Spīdolas balvu ekonomikā iegūst Roberts Ķīlis • IR.lv

Spīdolas balvu ekonomikā iegūst Roberts Ķīlis

26
Izglītības ministrs Roberts Ķīlis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Ministrs balvu ieguvis par uzdrīkstēšanos un pirmajiem panākumiem, veicinot strukturālās reformas izglītībā

Par šā gada Spīdolas balvas ekonomikā laureātu kļuvis izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, ceturtdien paziņoja “Ekonomistu apvienībā 2010”.

Ķīlis balvu ieguvis par uzdrīkstēšanos un pirmajiem panākumiem, gada laikā veicinot strukturālās reformas izglītībā, lai celtu tās kvalitāti un konkurētspēju pasaulē, ziņo „Nozare.lv”.

“Ekonomistu apvienības 2010” prezidents Ojārs Kehris norādīja, ka balva izglītības ministram, iespējams, piešķirta avansā, jo daudz kas izglītības jomā vēl veicams. Tomēr, ekonomistu ieskatā, ministrs jau ir veicis reformas izglītības jomā.

“Ministrijas reorganizācija, līdzekļu koncentrācija ilgtspējīgos profesionālās izglītības projektos, studiju virzienu stingrāka akreditācija, pedagogu darba kvalitātes sasaiste ar atalgojumu – šie ir pirmie darbi, kam svarīgs ir kvalitatīvs turpinājums. Aktīvi diskutējot ar skolēnu vecākiem, dažādu nozaru ekspertiem un sociālajiem partneriem, Ķīlim izdevies gūt ievērojamu sabiedrības atbalstu, kas ir svarīgi,” norādīja Kehris.

Pēc Kehra sacītā, ja izglītība Latvijā kļūs kvalitatīva un konkurētspējīga, tas būs liels ieguldījums Latvijas ekonomikā. Viņš atzina, ka Ķīlis ir drosmīgi norādījis uz problēmām izglītībā, kā arī šo nozari izcēlis kā svarīgu ekonomikas attīstībā.

Spīdolas balva ekonomikā Ķīlim tiks pasniegta 15.novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā.

Kopumā “Ekonomistu apvienības 2010” ikgadējai Spīdolas balvai ekonomikā šogad tika izvirzīti pieci kandidāti – Ķīlis, publicists Lato Lapsa, a/s “Elko grupa” prezidents Egons Mednis, Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācijas prezidents Vilnis Rantiņš un finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

Spīdolas balvas ekonomikā līdzšinējie laureāti ir Mihails Hazans, Rūta Dimanta, Juris Biķis, Andrejs Žagars, Vaira Vīķe-Freiberga, Ingrīda Blūma, Bertolds Fliks, Einars Repše un Andris Šķēle.

 

Komentāri (26)

Una Grinberga 01.11.2012. 12.14

Cerams, ka politiskā konjunktūra spēs nodrošināt Ķīlim ministra krēslu vismaz līdz nākamajām vēlēšanām, lai tie labie nodomi un mērķi arī varētu iedzīvināt Latvijas ekonomiku!

+12
0
Atbildēt

0

Bebrs 01.11.2012. 12.25

Godam nopelnīts!

+9
-1
Atbildēt

0

Ieva 01.11.2012. 11.45

Apsveicu!

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu