"Dirty Deal Teatro" pirmizrāde "Lupatas" • IR.lv

“Dirty Deal Teatro” pirmizrāde “Lupatas”

27
Izrādes "Lupatas" publicitātes foto

Izrādē pētīs lietoto apģērbu fenomenu mūsdienu sabiedrībā

Otrdien, 16.oktobrī plkst.19 teātrī “Dirty Deal Teatro” notiks iestudējuma “Lupatas” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA . Izrādi iestudējusi jaunā režisore Paula Prozoroviča, bet dramaturģiju veidojis Edgars Niklasons. Iestudējuma pamatā ir stāsts par ģimeni, taču liela loma būs atvēlēta arī iespaidīgam daudzumam apģērbu.

Pēdējos gados Rīgā lielu popularitāti ir ieguvuši lietotu apģērbu veikali un tas ir kļuvis par sava veida sportu atrast interesantas drēbes starp tām, ko kāds cits atzinis par nevajadzīgām. Šī parādība netiešā veidā daudz pastāsta par sabiedrību un tās noskaņojumu. 

Lietoto apģērbu fenomenu mākslā jau apspēlējuši daudzi, arī amerikāņu mākslinieki Alēns Guera and Neraldo de la Pazs instalācijā “Nine”. Tā veidota izmantojot cilvēkiem nevajadzīgas drēbes un mākslinieku mērķis bijis runāt par to, ko sabiedrība atmet un aizmirst. Izrādes radošā komanda ir iedvesmojusies no šī mākslas darba, taču savā iestudējumā pētīs vēl citus drēbju fenomena aspektus.

Režisore Paula Prozoroviča debitējusi teātrī “Dirty Deal Teatro” ar izrādi “Nepareizas dzīves skola”, kuras pamatā ir Mairas Dobeles stāsti (dramatizējuma autors Jānis Balodis) un kura vēsta par pirmo mīlestību. Galvenās lomas atveidotāja Ieva Aniņa šogad nominēta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā “Gada jaunā skatuves māksliniece”. Dramaturgs Edgars Niklasons ir viens no jauno dramaturgu lugu lasījumu cikla “10 minūtes slavas” finālistiem. Viņš ir arī jau iepriekš strādājis kā izrādes dramaturģijas autors, piemēram, Elmāra Seņkova izrādei “Izrāde “Gals”” Latvijas Nacionālajā teātrī.

Jaunajā izrādē “Lupatas” spēlēs Inga Tropa, Artūrs Putniņš un Romāns Bargais. 

Biļetes nopārkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu