības, instrumentu ražošanas, industriālo un elektroietaišu nozarei. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu