Briti izsmej Depardjē par Krievijas pilsonību, saucot par Depardjevski • IR.lv

Briti izsmej Depardjē par Krievijas pilsonību, saucot par Depardjevski

49
Franču aktieris Žerārs Depardjē fotogrāfijā, ko publicējis britu izdevums "Times"

Beļģijas pilsonībai pieteikušos francūžu skaits 2012.gadā dubultojies

Rēķinoties ar gaidāmo nodokļu paaugstināšanu bagātniekiem, 2012.gadā Beļģijas pilsonībai pieteikušies divreiz vairāk francūžu nekā 2011.gadā, liecina jaunākie dati. Sevišķi izteikti šī tendence bijusi vērojama gada nogalē, vēsta LETA/The Local.

Dzimteni pamest gatavojas arī slavenais franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš ieguvis Krievijas pavalstniecību. Depardjē iepriekš izteicies, ka plāno pārcelties uz Beļģiju, taču viņš ir arī biežs viesis Maskavā, kur apmeklē kino festivālus un citus pasākumus.

Britu mediji piektdien publicējuši izsmējīgus rakstus par franču aktieri Žerāru Depardjē, kuram Krievijas pilsonību piešķīris prezidents Vladimirs Putins. Tā “Times” rakstā Depardjē uzvārds jau izmainīts uz krievisko variantu – Depardjevskis. Izdevums ironizē, ka Depardjē var kļūt par Krievijas mūsdienu lielāko kino zvaigzni. Savukārt BBC krievu valodas izdevums norāda, ka Putins ar pilsonības piešķiršanu franču aktierim pievērsis pasaules uzmanību tam, ka atšķirībā no frančiem, kuri nemīl bagātos, Krievijā ienākumu nodoklis ir tikai 13%.

Savukārt laikraksts “The Quardian” raksta, kāpēc Depardjē tik ātri piekritis Krievijas pilsonībai – aktieris no Francijas pilsonības nevar atteikties, kamēr viņam ir Francijas pase un viņš nav saņēmis citas valsts dokumentu. Mediji arī ironizē, ka Depardjē ir iespēja kļūt arī par autoritārās Uzbekistānas pilsoni, jo drīzumā viņš plāno piedalīties filmā, kuras scenāriju rakstījusi Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova meita Gulnāra.

Par Putina soli dot pilsonību Depardjē ne visi ir sajūsmā arī Krievijā. Tā kinorežisors Staņislavs Govoruhins, kurš vēl nesen vadīja Putina priekšvēlēšanu štābu, izteicies: “Vēl viens dzērājs. Nemīlu klanīšanos ārzemniekiem. Protams, tā ir afēra. Apspriest Depardjē man ir pretīgi,” vēsta portāls “Newsru.com”. Savukārt politologs Gļebs Pavlovskis vaicā, vai franču aktieris vispār uzrakstījis lūgumu piešķirt Krievijas pilsonību: “Tā jau arī Obamu var rekrutēt.” Pēc Putina preses sekretāra teiktā var saprast, ka Depardjē rakstījis attiecīgu lūgumu.

Franču aktieris izteicis pateicību par iegūto Krievijas pilsonību, paužot mīlestību pret Krieviju. Pēc Kremļa paziņojuma par Depardjē piešķirto pilsonību aktieris apstiprināja, ka viņš lūdzis Krievijas pasi un ir priecīgs par savu jauno pilsonību.

“Jā, es iesniedzu pieteikumu pasei un esmu priecīgs, ka tas tika apstiprināts. Es mīlu jūsu valsti, Krieviju – tās tautu, tās vēsturi, tās rakstniekus,” teikts aktiera atklātā vēstulē, kas demonstrēta Krievijas telekanālā “Pervij kanal”. Kremlis pavēstīja, ka Depardjē pilsonība piešķirta par “viņa ieguldījumu Krievijas kultūrā un kinomākslā”.

2012.gadā Beļģijas pilsonībai pieteikušies 126 Francijas pilsoņi, kamēr 2011.gadā – 63, atklāja Beļģijas parlamenta naturalizācijas komitejas vadītājs. “Tas patiesi ir franču fenomens,” viņš piebilda, norādot, ka pilsonībai pieteikušos vāciešu un itāļu skaits palicis stabils.

Beļģija pēdējo mēnešu laikā ir piesaistījusi daudzu turīgu Francijas pilsoņu uzmanību. Pārceļoties uz Beļģiju, daudzi cer izvairīties no sociālistu valdības lēmuma aplikt ar 75% nodokli gada ieņēmumus, kas pārsniedz miljonu eiro (702 800 latus).

Un, lai gan Francijas Konstitucionālā padome šo valdības lēmumu atzinusi par neatbilstošu pamatlikumam, valdība solījusi neatteikties no šīs ieceres un nākt klajā ar jaunu priekšlikumu.

 

Komentāri (49)

Uldis Rēķis 04.01.2013. 11.51

Komentāros pie rakstiem arī ļoti daudz Depardjē veltītas kritikas. Lai viņš padzīvojot Krievijā, paskatoties, kādas tur skolas, slimnīcas un ceļi,un tad sapratīšot, kur Francijā nodokļi paliek.

+24
-1
Atbildēt

10

    Sandris Maziks > Uldis Rēķis 04.01.2013. 20.46

    kristaps_freimanis
    Tos, kuri zog, sēž uz pabalstiem un dedzina mašīnas un viņu radinieki un to radinieki. Neizliecies par pamuļķīti un neatbildi uz jautājumu ar jautājumu!!!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Uldis Rēķis 04.01.2013. 20.25

    Kādus mēslus?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Uldis Rēķis 04.01.2013. 14.17

    articulus 100
    Kādai vēl Latvijai? Runa ir par Franciju.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Uldis Rēķis 04.01.2013. 13.44

    kristaps_freimanis
    Kāda “Imperiālistu karma” Latvijai, kas visvairāk cieš no sabraukušiem parazītiem?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Uldis Rēķis 04.01.2013. 19.11

    kristaps_freimanis
    Ja Francijai sabraukušie mēsli ir “Imperiālistu karma”, kā tad tos pašus mēslus klasificēt Somijai, Zviedrijai, Novēģijai?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Uldis Rēķis 04.01.2013. 12.58

    ” sabraukušie parazīti”
    ===
    Imperiālistu karma.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Rudīte Krūmiņa > Uldis Rēķis 04.01.2013. 14.04

    Ja viņš kļūs par ne ES pilsoni, tad redzēs kā dakterīši viņu izģērbs tā ka 75% nodoklis liksies mazs.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Uldis Rēķis 04.01.2013. 12.22

    zalitez
    Sociālos labumus Francijā noēd sabraukušie parazīti, kuriem nemitīgi izpatīk komunistu cūkas un var saprast cilvēka vēlmi nomukt uz Beļģiju. Pieņemt krievijas pilsonību, jābūt prātā jukušam, vai no nāvessoda bēguļojošam noziedzniekam.
    Arī es esmu cietis no savas valsts, tāpēc taču es nestāšos ZP, vai neuzspidzināšos skolā. Vienkārši darīšu, lai ļaundari reiz saņemtu pelnītu sodu.
    Žopardjē bija iespējas ietekmēt Francijas politiku.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    lolita_valta > Uldis Rēķis 04.01.2013. 12.42

    Tak nedzīvos viņš Krievijā! Smiekli nāk! Puisis tik sadomājis biznesa plānu, kā savējo naudiņu saglābt.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Uldis Rēķis 04.01.2013. 11.58

    tur jau pat krievi nevēlas dzīvot, kur nu vēl depardjevskis.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

putekliic 04.01.2013. 12.21

Diemžēl vecums, iejaukts krietnā alkohola patēriņā, kā saka, nenāk viens… Putins to, protams, steidz izmantot propagandas nolūkos. Tikai nesaprot, cik tas viss domājošu ļaužu acīs smieklīgi un nožēlojami izskatās. Gluži kā padomijas laikos, kad visādi pasaules salašņas apmetās uz dzīvi diženajā valstī, slavinot komunismu iepretim pūstošajam kapitālismam.

+24
-1
Atbildēt

2

dro 04.01.2013. 12.04

Atkārtošo no ehomoskvi: Здесь он станет своим в доску, станет гостем на всех Кремлёвских банкетах, научится называть друзей уменьшительными именами: Вова, Дима (или Димуля)… И ему, конечно, тоже дадут удобное, простое и понятное имя – начало от Жерара + конец от Депардье – получится Жёпардье, а ласково Жёпа.

+17
-2
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > dro 04.01.2013. 12.13

    ———
    Atkārtošu vēlreiz – briti izmej francūžus, jo krievus (īpaši miljardierus abramovičus) sagaida ar sālsmaizi, ikriem un vodku:

    20 Years of Russian émigrés in Britain

    http://www.russiansinbritain.com/

    0
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu