Bāni ieceļ Rīgas brīvostas valdes locekles amatā • IR.lv

Bāni ieceļ Rīgas brīvostas valdes locekles amatā

41
Baiba Bāne. Foto: Lita Krone, LETA

Viņai atļauts arī savienot šo amatu ar FM valsts sekretāra vietnieces un Hipotēku bankas padomes priekšsēdes amatiem

Valdība otrdien nolēma Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos Baibu Bāni iecelt Rīgas brīvostas valdes locekles amatā kā Finanšu ministrijas pārstāvi.

Nolemts arī atļaut Bānei savienot Rīgas ostas valdes locekles amatu ar Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieces budžeta jautājumos un VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” padomes priekšsēdētājas amatu, jo amatu savienošana interešu konfliktu nerada, kā arī nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai, ziņo LETA.

Tāpat valdība nolēma atbrīvot no Rīgas ostas valdes locekļa amata līdzšinēji Finanšu ministrijas pārstāvi Ēriku Škaparu (Vienotība).

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) nolēma darbam Rīgas brīvostas valdē kā savu pārstāvi virzīt Bāni.

Bāne kopš 2009.gada strādā par Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos. No 2007. līdz 2009.gadam viņa bija Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra vietniece finanšu vadības jomā, no 2003. līdz 2007.gadam strādāja Zemkopības ministrijā par valsts sekretāra vietnieci, tāpat ilgstoši Zemkopības ministrijā viņa bija Budžeta un finanšu vadības departamenta direktore.

Bāne Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ir ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā, kā arī profesionālo maģistra grādu ekonomikā. Tāpat viņa profesionālās zināšanas ir papildinājusi ASV Djūkas universitātē publisko finanšu vadības jautājumos.

Vilks skaidroja, ka Rīgas brīvostas valdē ir jāstrādā profesionāliem nozaru ekspertiem, tāpēc no Finanšu ministrijas puses tiek virzīta pieredzes bagātā un finanšu jautājumos kompetentā speciāliste – valsts sekretāres vietniece budžeta jautājumos Bāne. “Uzskatu, ka šajos gados, strādājot valsts pārvaldē, viņa sevi ir pierādījusi kā augsti kompetentu un atbildīgu amatpersonu, tāpēc viņas plašā darba pieredze un profesionālās zināšanas finanšu jomā būs nozīmīgs ieguldījums veiksmīgākai Rīgas ostas attīstībai,” paziņojumā medijiem norāda finanšu ministrs.

Jauns pārstāvis Rīgas brīvostas valdē Vilkam jāvirza, jo līdzšinējais pārstāvis Škapars iesniedzis atlūgumu un finanšu ministrs to pieņēmis.

 

Komentāri (41)

brigita_damme_rtk_lv 02.07.2013. 15.29

Kas tik nav jāpiedzīvo – loceklis sieviešu dzimtē…

+2
0
Atbildēt

0

Inese 02.07.2013. 13.24

*

Nolemts arī atļaut Bānei savienot Rīgas ostas valdes locekles amatu ar Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieces budžeta jautājumos un VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” padomes priekšsēdētājas amatu
====================

Uzticīga režīma kalpone-stahanoviete ;)

+1
-3
Atbildēt

2

    Inese > Inese 02.07.2013. 13.44

    A tu, roberts_džī, piemēram, zināji šādu faktu:

    Ģirts Birziņš ‏@nostradamusboy 30 Jun
    Māris Sirmais izskatās pēc katoļu priestera, kam patīk puiši. RV1Ģ gaiteņos baumoja par viņa apslēptajām tieksmēm. Tāpēc korī negāju.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > Inese 02.07.2013. 13.34

    Kaut ko nejauc? Komentāru rakstīšanā visīstākais stahanovietis esi tu. Stahanovieši ir tavas mīļas Krievijas un PSRS atribūts.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu