Grieķijas parlaments apstiprina 2013.gada budžetu • IR.lv

Grieķijas parlaments apstiprina 2013.gada budžetu

38
Atēnu Akropole. Foto: AFP/LETA

Ja Grieķija nesaņems kārtējo aizdevuma daļu, valsts kase 16.novembrī būs tukša

Grieķijas parlaments vēlā svētdienas vakarā apstiprināja nākamā gada budžetu, kurā iekļauti plaši taupības pasākumi, ziņo LETA/AFP/BBC.

Par 2013.gada budžeta pieņemšanu nobalsoja 167 deputāti, bet pret balsoja 128 likumdevēji.

Pirms balsojuma finanšu ministrs Jannis Sturnars solīja, ka budžeta apstiprināšana nodrošinās nākamā aizdevuma maksājuma saņemšanu no starptautiskajiem kreditoriem.

Grieķijas nākamā gada budžetā izdevumi samazināti par 9,4 miljardiem eiro (6,60 miljardiem latu).

Pie parlamenta ēkas Atēnās pirms nozīmīgā balsojuma svētdien bija pulcējušies vairāk nekā 100 000 protestētāju, paužot neapmierinātību ar sabiedrībā ārkārtīgi nepopulārajiem taupības pasākumiem.

Reformu un 2013.gada budžeta apstiprināšana ir priekšnosacījumi nākamā palīdzības maksājuma saņemšanai 31,5 miljardu eiro (22,1 miljarda latu) apmērā no Eiropas Savienības (ES), Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Centrālās bankas (ECB).

Ja Grieķija nesaņems kārtējo aizdevuma daļu, valsts kase 16.novembrī būs tukša, brīdinājis premjerministrs Antonis Samars.

Pagājušajā nedēļā tika apstiprināts vēl viens taupības pasākumu kopums, kas paredzēja nodokļu palielināšanu un pensiju samazināšanu.

 

Komentāri (38)

oktaavs 12.11.2012. 11.32

Parazīti – baņkieri vienmēr izmantos savu upuru vājās vietas un tos nokāsīs līdz apakšbiksēm. Nekad viņi neatzīs, ka ir pasaules ekonomikas krīzes īstie vaininieki. Arī finansiāli zaudēt drīkst visi, izņemot šos kovārņus. Tiem pat nedrīkst būt domāto ienākumu zaudējumi.
Kur ir kaut viena banka, kas aizdevusi naudu bez procentiem tāpat vien – līdzjūtības dēļ ? Gribētos adresi.
Tā kā maksājam un esam pateicīgi mūsu apkāsējiem.
Tas nav gluži par grieķiiem, bet vispār.

+2
0
Atbildēt

0

oktaavs 12.11.2012. 08.09

Precīzāk būtu teikt, ka Grieķijas budžetu apstiprina SVF un ECB. Cik nožēlojami no malas izskatās valsts, kas nonākusi starptautisko baņķieru atkarībā. Zinām ne pēc nostāstiem.
Paši jau vainīgi, protams.

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu