Kalnciema kvartāla galerijā Artūra Kiršfelda plakātu izstāde • IR.lv

Kalnciema kvartāla galerijā Artūra Kiršfelda plakātu izstāde

30

Artūra Kiršfelda plakāti tapuši laika periodā no 1957.gada līdz 1980.gadam un aptver visdažādākās tēmas

Kalnciema kvartāla galerijā līdz 6.februārim būs apskatāma mākslinieka Artūra Kiršfelda unikāla retrospektīva plakātu izstāde, raksta aģentūra LETA .

Kiršfelda plakāti tapuši laika periodā no 1957.gada līdz 1980.gadam, to tēmas aptver tūrismu, izstādes un teātra izrādes.

Lielākā daļa plakātu ir no 1971.gada personālizstādes, kā arī senāks – 1957.gada plakāts Aleksandra Dimā lugai “Kamēliju dāma”, kas uzskatāms par mākslinieka pirmo darbu šajā žanrā. “Kamēliju dāma” iestudēta Nacionālajā teātrī un Kiršfelds izrādei veidojis arī skatuves noformējumu un kostīmu metus.

Kiršfelds dzimis 1932.gada 30.decembrī teātra darbinieka Osvalda Kiršfelda ģimenē. Dēls Raimonds Kiršfelds ir tēlnieks. Mākslinieks 1957.gadā beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu scenogrāfijas specialitātē.

Viņš strādājis arī par māksliniecisko redaktoru žurnālā “Veselība” no 1960.gada līdz 1961.gadam, viņš strādājis izdevniecībā “Liesma” no 1969.gada līdz 1970.gadam, par mākslinieku un estētikas biroja vadītāju “Radiotehnikā” viņš strādājis no 1978.gada līdz 1992.gadam.

Sākotnēji darbojies scenogrāfijā, vēlāk aizvien vairāk sācis pievērsties plakātu mākslai, preses un grāmatu grafikai un dizaingrafikai. Mākslinieks darinājis arī akvareļus, temperas gleznojumus un zīmējumus. Darbiem raksturīgs konstruktīvi lakonisks mākslinieciskais risinājums, tīra, skaidra, izteiksmē atturīga mākslinieciskā forma, izsmalcināts krāsas lietojums.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu