KNAB aptur valsts finansējumu Reformu partijai • IR.lv

KNAB aptur valsts finansējumu Reformu partijai

53
Reformu partijas logo. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Partija KNAB lēmumu pārsūdzēs tiesā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) apturējis valsts finansējumu Reformu partijai (RP). Partija pārsūdzēs KNAB lēmumu par valsts finansējuma apturēšanu.

KNAB lēmumu par valsts finansējuma apturēšanu pieņēma šā gada maija beigās. RP šogad pienācās 95 428 lati.

Kā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”, pērn RP finansējums ticis saņems pilnībā, šogad par četriem mēnešiem izmaksāti 23 857 lati. Taču turpmākais finansējums līdz pat nākamajām Saeimas vēlēšanām tiek atņemts, un tas nozīmē, ka garām partijas kasei paies 166 999 lati.

Strīds starp RP un KNAB sākās jau 2011.gadā pēc Saeimas vēlēšanām. Partija lūdza KNAB skaidrojumu par to, kā ieņēmumu un izdevumu deklarācijā ietvert rēķinus, kas veidojās no tā sauktā “Olšteina sešinieka” izmaksām reklāmas kampaņai, kas nebija saskaņotas ar partiju un līdz ar to partija tos neatzina kā savus tēriņus. KNAB esot pusgadu vilcinājies ar atbildi.

Reformu partija uzskata, ka biroja pieņemtais lēmums ir nesamērīgs. Partija jau sākotnēji iesniegusi KNAB visus dokumentus par izdevumiem, kuri netika iekļauti deklarācijā. Turklāt, pēc KNAB norādījumiem, minētie rēķini deklarācijā tikuši iekļauti.

Kā LTV raidījumam “Panorāma” skaidroja KNAB priekšnieka vietniece korupcijas novēršanas jautājumos Ilze Jurča, kopējā summa, kas netika uzrādīta partijas tēriņos, bija 38 000 latu.

RP uzskata, ka šāds KNAB lēmums ir negatīvs precedents, kas ir pretrunā ar partiju finansēšanas jēgu, tādēļ plāno tiesā šo lēmumu apstrīdēt.

Kā ziņots, partijas, kas Saeimas vēlēšanās saņem vismaz 2% vēlētāju atbalstu, var pretendēt uz valsts budžeta finansējumu.

Ņemot vērā 11.Saeimas vēlēšanas, piecas partijas, tajā skaitā RP, varēja pretendēt kopumā uz 431 257 latus lielu valsts budžeta finansējumu.

Apvienība “Saskaņas centrs” šogad var saņemt 129 965 latu finansējumu, “Vienotība” – 86 281 latu, nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK – 63 604 latus, bet Zaļo un zemnieku savienība – 55 978 latus.

 

Komentāri (53)

andris902 10.06.2013. 22.02

…šis nav pirmais gadījums, kad KNAB liedz valsts piešķirto finansējumu kādai partijai par pārkāpumiem priekšvēlēšanu kampaņā…
….par nelikumībām 10. Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, LZP un ZZS tika liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai (95 015,50 lati) un no LZP izslēdza Ivetu Griguli….
…taisnības labad gan jāpiebilst – nez kā gadījās, ka finansējums tomēr atņemts netika…. :)

+11
-2
Atbildēt

0

Janis 10.06.2013. 21.18

Izskatās, ka KNAB nodarbojas ar politiku..

+9
-4
Atbildēt

4

    dzerkaleliva > Janis 10.06.2013. 21.26

    No, ko Zanes un pārējie reformisti, oligarhu apkarotāji, Lemberga atstādinātāji, šķiet, ka Vienotības slepenpolicija jūs pašus pie rīkles paņēmusi.
    ———————————–
    Vai tik nebūs tā, ka korupcija un oligarhi plus to apkarošana beigās būs nekas vairāk, kā uz rietumiem orientēto, tiesisko un labējo siles lopu ģeniāls izgudrojums vēlētāju ķeršanai & konkurentu novākšanai.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > Janis 11.06.2013. 11.16

    Lūk, kas sagaida tos, kas maisās pa kājām Lembergam! Beidzot skaidri sāk izgaismoties patiesais iemesls gadu gadiem ilgušās KNAB bezdarbībai.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Vaira Tempele > Janis 10.06.2013. 22.18

    Lūk, kas sagaida tos, kas taisās biedroties ar SC. Sesks Liepājā var gatavoties, Brigmanis arī.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > Janis 10.06.2013. 22.17

    …nu, beidz!…mūsu valstī takš nav ne korupcijas, ne oligarhu!…tās tak tikai tādas pasaciņas, ko stāsta pirms gulētiešanas pacietīgajam investoram/korporācijai konsolidācijai/sarkaniem kaput/baltiem kaput/Kusunoki Masashige 楠木 正成…iebiedēšanai…. :)

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

ligakalnina 10.06.2013. 23.00

Jā, īsts ļaunuma iemiesojums mums ir tā RP, labi vēl, ka ir tāds KNAB, kas to satur rāmjos un noliek pie vietas, ne par velti tur cilvēki naudu saņem, galu galā, ar šo te lēmumu korupcija Latvijā, varētu teikt, ir likvidēta.

+9
-6
Atbildēt

5

    marmed > ligakalnina 10.06.2013. 23.31

    A par ko Tu brīnies? agri vai vēlu visām populistu partijām pienāk gals. Zīgerists, PLL, tagad RP…. RP balsotājiem ir jāatdzīst, ka viņi ir lumpeņi un jāmēģina nākam reiz neuzķerties uz banāniem vai Rīkojuma Nr. 2… bet tā ir lumpeņu problēma, ēsma kļust aizvien smalkāka, kādreiz banāni, tagad rīkojums Nr.2 + cīņa pret oligarhiem, nākamā ēsam būs vēl smalkāka, tāpēc, lumpeņi, esat uzmanīgi!
    Tikai stulbi, ka RP ir vēl gads, ko atrasties pie varas.. Es domāju, ka drošāk būs mest viņus arā no valdības jau tagad, jo visi RP biedri un ministri lieliski saprot, ka dziesmiņa ir galā, tas nozīmē, ka vēlākais pēc gada viņiem būs jāmeklē cits darbs, un ko cilvēks dara, ja viņam pie siles ir atlicis tikai gads? mēģina sazagties ko vien var. Protams, dažiem RP biedriem, varbūt, ir nākotne – Vjačijam, Pavļutam… bet tāds Sprūdžs, Kukule? viņi ir politiski līķi, bet vēl kādu laiku ar diezgan lielu varu, un līdz ar to ļoti bīstami.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > ligakalnina 11.06.2013. 07.09

    Viņu ir vairāk.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > ligakalnina 11.06.2013. 02.51

    …ļoti bīstami… kam?…vai bīstami lembergam?!
    Ja jūs spētu saprast cik bīstams ir pats lembergs, kurš gatavs visu nopirkt un pārdot, tad slavētu Dievu par RP!
    Patiesībā RP ir izpildījusi solīto – tikt vaļā no oligarhiem. Divi AA jau ir prom… trešais vēl spirinās:) bet drīz arī būs prom!

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Iluta Jurēviča > ligakalnina 11.06.2013. 08.18

    Kā ar galvu? RP vienīgā, kas attur V korumpantus, Pavļuts apturēja Latvenergo izlaupīšanu, kuru uzsāka Kampars, lai papildinātu savu tumbočku… Turpināt? Vienotība izmanto administratīvo resursu, lai konkurentus žņaugtu…

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 11.06.2013. 08.08

    Patiesībā RP ir izpildījusi solīto – tikt vaļā no oligarhiem. Divi AA jau ir prom… trešais vēl spirinās:) bet drīz arī būs prom!
    ———————————-
    Kas tad ir noticis ar AA? Cik tālu ir šļesars no Brīvostas, šķēle jauki bauda dzīvi un kikī. Lembi nupat ievēlēja ar ar milzu pārsvaru. Zzs reitingi aug, maskavijas urļuku ļumpeņu sc popularitāte nav samazinājusies ne par matu. Kur un kāds sasniegums tas būtu??? Par ko lai pateicas rp?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu