Mūziķis Imants Daksis nāks klajā ar sešiem digitāliem albumiem • IR.lv

Mūziķis Imants Daksis nāks klajā ar sešiem digitāliem albumiem

26
Imants Daksis. Foto - Evija Trifanova, LETA

Visu albumu prezentācija notiks 23.martā klubā “Nabaklab”

Pēc četru gadu pārtraukuma mūziķis Imants Daksis nāks klajā ar sešiem digitāliem albumiem, kas tapuši iepriekšējo sešu gadu laikā, raksta aģentūra LETA.

Jaunie albumi no 23.marta būs pieejami vietnē “imantsdaksis.bandcamp.com“, kur būs ne tikai iespējams lejupielādēt dziesmas, bet arī izlasīt dziesmu vārdus un mūziķa aprakstus par katra albuma saturu un tapšanu, aģentūru LETA informēja mūziķa pārstāve Alise Peniga.

Albumi ir ļoti dažādi – “Domas nogalina” ir veltījums galēji sakāpinātam psihes stāvoklim, un tas ir ierakstīts 2009.gada februārī, izmantojot lenšu magnetofonu un analogo mikrofonu. Albums “Mēs esam tukšums” ir dzīvo ierakstu apkopojums no 2007./2008.gada vērienīgākajiem koncertiem Rīgas cirkā, Jaunajā Rīgas teātrī un citur, bet “Rokenrols līdz grīdai un lūgšana vientulībā” ir veltījums visiem, kas jebkad ir cietuši no emocionālas vai narkotiskas atkarības. Albums “Soviet ghosts” savukārt ir eksperimentāls skaņu celiņš vēl neuzņemtai filmai. Tāpat radīts eksistences trauslumam veltītais “Lavandas ziediņš”, kā arī albums krievu valodā “Etot mir trebuet šamana”.

Visu albumu prezentācija notiks 23.martā klubā “Nabaklab” plkst.21. Šajā koncertā mūziķis paredzējis klausītājus priecēt gan ar vecām un jaunām dziesmām, gan dalīties pēdējo mēnešu laikā piedzīvotās atklāsmēs un redzējumos.

Priekšnesums ar moto “Domas nogalina” aicinās ikvienu apmeklētāju atbrīvoties no uzskatu, pieņēmumu un priekšstatu nastas un iesaistīties dziesmu norisē, nebaidoties svilpot un kliegt līdzi dziesmu pantiem, tādējādi atzīmējot radošās enerģijas uzvaru pār ikdienas stabilitātes uzspiesto zīmogu.

Pēc koncerta Imants Daksis kā dīdžejs pievienosies Uldim Rudakam, lai kopā viņi kā radio raidījuma “Bīstamie gadi” vadītāji atskaņotu tikai savas mīļākās dziesmas.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu