Simsoni atbrīvo no SIVA direktores amata • IR.lv

Simsoni atbrīvo no SIVA direktores amata

15
Regīna Simsone. Foto: Aigars Eglīte, F64

Sūdzībā valdībai Simsone vaino Labklājības ministriju subjektīvas un tendenciozas izmeklēšanas veikšanā

Valdība otrdien no amata atbrīvoja Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktori Regīnu Simsoni (ZZS), jo Simsone ar nodomu ir izdarījusi vairākus būtiskus tiesību normu pārkāpumus, līdz ar to valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums un ir pietiekams pamats viņai piemērot šādu disciplinārsodu, vēsta LETA.

Tikmēr pati Simsone savu vainu neatzīst nevienā no konstatētajiem pārkāpumiem un vēlas turpināt darbu kā aģentūras vadītāja. Sūdzībā valdībai viņa vaino Labklājības ministriju (LM) subjektīvas un tendenciozas izmeklēšanas veikšanā, kā arī min, ka izmeklēšanas gaitā esot saņēmusi draudus saturošas īsziņas no kāda sveša cilvēka, kas liekot viņai domāt, ka disciplinārlietas izmeklēšana, iespējams, ir veikta kādas personas subjektīvās interesēs.

SIVA pārbaudēs LM secinājusi, ka Simsone izdarījusi sešus nopietnus pārkāpumus. Smagākais no tiem ir dienesta dokumentu viltošana ar atpakaļejošu datumu ar mērķi izvairīties no atbildības par nekvalitatīvu grāmatvedības sistēmas kārtošanu un nepietiekamu iestādes administratīvā darba organizēšanu.

Otrs smagākais viņas pārkāpums ir grāmatvedības sistēmas kārtošana pretēji tiesību normām, līdz ar to valsts budžetam, iespējams, radīts zaudējums 306 000 latu apmērā.

Savukārt citi direktores pārkāpumi saistīti ar telpu nomas līgumu prettiesisku slēgšanu, prettiesisku sporta un citu aktivitāšu pakalpojuma iegādi, kā arī neefektīvu un prettiesisku iekšējā darba organizāciju saistībā ar transporta līdzekļu kontroli un uzraudzību iestādei ilgstošā laika periodā.

Valdības sēdē LM pārstāvis disciplinārlietas izmeklētājs Māris Knoks stāstīja, ka pastāv liela ticamība, ka ir notikusi budžeta līdzekļu piesavināšanās ļoti lielos apmēros, jo iestādē ir lielas skaidras naudas plūsmas. Piesavināti varētu būt minētie 300 000 latu. Viņš pat izteicās, ka esot maz ticams, ka kaut kas nav nozagts.

Simsones iesniegtie paskaidrojumi, viņaprāt, ir vērtējami kritiski, jo pat Valsts kontrole revīzijā nav atradusi acīmredzamu izskaidrojumu veiktajiem grāmatvedības dokumentu labojumiem. Pēc Knoka domām, nav izprotams, kā vadītājs ar tik lielu darba stāžu neveica nepieciešamās darbības, lai sakārtotu darbības ar naudas plūsmu, jo nepieciešamie noteikumi ieviesti tikai pēc LM iejaukšanās.

Savukārt dokumentu viltošana bija saistīta ar mēģinājumu radīt iespaidu, ka jau 2011.gadā ir veikta pārbaude par pārkāpumiem, kurus Valsts kontrole atklājusi tikai vēlāk. Esot radīti vairāki dokumenti, kas liecināja par pārbaužu veikšanu, un tie iesniegti ne tikai LM un Valsts kontrolei, bet arī tiesībsargājošajām iestādēm.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) vaicāja, vai ir izvērtēti Simsones advokātu norādītie argumenti par soda nepamatotību, jo patlaban izskatoties, ka lieta virzās uz tiesvedību. Knoks teica, ka argumenti ir vērtēti disciplinārlietas atzinumā un nepieciešamības gadījumā arī tiesvedības procesā ministrija viennozīmīgi spēšot savu pozīciju aizstāvēt.

 

Komentāri (15)

Kaspars 12.02.2013. 23.29

es baigais estēts – tāds darbs. bet šoreiz saku kā fiziognōms – kā ar tādu ģīmja bildi vispār var dabūt darbu ne mežā un ne uz sliežu ceļiem?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu