LM: Trūcīgo skaits turpina samazināties • IR.lv

LM: Trūcīgo skaits turpina samazināties

11
Foto: Evija Trifanova, LETA

Šā gada janvārī trūcīgās personas statuss bijis spēkā 108 661 cilvēkam

Arī 2013.gada sākumā turpinās tendence samazināties trūcīgo cilvēku skaitam, liecina Labklājības ministrijas (LM) operatīvā informācija, vēstī aģentūra LETA.

Kā ziņots, 2012.gada laikā trūcīgo cilvēku skaits Latvijā samazinājies par 50 500. Trūcīgo skaits sāka sarukt 2012.gada martā, turpinot samazināties arī turpmākajos mēnešos. 2012.gada decembra beigās trūcīgās personas statuss spēkā bija 109 595 cilvēkiem.

Šī gada janvārī trūcīgo skaits Latvijā, salīdzinot ar decembri, sarucis par vēl 934 cilvēkiem, un 2013.gada janvārī trūcīgās personas statuss bijis spēkā 108 661 cilvēkam.

Pašvaldību sociālās palīdzības pabalstiem 2013.gada janvārī izlietoti 3,88 miljoni latu, no kuriem 928 000 latu bija nepieciešami garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta izmaksai, bet 1,7 miljoni latu – dzīvokļu pabalstu izmaksai. Pārējiem sociālās palīdzības pabalstiem šā gada janvārī izlietoti 1,26 miljoni latu.

LM prognozē, ka trūcīgo skaits arī turpmāk turpinās samazināties, jo šogad LM strādās pie sociālās drošības sistēmas attīstības atbilstoši pēckrīzes perioda vajadzībām, ka arī veicinās uz iekļaujošu izaugsmi vērstu nodarbinātības politiku un atbalstu ģimenēm ar bērniem.

LM ir plānojusi veikt virkni pasākumu, kas ļaus darbspējīgajiem iedzīvotājiem atgriezties darba tirgū un samazinās nepieciešamību vērsties pēc pašvaldību atbalsta GMI līmeņa nodrošināšanai. 2013.gadā paredzēts ieviest vairākus aktīvās nodarbinātības pasākumus, piemēram, reģionālās mobilitātes programmu “Darbs Latvijā”, atbalstu bezdarbniekiem ar atkarības problēmām un darbnīcas jauniešiem.

Sekmīgi īstenojot iepriekšminēto, LM prognozē, ka jau šogad pieaugs sociāli apdrošināto cilvēku skaits, palielināsies vidējā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu alga, paplašināsies atbalsts strādājošiem cilvēkiem ar bērniem, kas uzlabos iedzīvotāju materiālo situāciju.

 

Komentāri (11)

aldis_grunde 22.02.2013. 15.23

Tā arī no raksta netapa skaidrs – vai trūcīgo personu skaits samazinās, jo tie kļūst turīgi, vai arī tie vienkārši nomirst no trūkuma…

+5
-1
Atbildēt

1

    piziks > aldis_grunde 22.02.2013. 19.26

    Un kā Tu domā, kadēl nav atsauces uz šai laikā mirušo statistiku? Nu, to mirušo, kuri tikko vēl darbspējīga vecumā bija… Izskatās, ka tie skaitītāji ideoloģizēto propagandas statistiku labi apguvuši.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Ieva 22.02.2013. 17.50

Galvenais princips būtu – izsalkušajiem dot makšķeri, nevis zivi. Un nežēlot tos, kas negrib paši zivi izmakšķerēt.

+3
0
Atbildēt

0

Ingrīda Circene 23.02.2013. 12.30

Viss vārdos un skaitļos teiktais par sociālo drošību ir meli. Ļaudis mirst cilvēciskuma un maizes badā, neārstētu garīgu un fizisku slimību dēļ. Patiesa sociālā drošība mūsu valstī nepastāv. Jo nav Tēva!
Iesaku „Ir” tautas labā noskaidrot Rīgas sociālā dienesta aizkulises, piemēram, par dzīvokļa pabalstiem. Process: neapsaimniekotos namos/graustos tiek „sadzītas” trūcīgas ģimenes. Šo blēdību sauc par palīdzību ģimenei. Savukārt šo namu „apsaimniekotāji” saņem astronomiskas naudas summas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu