“Newsweek” slēdz drukas izdevumu • IR.lv

“Newsweek” slēdz drukas izdevumu

32
Ekrānšāviņš no thedailybeast.com

No nākamā gada pazīstamais medijs būs pieejams tikai digitālā formātā

Pēc 80 gadiem kopš savas iznākšanas ASV ziņu žurnāls “Newsweek”, kas tikai pērn pabeidza apvienošanos ar “The Daily Beast”, paziņojis, ka no 2013.gada iznāks tikai digitālā formātā, vēsta britu medijs “The Quardian”.

“Newsweek” galvenā redaktore Tīna Brauna e-pastā medija darbiniekiem šonedēļ paziņojusi, ka žurnāla pēdējais papīrā drukātais numurs iznāks 31.decembrī. Jauno digitālo žurnāla versiju sauks “Newsweek Global”.

Jaunais digitālais izdevums būs pieejams par abonentmaksu, tas būs lasāms internetā, e-pastā un planšetdatoros.

Kā norāda Brauna, neapšaubāmi, ka lielās izmaiņas būs saistītas ar darbinieku skaita samazināšanu un arī uzņēmējdarbības sašaurināšanu starptautiski.

“”Newsweek” nepielūdzamā pārveide digitālā formātā nāk kopā ar neiepriecinošu realitāti,” e-pastā raksta galvenā redaktore saviem darbiniekiem. “Diemžēl ir jāparedz gan darbinieku, gan mūsu biznesa samazināšana gan ASV, gan starptautiski,” raksta Brauna.

“Newsweek” jau 2010.gadā tika paglābts no slēgšanas, kad to par miljonu ASV dolāru nopirka no “Washington Post”. Pēc tam tas ātri apvienojās ar Braunas “Daily Beast”, tajā pašā gadā izveidojot kopuzņēmumu.

“The Newsweek/Daily Beast” apvienošanās tika pabeigta 2011.gada sākumā, apvienojot pazīstamu un cienījamu drukātā medija zīmolu ar plaukstošu jauniešu ziņu vietni. Tādējādi lasītāji ieguva ziņu vietni internetā, kas saturu atjaunoja septiņas dienas nedēļā katru dienu, apvienojumā ar drukātā žurnāla analītisko un pētniecisko dziļumu, teikts ” Newsweek” mājas lapā.

Šī apvienotā redakcija mēnesī piesaistīja 15,2 miljonus unikālo lasītāju, savukārt drukāto žurnālu Amerikā lasīja 14 miljoni lasītāju un vēl vairāki miljoni lasītāju bija žurnāla ārzemju izdevumiem.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu