"Rīgas siltums" ņems teju piecu miljonu eiro kredītu • IR.lv

“Rīgas siltums” ņems teju piecu miljonu eiro kredītu

35
Foto: Didzis Grodzs, F64

Līdzekļi domāti, lai pārvadē samazinātu siltumenerģijas zudumu

“DNB banka” noslēgusi kredītlīgumu ar siltumenerģijas piegādātāju Rīgā a/s “Rīgas siltums”. Kredītlīguma summa ir 4,98 miljoni eiro (3,5 miljoni latu), un šie līdzekļi tiks izmantoti “Rīgas siltuma” investīciju projektu finansēšanai un refinansēšanai.

Lielākā daļa investīciju tiks novirzīta siltumenerģijas zudumu samazināšanai pārvadē, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “DNB bankā”. Kredīta atmaksas termiņš ir pieci gadi.

“DNB bankas” Enerģētikas un tranzīta daļas vadītājs Viktors Šeršņovs paziņojumā medijiem norāda, ka “DNB banka” jau gandrīz desmit gadus sadarbojas ar “Rīgas siltumu”, un uzņēmums pierādījis sevi kā uzticamu, par attīstību domājošu partneri. Jaunais kredītlīgums kalpo kā papildu platforma tālejošu partnerattiecību attīstīšanai, norāda Šeršņovs.

“Rīgas siltuma” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis norāda, ka siltumenerģijas zudumu samazināšana ir viena no galvenajām uzņēmuma prioritātēm. Šogad plānots nomainīt un izbūvēt siltumtīklus gandrīz 12 kilometru garumā, no tiem desmit kilometrus – pielietojot bezkanāla tehnoloģiju.

“DNB bankas” un “Rīgas siltuma” sadarbība tika sākta 2004.gadā.

“Rīgas siltums” veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometru, no kuriem 74% ir “Rīgas siltuma” īpašumā. “Rīgas siltuma” akcionāri ir Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), AS “Dalkia City Heat” (2%) un AS “Latvenergo” (0,005%).

 

Komentāri (35)

janazakovica 13.09.2013. 23.11

gods izzagt Rigu

+1
-1
Atbildēt

0

dro 13.09.2013. 18.20

Kādēļ tik maz? Tādā garā Detroitu līdz nākošajām Rīgas domes vēlēšanām nepanāksim:)

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu