Latvijā viesojas ASV valsts sekretāra palīga vietnieks Hārtlijs • IR.lv

Latvijā viesojas ASV valsts sekretāra palīga vietnieks Hārtlijs

22
ASV karogs. Foto: AFP/LETA

 

Pirmdien divu dienu vizītē Latvijā ierodas ASV valsts sekretāra palīga vietnieks ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas lietu birojā Brents Hārtlijs, kurš pārrauga divpusējās attiecības ar Ziemeļvalstīm, Baltijas valstīm un Centrāleiropas valstīm, ziņo LETA.

Vizītes laikā Hārtlijam paredzētas darba tikšanās ar dažādām Latvijas valdības amatpersonām un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā.

“Valsts sekretāra palīga vietnieka Brenta Hārtlija vizīte rāda, cik svarīgas ASV ir attiecības ar Latviju,” saka ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala. “ASV valsts iekārtā valsts sekretāra palīga vietnieks ir augsta līmeņa amatpersona, kura pārrauga vēstniecību darbību noteiktā reģionā un personīgi atbild par katru elementu valstu divpusējās attiecībās.”

Ilggadējais ASV ārlietu dienesta karjeras diplomāts Hārtlijs ASV Valsts departamentā ir strādājis par Eiropas politikas un drošības lietu nodaļas direktoru, Pakistānas nodaļas direktoru un politisko un militāro padomnieku Kabulā. Hārtlijam ir plaša pieredze darbā ar Eiropas drošības jautājumiem, ieskaitot darbu par Eiropas reģionālo drošības lietu nodaļas direktora vietnieku, ASV pārstāvniecības NATO politiskā padomnieka vietnieku un politisko un militāro jautājumu padomnieku Romā.

 

Komentāri (22)

kristaps_drone 25.02.2013. 13.33

“valsts sekretāra palīga vietnieks” – tas skan lepni! Cik svarīgas amatpersonas ir apciemojušas mūsu valsti!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu