Pasaka un divas spēles latviešu valodā "iPad" planšetdatoriem • IR.lv

Pasaka un divas spēles latviešu valodā “iPad” planšetdatoriem

24

Spēles un pasaku var lejupielādēt bez maksas

Interneta veikalā “iTunes” ir pieejama latviešu tautas pasaka “Kā kokiem izgāja” un divas spēles-mācību materiāli latviešu valodā – ”2 vienādi” un “Pūce”, kas lietojami ar “Apple” planšetdatoru “iPad” sēriju, raksta aģentūra LETA. Tās izstrādājis uzņēmums “Komunikāciju aģentūra E Forma”. 

Mācību uzdevumos-spēlēs darbojas personāži no uzņēmuma agrāk izdotās pasakas “Abra” un “Kā kokiem izgāja”. Interaktīvā veidā spēlē ”Pūce” var salikt vārdus, savienot vārdus ar attēliem vai skaitīt. Spēlē izmantotie vizuālie tēli ļauj labāk atcerēties un saprast iepriekš noklausītās pasakas, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem. Spēles un pasaku var lejupielādēt bez maksas. 

“Interaktīvo uzdevumu aprobācijas laikā Rīgas 1.speciālās internātpamatskolas klasē bērni ar lielu aizrautību piedalījās gan pasaku tapšanā, gan aprobēšanā, gan uzdevumu pildīšanā,” teikts uzņēmuma paziņojumā. Pasakā “Kā kokiem izgāja” skaidrots, ka lapu kokiem lapas rudenī krāsojas un ziemā nobirst, jo šie koki esot sūdzējušies par savu garlaicīgo zaļo ietērpu, tās pārvērties košās krāsās, bet to tad aiznesuši rudens vēji. 

Jau ziņots, ka februāri “Komunikāciju aģentūra E Forma” izdeva Latvijas tautas pasakas par abru taisītāju interaktīvā formātā planšetdatoram “iPad”. Pasakā kāds ļoti trūcīgs abru darinātājs mežā guļ diendusu zem abras. Ierodas meža zvēri, kas nolemj abru izmantot kā galdu kopējam mielastam un sanes savai sugai raksturīgu pārtiku – lācis bišu stropu ar medu, vilks – auna gaļu, lapsa – zosi, bet zaķis – kāpostgalvu. Guļošais abru darinātājs, miegā grozoties, sakrata abru, aizbiedēdams zvērus, kas pamet mielastu. Abru darinātājs savāc gan atstāto ēdamo, gan saņem pienācīgu algu par abru.

Vairāk informācijas www.dizains.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu