Galerijā "Putti" modes mākslinieka Bruno Birmaņa pirmā foto izstāde • IR.lv

Galerijā “Putti” modes mākslinieka Bruno Birmaņa pirmā foto izstāde

30

Izstāde “Ballet.Beyond” atklās baleta aizkulises Latvijas Nacionālajā operā

Mākslas galerijā “Putti” no 19.aprīļa līdz 28.maijam būs skatāma modes mākslinieka Bruno Birmaņa pirmā fotogrāfiju izstāde “Ballet.Beyond”, kas atklās baleta aizkulises Latvijas Nacionālajā operā, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē apskatāmās Birmaņa fotogrāfijas ieved telpā, kurā citādi nevar iekļūt, – tās ir baleta aizkulises. Birmanis skata aizkulišu dzīvi plašā amplitūdā – no nepretenciozas reportāžas, kurā nozīme ir detaļām, līdz estetizētām kompozīcijām, kurās nozīmīga loma ir gaismai un krāsai. Visās fotogrāfijās pārsteidz fotografēto personu uzticība, tas, ka tās nepamana fotogrāfa klātbūtni, kā arī maģiskā atmosfēra pirms un pēc priekšnesuma, kas nav domāta skatītāju acīm, tā par izstādi vēsta mākslas kritiķis Vilnis Vējš. 

Ekstravagantais modes mākslinieks Birmanis ir izpelnījies starptautisku un pašmāju atzinību kā Nepieradinātās modes asamblejas idejas autors un organizētājs, kuru ir apmeklējuši modes pasaules slavenības Zandra Roudsa, Pako Rabane. Viņš ir zināms ar vairāk nekā 30 autorkolekciju šoviem un skatēm Romā, Venēcijā, Parīzē, Londonā. Birmanis arī producējis un režisējis Maskavas modes nedēļu no 1995.gada līdz 1999.gadam, kā arī iesaistījies dažādos pašmāju radošajos projektos. 

Mākslas galerija “Putti” ir dibināta 2000.gadā ar mērķi popularizēt latviešu un internacionālo laikmetīgo un konceptuālo rotu virzienu. Galerijā eksponēto rotu autori ir talantīgi un profesionāli mākslinieki, kuri strādā atšķirīgās autortehnikās, veidojot unikālas rotas, kas pārstāv gan laikmetīgo, gan konceptuālo rotu virzienus.

Vairāk informācijas galerijas mājas lapā

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu