Infografika: Izvēlies velosipēdu auto vietā • IR.lv

Infografika: Izvēlies velosipēdu auto vietā

13

Eiropas Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros „Zaļā josta” sagatavojusi infografiku par videi draudzīgu pārvietošanos

Izvēloties velosipēdu kā pārvietošanās līdzekli, iespējams ne tikai saudzēt vidi, mazinot kaitīgo auto izplūdes gāzu izraisīto gaisa piesārņojumu, bet arī taupīt resursus, samazināt sastrēgumus ielās, uzlabot veselību un fizisko formu.

Kā pierādījuši pētnieki, sastrēgumi astoņas reizes vairāk piesārņo gaisu nekā ierasta satiksme. Savukārt, mērojot ik dienas 16 km ar velosipēdu, piemēram, braucot no Juglas līdz Vecrīgai un atpakaļ, iespējams pasargāt vidi no līdz pat pieciem kg oglekļa dioksīda izplūdes, informē SIA “Zaļā josta” mārketinga vadītāja Laima Jekšiņa.

Ja jūs aizstājat auto ar velosipēdu, var krietni atvieglot pilsētas satiksmi sastrēgumstundās, jo viens auto aizņem tikpat daudz vietas, cik 15 velosipēdi.

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros „Zaļā josta” iepazīstina ar infografiku par videi draudzīgu pārvietošanos.

 

Komentāri (13)

Ilona Auziņa 21.09.2012. 14.55

Tas viss skan ļoti jauki.Tikai ir viena milzīga nelaime, gan CSDD, gan RD, gan Valsts policijas ierēdņu bezgalīgā divkosība, aiz kuras tā slēpj savu milzīgo slinkumu un vēlmi saņemt algu par nekā nedarīšanu un veiklu atrakstīšanos, ja arī kas notiek. Tāpēc velosipēdists Latvijā tikai tikmēr uzlabo savu veselību braucot ar divriteni, kamēr viņu kāds šoferītis nesabrauc un pat par to netiek sodīts, jo tas taču bija tikai velosipēdists, kurš trāpījās nepareizā laikā, nepareizā vietā. Es to varu apgalvot droši, jo jau vairāk kā 10 gadus šeit braucu tikai ar divriteni cauru gadu. Esmu visām minētajām iestādēm sūtījis savus video ar rupjiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem no autobraucēju puses, attiecībā pret mani, bet vienmēr man atbild tieši tā, ka pats esi vainīgs, ko brauc ar to divriteni, vai ka tur nav saskatāms pārkāpums, kaut esmu tikai pa mata tiesu bijis no sabraukšanas. Tā ir galēji noziedzīga attieksme no tiem, kuriem būtu jāuzrauga kārtība un noteikumu ievērošana uz ceļiem. Faktiski tie ir tādi paši nelieši amatos, kā tie kukuļņēmēji no Rīgas domes.

+6
-1
Atbildēt

0

oktaavs 22.09.2012. 06.54

Marthas_father
Lokālās sacensības nav nekāds rādītājs. Tās notiek labi ja reizi sezonā, kad liela daļa izvelk savus braucamos no balkoniem, nopūš putekļus un iziet izklaidēties.
Atkārtoju – Latvijā liels skaits cilvēku brauc ar velosipēdu nevis domājot par vides tīrību, bet nabadzības dēļ.
Nezinu, ko tu tur dari ar savu dārgo riteni, bet es braucu uz darbu un visur citur ikdienā. Gadus 30 jau. Tāpēc, ka tā ir izdevīgi.
Vēl es rakstīju, ka liela daļa vairs nestaigā kājām un nebrauc ar velosipēdu, bet 100 metrus līdz veikalam brauc ar automašīnu. Tur sapērkas visadus treknus draņķus, kūkas, piekrāmē pilnu bagāžnieku un brauc šo šausmīgo attālumu pretējā virzienā.

+2
0
Atbildēt

3

    Līga Lētiņa > oktaavs 22.09.2012. 09.16

    dzenis tu esi. tieši tādas lokālas arī ir rādītājs. kādreiz nebija, tagad ir, un rodas jaunas. vairāk par vienām divām i nevajag, jo kaimiņos arī ir.
    dārgs ritens nav prece ar ko pazīmeties, jefiņ. tā ir detaļu kvalitāte, kuras novērtē vien braucot, nevis skatoties, vai turot uz balkona. es noteikti nobraucu vairāk par tevi. ne tāpēc , ka izdevīgi (vieni tēriņi – apavi , apģērbs, rezerves daļas) , bet tāpēc , ka patīk.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > oktaavs 24.09.2012. 08.11

    nulle
    “Tāpēc ka ir liela iespēja ka riteni nozags. (man jau vienu nozaga)”

    Pasa milie sariki poligragi poligrafovici jau vien nozaga.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > oktaavs 22.09.2012. 11.03

    Marthas_father
    Tieši tāpēc arī braucu 30 gadus un tāpēc ka patīk :)
    Kaut kā jau sapratu pa šo laiku kas ir velosipēda kavalitāte un kas ir Maximas blng- blingi. Ar dranduļetiem nebraucam.
    Nelamā citus par dzeņiem un jefiņiem, ja nepazīsti.Kurš ir nobraucis vairāk – vēl nevar zināt. Laimīgu ceļu !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

mārtiņš meiers_ 21.09.2012. 22.28

Rīgā ne “zaļumā” lieta – vnk ar riteni ātrāk un lētāk ;)
Un veloceliņi, lai arī kategoriski noderētu, tomēr nav izšķirošais – ja māk braukt (un arī bremzēt!!), tad arī pa trotuāriem var mierīgi aizbraukt kur vajag īsā laika sprīdī.
Par autovadītājiem varētu daļēji piekrist. Pašam pāris reizes nācies “likt pa’ mēmajiem”, lai no kāda aļņa izvairītos. Taču arī velosipēdisti paši bieži vien ir pilnīgi “putni”!!

+1
0
Atbildēt

1

    oktaavs > mārtiņš meiers_ 22.09.2012. 07.11

    Ar prieku noskatīšos kā solīda kundze vai onkulītis uz velosipēda strauji bremzē, manevrē, lec pāri apmalēm un visādi citādi ” māk braukt”. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu