Smagā avārijā uz Liepājas šosejas cietuši 16 cilvēki • IR.lv

Smagā avārijā uz Liepājas šosejas cietuši 16 cilvēki

26
Avārijas vietā uz Liepājas šosejas. Foto: liepajniekiem.lv

Triju spēkratu sadursmē cietuši satiksmes autobusa pasažieri; arī 3 nepilngadīgie

Trešdienas pēcpusdienā noticis smags ceļu satiksmes negadījums uz Liepājas šosejas pie Kalvenes, kurā iesaistīts AS “Nordeka” pasažieru autobuss, vēsta aģentūra LETA. Negadījumā cietuši 16 cilvēki, starp viņiem trīs nepilngadīgie, liecina mediķu un policijas sniegtā jaunākā informācija. Satiksme uz šosejas bija slēgta vairākas stundas.

Negadījums noticis plkst.14.20, tajā iesaistīti trīs transporta līdzekļi. Pie luksofora apstājusies vieglā automašīna un “Nordeka” satiksmes autobuss, kurā ietriekusies kravas automašīna ar “Cemex” logo. Inerces rezultātā satiksmes autobuss sadūries ar priekšā stāvošo vieglo automašīnu.

Negadījumā iesaistīti 26 cilvēki – 24 autobusa pasažieri un divi autovadītāji, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola. Izsaukums uz negadījuma vietu saņemts plkst.14.21, un uz to devās sešas mediķu brigādes.

Notikuma vietā bija ieradusies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizputes posteņa brigāde, kura atbrīvojusi vienā avarējušā automašīnā iespiesto vadītāju. Uz ceļa izlijusi degviela, un ugunsdzēsēji tās neitralizēšanā izmantojuši putas, pastāstīja glābēju pārstāve Inga Vetere.

Avārijā cietuši 16 cilvēki – starp viņiem trīs nepilngadīgi jaunieši, vēstīja LNT ziņas. Kravas automašīnas vadītājs smagā stāvoklī ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā. Visi cietušie nogādāti slimnīcās Liepājā un Kuldīgā, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Trīs smagāk cietušie vīrieši ievietoti Liepājas slimnīcas reanimācijas nodaļā ar nopietnām politraumām. Viens no viņiem tika operēts, diviem tika veikti papildu izmeklējumi, informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase. Pārējie cietušie ar ķermeņa sasitumiem un smadzeņu satricinājumiem atradās slimnīcas traumpunktā. Traumas irvidēji smagas, tostarp galvas traumas, kāju traumas un lūzumi.

“Cemex” komercdirektors Māris Gruzniņš biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja, ka uzņēmumam ļoti žēl par notikušo, un izteica cerību, ka visas cietušās personas visdrīzākajā laikā atlabs.

“No savas puses veiksim situācijas izmeklēšanu un patlaban gaidām vairāk informācijas par notikušo gan no policijas, gan kompānijas, kas veica konkrēto pārvadājumu, lai saprastu un izvērtētu notikušā iemeslus un nākotnē novērstu līdzīgas situācijas. “Cemex” darba drošība ir viena no svarīgākajām prioritātēm, tādēļ arī pārvadājumos un citās jomās iesaistītās trešās puses tiek apmācītas un rīkojas pēc uzņēmuma stingri noteiktajiem drošības standartiem,” sacīja Gruzniņš.

Transporta uzņēmums AS “Nordeka” biznesa portālam “Nozare.lv” pagaidām atteicās sniegt komentārus.

Komentāri (26)

dzerkaleliva 14.08.2013. 19.45

peļņas līderi, ar vergu darbu

+1
0
Atbildēt

1

Janka, Janic 14.08.2013. 19.19

0
0
Atbildēt

0

Eleonora Maisaka 14.08.2013. 20.36

Visādi sadistiski necilvēciski līdzekļi pret autovadītājiem izmēģināti, nekas nelīdz un nelīdzēs ar. Varbūt pienācis laiks pēc smagiem negadījumiem galveniem miličiem dot tādu spērienu pa astes kaulu, lai tiem skriemeļi viens no otra atrautos, īpaši tiem, kam padumjās miļicijas noziedzīgā pagātne.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu