Lielajā ģildē ar džeza grupu viesosies mūziķis Manu Katče • IR.lv

Lielajā ģildē ar džeza grupu viesosies mūziķis Manu Katče

28
Bundzinieks Manu Katče. Publicitātes foto

Bundzinieka Manu Katčes meistarīgie ritma zīmējumi ir neatkārtojami

Šovakar, 28.maijā Lielajā ģildē notiks koncerts, kurā uzstāsies ECM ierakstu kompānijas mūziķis Manu Katče (Manu Katche) ar savu džeza grupu, raksta aģentūra LETA . Rīgā kopā ar šarmanto francūzi Katči uzstāsies britu džeza pianists Džims Vatsons, norvēģu saksofonists Tore Brunborgs un itāļu trompetists Luka Akvino. 

Dažkārt Katči sauc par aizmirsto varoni. Viņš reti parādās uz žurnālu vākiem, bet tajā pašā laikā viņš ir populārs starp slavenajiem mūziķiem, kas atzinuši viņa galveno talantu – prasmi muzikāli, ar stilu un kaisli sajaukt dažādus muzikālus stilus, un ļoti bieži viņu darbus glābj tieši Katčes meistarīgie ritma zīmējumi. Katčes bungu skanējums ir neatkārtojams un padara mūziķi jo īpašu. Mūziķis redz spēli ar bungām kā ainavas krāsošanu. Skaņas Katčem ir kā krāsas, tikai viņš otu vietā izmanto bungu vālītes un bungu komplektu kā krāsu paliktni. 

Katčes starptautiskā karjera sākās ar Pītera Gabiela uzaicinājumu ierakstīt albumu “SO”. Tieši tad 80.gados mūziķi pamanīja tā laika slavenie popa un roka izpildītāji, un kopš tā brīža viņš ir kopā ierakstījis albumus un uzstājies ar Stingu, “Dire Straits”, “Tears for Frears”, Polu Jangu un daudziem citiem. Pagājušā gada rudenī nāca klajā ceturtais Katčes džeza albums ar nosaukumu “Manu Katche”.

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu