Jaunais Eirogrupas prezidents būs Jerūns Deiselblūms • IR.lv

Jaunais Eirogrupas prezidents būs Jerūns Deiselblūms

28
Jerūns Deiselblūms (no kreisās) kopā ar Žanu Klodu Junkeru. Foto: AFP/LETA

 

Par jauno eirozonas finanšu ministru padomes jeb tā dēvētās Eirogrupas prezidentu pirmdien iecelts Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms, ziņo LETA/AFP/BBC.

46 gadus vecais Deiselblūms nomainīs amatā pašreizējo Eirogrupas prezidentu Žanu Klodu Junkeru, kurš šo amatu ieņem kopš 2005.gada.

Deiselblūms preses konferencē atzīmēja, ka jūtas pagodināts par šo iespēju un uzsvēra, ka, tikai strādājot kopā, iespējams pārvarēt esošās problēmas.

Deiselblūms paziņoja, ka viņa galvenais uzdevums būs “tālāk atjaunot uzticību eiro un eirozonai” un koncentrēties uz ilgtermiņa politiku, nevis tikai krīzes risināšanu.

Viņš arī uzsvēra, ka eirozonai būtu jāturpina iesāktās ekonomiskās reformas un taupības pasākumi.

Deiselblūms, kurš par Nīderlandes finanšu ministru tika apstiprināts vien novembrī, jau iepriekš tika minēts kā viens no galvenajiem pretendentiem uz šo amatu.

 

Komentāri (28)

alexander 22.01.2013. 15.50

Ironija attiecībā uz Jerūna Deiselblūma vārda skanējumu nevietā, tas ir korekti latviskots. Bet būtībā viņa ievēlēšana ir laba zīme, viņš katrā ziņā pārstāv vienu no nedaudzajām Eirozonas valstīm, kuras kredītreitings ir AAA, kas bija Vācijas nosacījums attiecībā uz kandidātu šim postenim. Lai arī Deiselblūma politiskās darbības pieredze finanšu ministra postenī ir salīdzinoši īsa, tomēr savā valstī viņš ir īstenojis konsekventu budžeta disciplīnas politiku.

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 22.01.2013. 08.54

Jaunais Eirogrupas prezidents būs Jerūns Deiselblūms
_______________________-

Jerūns Deiselblūms…… ..asonanses un aliterācijas?

Kūms Jerūns IR
ahūns Deiselblūms?

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu