Mūkusalas mākslas salonā grafiķa Pauļa Liepas izstāde "Klusā daba" • IR.lv

Mūkusalas mākslas salonā grafiķa Pauļa Liepas izstāde “Klusā daba”

27
Pauļa Liepas darbs "Pasta" no izstādes "Klusā daba" Mūkusalas mākslas salonā

Par spīti tam, ka Liepa ir ieguvis zināmu ievērību kā Latvijā, tā ārzemēs, ar viņa daiļradi būs pazīstams tikai retais

Mūkusalas mākslas salona Mazajā zālē līdz 17.novembrim būs skatāma grafiķa Pauļa Liepas personālizstāde “Klusā daba”, kā arī salona paspārnē klajā nāks māksliniekam veltīts darbu katalogs, raksta aģentūra LETA.

Par spīti tam, ka Liepa ir ieguvis zināmu ievērību kā Latvijā, tā ārzemēs, ar viņa daiļradi būs pazīstams tikai retais. Iemesls šai distancētībai, iespējams, meklējams gan Liepas izvēlētajā saskarsmes stratēģijā – izbēgt no liekas publicitātes, jo pašiem darbiem ir jārunā, gan viņa darbu pieticībā, kas attēlo pavisam ikdienišķas parādības – ēdienus, telpas un lietas.

Arī savā jaunākajā personālizstādē autors turpina strādāt pie iepriekšējās solo skatēs atrastajiem tēliem.

Mākslinieka vadmotīvs ir vienkāršība, par ko liecina ne tikai viņa grafiku tēmas, bet arīdzan tehnika – kologrāfija un kartona griezums. Pretstatā tradicionālajām grafikas iespiedtehnikām, kurām nepieciešams speciāls aprīkojums un smalki instrumenti, Liepa izmanto tā dēvēto surogāttehniku, lietojot sarecējušas līmes kārtas, nazi, saskrambātus kartona gabalus un krāsas slāņus. Šķietami primitīvie paņēmieni pretēji vizuālajam vienkāršotajam iespaidam slēpj ilgstošu un skrupulozu darbu, tādējādi panākot pagājuša laika klātbūtnes sajūtu.

Liepu interesē, lai gala rezultāts mulsinātu un pārbaudītu pieņemamos un nepieņemamos priekšstatus par mākslu.

Vairāk informācijas salona mājas lapā

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu