Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Trubadūrs uz ēzeļa" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Trubadūrs uz ēzeļa”

23
Izrādes publicitātes foto

Izrāde veltīta dzejniekam Jānim Sudrabkalnam. Izrādei mūziku rakstījis un tajā piedalīsies Raimons Pauls

Latvijas Nacionālā teātra “OKartes” Jaunajā zālē 24.aprīlī pirmizrādi piedzīvos dzejniekam Jānim Sudrabkalnam veltītā likteņspēle “Trubadūrs uz ēzeļa”, kurā piedalīsies arī komponists Raimonds Pauls.

“Trubadūrs uz ēzeļa” būs izcila latviešu dzeja uz teātra skatuves, kā arī nepelnīti piemirstā latviešu dzejnieka Sudrabkalna un aktrises Birutas Skujenieces attiecību stāsts,” raksta aģentūra LETA.

Iestudējumu veido režisors Valdis Lūriņš, lomās iejutīsies Dita Lūriņa, Gundars Grasbergs un Mārtiņš Brūveris. Izrādes scenogrāfs ir Ivars Noviks, kostīmu māksliniece – Kristīne Abika.

Sudrabkalns bija latviešu dzejnieks, kurš garo padomju periodu tika daudzināts tikai kā pareizi darinātu, padomju dzimtenei veltītu pantu meistars, apzināti noklusējot viņa estētiski sarežģītās, romantiskās neatkarīgās Latvijas laikā tapušās vārsmas un humoristisko dzeju, ko Sudrabkalns rakstīja ar Olivereto vārdu. Līdz ar to viņa dzejas mantojuma labākā un būtiskākā daļa palikusi plašai publikai nepazīstama, jo virsū uzslāņojušies padomju konjunktūras garā tapuši darbi 30 gadu garumā – atšķirībā no Aleksandra Čaka, kura liktenis bija tikpat traģisks, bet kurš padomju laiku piedzīvoja vien piecus gadus.

Režisora Lūriņa iecere ir iestudēt Sudrabkalna mīlas liriku, saliedējot to vienotā uzvedumā ar plašākai publikai maz zināmajām dzejnieka un aktrises Birutas Skujenieces mīlestības vēstulēm.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu