Analizē Maskavā nogāzušās lidmašīnas "melnās kastes" ierakstus • IR.lv

Analizē Maskavā nogāzušās lidmašīnas “melnās kastes” ierakstus

23
Avarējusī lidmašīna. Foto: AFP/LETA

Aviokatastrofā Maskavā nu jau pieci bojāgājušie

Starptautiskā aviokomiteja 30.decembrī sākusi analizēt Vnukovas lidostā nogāzušās lidmašīnas „Tu-204″ „melnās kastes” ierakstus, ziņo aģentūra „Interfaks”. Pēc iepriekšējām ziņām, ko sniedza avots tiesībsargājošās iestādēs, katastrofas iemesls varētu būt tehnisks defekts, kā arī sliktie laikapstākļi.

Jau ziņots, ka Maskavā sestdien avarējusi pasažieru lidmašīna, incidentā dzīvību zaudējuši četri cilvēki, informē Ārkārtas situāciju ministrija. 30.decembrī paziņots, ka slimnīcā mirusi vēl viena sieviete. Pārējie trīs smagi cietušie cīnās par dzīvību Maskavas slimnīcās.

Aviokompānijai “Red Wings” piederošajā lidaparātā atradās 12 cilvēki – četri apkalpes locekļi un astoņi pasažieri. Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju, lidmašīnā bija astoņi cilvēki.

Lidaparāts “Tu-204”, kas bija ceļā no Čehijas, mēģināja veikt nosēšanos Vnukovas lidotā, taču aizdegās un nogāzās uz lielceļa blakus lidostai. Lidaparāts sadalījās trīs daļās. Ugunsgrēku glābējiem izdevies nodzēst.

Negadījuma brīdī bija sniegputenis, un pūta stiprs vējš, taču avārijas cēlonis pagaidām nav noskaidrots.

Krievijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka lidaparāta pilots bija apsvēris iespēju veikt nosēšanos citā lidostā.

Izmeklēšanas komiteja izvirzījusi vairākas notikušās avārijas versijas, ziņo „Interfaks”. Komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins teicis, ka tiek izskatītas visas iespējamās versijas, tajā skaitā nelabvēlīgi laika apstākļi, pilota kļūda, kā arī gaisa lainera tehniska kļūme.

Pēc avārijas slēgta satiksme uz ceļa, uz kura avarēja lidmašīna. Apturēta arī Vnukovas lidostas darbība. Lidojumi, kuru galamērķis ir Vnukovas lidosta, tiek novirzīti uz Šeremetjevas lidostu.

“Red Wings Airlines” ir Krievijas aviokompānija, kas bazējas Maskavā. Lidsabiedrība aktīvi ekspluatē lidmašīnas „Tu-204″, kas pēc šā negadījuma, acīmredzot, uz laiku tiks aizliegts.

Avarējušajā lidmašīnā savulaik lidojusi Krievijas futbola komanda, ziņo portāls „Championat.com”. Uz lidmašīnas joprojām esot redzama futbola komandas emblēma.

Vnukovas lidostā šāda avārija nav bijusi jau trīs gadus, vēsta ziņu aģentūra „ITAR-TASS”. Pēdējā lielā avārija notika 2009.gada 5.septembrī, kad avārijas nosēšanos veica analoga lidsabiedrības „Red Wings” lidmašīna. Toreiz avārijas iemesls bija sistēmas, kas kontrolēja dzinēja vibrācijas, kļūmes. Lidmašīnā atradās 204 pasažieri, bet neviens cilvēks necieta.

 

 

Komentāri (23)

IvetaKazoka 30.12.2012. 19.17

Vakar ar šausmām noskatījos video no katastrofas vietas, kur “glābēji no malas” staipīja nefiksētu stjuarti ar atvērtiem kāju lūzumiem un galvaskausa traumu. Cenšanās “palīdzēt” iestumjot nabaga stjuarti vieglā auto aizmugures sēdeklī bija kronis visasm. Galvenais “glābējs” pēc tam studijā tika intervēts kā varonis. Šodien uzzināju, ka jaunā sieviete mirusi. Neņemos apgalvot, ka tieši “glābēju” vainas dēļ, bet tas vājprāts, ko katastrofas aculiecinieki tur izveica, mani šokēja. :(((
Manuprāt daudz lielāka pievienotā vērtība par ziņu aģentūru kārtējo copypaste būtu parādīt šo video paramediķiem un lūgt komentēt, kā arī atgādināt to, ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt ar avārijās cietušajiem.

Šeit ir video. Brīdinu, ka vietām skati ir ļoti nepatīkami.
http://www.m24.ru/videos/8936

+9
0
Atbildēt

0

tetrapack 30.12.2012. 02.12

“Vnukovas lidostā šāda avārija nav bijusi jau trīs gadus, vēsta ziņu aģentūra „ITAR-TASS”.”

Jau trīs gadus

+6
-1
Atbildēt

10

Sandris Maziks 30.12.2012. 10.46

Vienmēr esmu uzskatījis, ka labāk līdz mūža galam braukt ar žigulīti, kā klausīties krievu popsu. Tagad nevarētu izšķirties, kāda nāve labāka, ilga un mokoša no krievu popsas, vai iet bojā aviokatastrofā.
Pēc IATA rekomendācijām: nelidojiet ar krievu lidmašīnām, nelidojiet uz krieviju un neizmantojiet tās gaisa telpu.
Būtu lidmašīna piepildīta, bremzēšanas ceļš būtu bijis garāks.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hEQdW6yS5o4

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu