Kipras bankās nogādāti pieci miljardi eiro • IR.lv

Kipras bankās nogādāti pieci miljardi eiro

22
Kipras protestētāji. Foto: AFP/LETA

Ceturtdien sagaidāms, ka Kipras bankas atsāks darbu

Kipras bankās trešdienas vakarā nogādāti pieci miljardi eiro. Nauda uz salu nogādāta ar īpašu reisu no Frankfurtes pie Mainas paaugstinātas drošības apstākļos, ziņo mediji.

Kipras bankas savu darbu atsāks ceturtdien, 28.martā, pēc gandrīz divu nedēļu pārtraukuma. Tāpēc varas iestādēm bija nepieciešams steidzami pasūtīt lielu skaidras naudas daudzumu no Eiropas Centrālās bankas.

Sagaidāms, ka pēcpusdienā, kad tiks atvērtas bankas, pie tām veidosies milzu rindas.

Kipras finanšu ministrs Mihalis Saris trešdienas vakarā nāca klajā ar dekrētu, kas nosaka pagaidu ierobežojumus, lai novērstu “kredītinstitūciju sabrukumu”. Skaidrā naudā dienā drīkstēs izņemt ne vairāk kā 300 eiro, savukārt, dodoties uz ārzemēm, ceļotāji līdzi nedrīkstēs ņemt vairāk kā 1000 eiro skaidrā naudā.

Čekus apmainīt pret naudu ir aizliegts un kredītkaršu pirkumiem ārvalstīs noteikts apjoma ierobežojums 5000 eiro apmērā mēnesī. Bezskaidras naudas maksājumi vai naudas pārvedumi uz ārvalstīm ir aizliegti, izņemot atsevišķus strikti noteiktus izņēmumus.

Atsaucoties uz Kipras Centrālās bankas pārstāvi, Kipras mediji vēsta, ka pēc ierastā grafika bankas sāks strādāt piektdien.

 

Komentāri (22)

dzintarz 28.03.2013. 11.30

Žēl gan, ka šitos kaprīzotus/krieveļus neizmeta no Ezonas.
Mums te ar’ pilns ar šitādiem tirsējiem plebsiem.
Kaut ko salauzt, kaut ko apgāzt, sadedzināt un pēc tam brēkt, ka viss sačakarēts un Airopa neglābj.

+4
0
Atbildēt

0

tuba76 28.03.2013. 16.14

Zviedri raksta, ka krievu nauda jau esot atstājusi Kipru. Izrādās bankas bijušas slēgtas tikai Kiprā, kamēr no to filiālēm Londonā nauda plūda prom netraucēti bez ierobežojumiem. Notikuši arī neparasti daudz naudas izņemšana it kā akūtiem gadījumiem – lidmašīnu degvielai utml. Ne par velti ECB kļuvuši aizdomīgi, kad Kipras centrālā banka pieprasījusi neraksturīgi daudz naudas.
Tas viss rada aizdomas, ka melnais finanšu caurums ir daudz lielāks kā domāts sākotnēji. Un nu Laiki bankas klienti zaudēšot līdz pat 80% no savas naudas. Parlamentā sākusies izmeklēšana un sašutums Kiprā aug.
Lasīju interviju ar zviedru puisi, kas dzīvo Kiprā, ka sajūta nav no labajām, jo dzirdamas pat baumas par bruņošanos un niknums pret krieviem un vāciešiem esot milzīgs.

0
0
Atbildēt

1

    dzintarz > tuba76 29.03.2013. 11.14

    Kāpēc pret vāciešiem – to nu gan nesaprotu!
    Bruņošanās pret kreiveļiem gan ir atbalstāma.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu