Aizdevēji aicina Grieķiju ieviest sešu dienu darba nedēļu • IR.lv

Aizdevēji aicina Grieķiju ieviest sešu dienu darba nedēļu

27
Grieķu pensionārs protestē pret veselības finansējuma samazinājumu. Aptuveni 200 pensionāru 4.septembrī ielauzās Veselības ministrijas ēkā Atēnās, prasot tikšanos ar ministru. Foto: AFP/LETA

Vācijas finanšu ministrs noraida iespēju Grieķijai piešķirt trešo aizdevuma programmu

Grieķijai nepieciešams ieviest sešu dienu darba nedēļu, lai nodrošinātu starptautiskā aizdevuma nākamā maksājuma saņemšanu, liecina atklātībā nonākusi vēstule, ko Atēnām nosūtījuši valsts kreditori.

Vēstulē ar nosaukumu “darba režīma elastības palielināšana” starptautiskie aizdevēji – Eiropas Komisija (EK), Eiropas Centrālā banka (ECB) un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) – norāda, ka Grieķijai visās nozarēs vajadzētu palielināt maksimālo darba dienu skaitu līdz sešām, ziņo LETA.

Tāpat valdībai vajadzētu arī samazināt ikdienas atpūtu starp maiņām līdz 11 stundām un atcelt ierobežojumus maiņu ilgumam. Taču Grieķijas darba devēji joprojām būs pakļauti Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības noteikumiem, tajā skaitā attiecībā uz darbalaiku, kas nosaka darbiniekiem četru mēnešu periodā vidēji nepārsniegt 48 stundas nedēļā.

Starptautiskie aizdevēji norāda, ka strādāšana nedēļas nogalēs palīdzētu palielināt konkurētspēju darba tirgū.

Šī vēstule, kas pagājušajā nedēļā cirkulējusi Grieķijas valdībā, ir jaunākais pierādījums tam, ka valsts kreditori nepieņems nekādas atlaides attiecībā uz tās glābšanas programmu.

Grieķijas ekonomika paļaujas uz divām finanšu palīdzības programmām aptuveni 240 miljardu eiro (168,6 miljardu latu) apmērā, kuras atbalsta ES, SVF un ECB. Grieķija patlaban gaida tik ļoti nepieciešamo nākamo aizdevuma programmas maksājumu 31,5 miljardu eiro (22,13 miljardu latu) apmērā.

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible trešdien noraidīja iespēju Grieķijai piešķirt trešo aizdevuma programmu, taču uzsvēra, ka parādsaistību grūtībās nonākusī valsts paliks eirozonā, neskatoties uz tās problēmām. “Izmaksas Grieķijai jau ir ļoti augstas, un tāpēc mēs nedrīkstam izveidot jaunu programmu Grieķijai,” intervijā vācu radio norādīja Šeible.

Vai Grieķijai šis aizdevuma maksājums tiks piešķirts, noteiks starptautisko aizdevēju ziņojums. Šeible trešdien norādīja, ka šis ziņojums gaidāms oktobrī.

 

Komentāri (27)

Janka, Janic 05.09.2012. 17.29

… grieķi ir sliimesti , esmu noveerojis , neatšķiras no taa sauktajiem romiem

+8
-3
Atbildēt

2

    Janka, Janic > Janka, Janic 05.09.2012. 21.49

    taa viņus saukt modee , pa vecam varereetu ar saukt pa čigaiņiem , bet tad maurotu taapat kaa icixsoni , kuri veelas lai šos sauc par ebreejiem

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > Janka, Janic 05.09.2012. 17.54

    Tā saucamie romi viņi ir tikai paši sev. Latviešiem viņi ir čigāni.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

mariterage 05.09.2012. 16.52

Sāk izskatīties ka jau šoruden Grieķijas valdība un tauta tiks nostādītas skaidras izvēles priekšā – vai nu piekrist visām kreditor valstu un organizāciju prasībām par dramatisku budžeta (t.sk. algu un sociālo garantiju) cirpšanu un restrukturizāciju vai nekavējoties pamest eirozonu.

+5
0
Atbildēt

2

    simpsons > mariterage 05.09.2012. 20.07

    Vai tad pēc aiziešanas no eirozonas Grieķijas izdevumi samazināsies paši no sevis? Pilnīgs defolts nozīmē, ka var neatmaksāt aizņēmumus un kredītus, bet arī neviens jaunus aizdevumus nedos. Dažus gadus varēs tērēt tikai tik, cik ieņemts.

    Salīdzinot ar visu ieguldījumu zaudēšanu un perspektīvu algu/pensiju saņemt reizi divos mēnešos, strādāšana sestdienās var likties laba alternatīva.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    reksa > mariterage 05.09.2012. 20.59

    Cerams, ka Grieķiju beidzot izmetīs no Monētārās savienības.

    Labāk šausmīgas beigas nekā nebeidzamas šausmas :)))

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

janazakovica 05.09.2012. 17.57

ja socalisti pie varas esot totali izlaidusi tautu..tiesam nav talu lidz ciganiem..bet ja mes berni padomju laikaa gajam uz skolu 6 reizes nedelaa ..tad grieki var ari pastraadat..

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu