Sāks rādīt Kristapa balvu saņēmušo filmu "Golfa straume zem ledus kalna" • IR.lv

Sāks rādīt Kristapa balvu saņēmušo filmu “Golfa straume zem ledus kalna”

31
Filmas publicitātes foto

Filmu “Golfa straume zem ledus kalna” veido trīs «erotiskas, krāšņas» noveles, kuru darbība risinās dažādos laikmetos un vieno mīts par Lilitu, Ādama pirmo sievu

No piektdienas,  12.oktobra Rīgas kinoteātrī “Splendid Palace” un  “Citadele” būs skatāma režisora Jevgeņija Paškeviča pilnmetrāžas filma “Golfa straume zem ledus kalna”, kas pavasarī pavasarī atzīta par labāko spēlfilmu nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” un no Latvijas izvirzīta ASV Kinoakadēmijas “Oskars” balvai labākās ārzemju filmas kategorijā. Filma piedalījusies arī dažādos kinofestivālos.

“Golfa straume zem ledus kalna” ir starptautisks kino projekts, kuras veidošanā piedalījušies aktieri un kino profesionāļi no Latvijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas. Filma tapusi vairāk nekā 12 gadus, tās pirmā novele uzņemta 2000.gadā.

Filmas stāstu scenārija autors un režisors Paškevičs veidojis pēc franču rakstnieka Anatola Fransa darbu motīviem, un caur trīs laikmetu prizmu rādot mūžseno drāmu par cilvēku un dabu, kas ir nepiepildāma savās alkās radīt un iznīcināt. Filmas pamatā ir Bībeles leģenda par Lilitu – sievieti, kas radīta nevis no Ādama ribas, bet gan no māla kā pats Ādams. Ar pirmdzimto grēku neaptraipītajai Lilitai nav dvēseles, viņa ir nemirstīga un spēj mainīt savu veidolu. Viņa pakļauj visus vīriešus neatkarīgi no viņu gribas un pamet tos, nolemjot nāvei – fiziskai vai garīgai, raksta aģentūra LETA. 

Pasaules pirmizrādi filma “Golfa straume zem ledus kalna” piedzīvoja šāgada 26.maijā Maskavas starptautiskajā kinofestivālā, savukārt, Nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” apbalvojumu saņēma gan filmas režisors, gan operators Gints Bērziņš, mākslinieki Jurģis Krāsons un Pāvels Parhomenko, kā arī skaņu režisors Anrijs Krenbergs. Filma tika atzīta arī par festivāla “Lielais Kristaps” labāko spēlfilmu. 

Vairāk informācijas www.nidafilma.lv un kinoteātra“Splendid Palace” un “Citadele” mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu