Aptauja: Ceturtā daļa valsts kontroliera amatā vēlas profesionāli • IR.lv

Aptauja: Ceturtā daļa valsts kontroliera amatā vēlas profesionāli

21
TNS aptaujas grafiks.

Gandrīz puse netic, ka valsts kontroliera amatā tiks apstiprināts kompetents profesionālis

Ceturtā daļa (25%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka valsts kontroliera amatā tiks apstiprināts atbilstošs un kompetents profesionālis (4% – noteikti jā; 21% – drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu “900 sekundes” decembra beigās veiktais pētījums.

Tomēr gandrīz puse (46%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir pesimistiski noskaņoti un netic, ka valsts kontroliera amatā tiks apstiprināts atbilstošs un kompetents profesionālis (11% – noteikti nē; 35% – drīzāk nē).

Gandrīz trešajai daļai (29%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav konkrēta viedokļa par nākamo valsts kontrolieri.

Aptaujā ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujāti 800 ekonomiski aktīvie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā zināms, līdz 8.janvārim Saeimas frakcijām iespējams pieteikt kandidatūras valsts kontroliera amatam. Patlaban tikai partija “Vienotība” ir atklājusi savu kandidatūru – revidenti Ivetu Rutkovsku. Nacionālā apvienība neizvirza savu kandidatūru, bet Reformu partija savu nenosauc, pārmetot koalīcijas parteriem – ar to acīmredzot domājot NA -, ka tie slēpj savu kandidātu.

Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas amata pilnvaras beidzas janvāra otrajā pusē. Balsojums Saeimā par valsts kontrolieri paredzēts 17.janvārī.

 

Komentāri (21)

silvija_vitina 08.01.2013. 10.49

par ko ir aptauja?
vai par to, ka aptaujātie VĒLAS profesionāli amatā, vai ka TIC, ka profesionālis tiks ievēlēts?

ja man kāds pajautātu, laikam jau es vēlos profesionāli, bet vai es ticu, ka Saeima patiešām tādu ievēlēs – tas nu ir jautājums ar daudziem nezināmiem.

+1
0
Atbildēt

1

dzintarz 08.01.2013. 10.50

Vajag dabūt atpakaļ Melno Raiti (Raitis Černajs)!
Tas tik bij viens labs kontrolieris!
Sūdrabiņa arī centās, bet – tā nevisai.. mazaktīvi..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu