Pļaviņš/Šmēdiņš nevēlas palikt ceturtajā vietā • IR.lv

Pļaviņš/Šmēdiņš nevēlas palikt ceturtajā vietā

8
Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš priecājas par uzvaru. Foto: EPA/LETA

Amerikāņi: Zaudēt šo maču ir smagi

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš nevēlas palikt ceturtajā vietā Londonas olimpisko spēļu turnīrā, pēc uzvaras ceturtdaļfināla cīņā izteicās Šmēdiņš.

Pirmdien notikušajā ceturtdaļfināla mačā Pļaviņš/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11) uzvarēja spēcīgos amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, ziņo LETA.

“Zaudēt šo maču mums ir smagi, centāmies no tā izvairīties,” bēdājās Gibs. “Tagad jādomā par sezonas beigām. Sākumā gaidāms Pasaules kausa posms Polijā, bet par vēl vienu Olimpiādi nedomāju – iešu uz priekšu gadu pēc gada.”

Pļaviņš/Šmēdiņš sacensībās izlikti ar 17.numuru, savukārt ASV duetam Londonas Olimpiādes turnīrā ticis ceturtais numurs.

“Pirmajā setā pieļāvām vienkāršas kļūdas, slikti servējām un nedevām iespēju viņiem pašiem radīt kļūdas,” pēc mača atzina Šmēdiņš. “Turpinājumā mums kļūdu kļuva mazāk un viņiem sākās problēmas – vajadzēja iespēlēties, un tad aizgāja.”

“Nepadevāmies un nevēlējāmies nevienu vieglu punktu atdot. Cīnījāmies par katru bumbu, pamainījām taktiku un aizgāja,” teica Šmēdiņš. “Negribas palikt ceturtajiem kā pagājušā gada pasaules čempionātā. Esam par gadu vecāki un pieredzes bagātāki.”

Tikmēr Pļaviņš, runājot par taktikas maiņu, pastāstīja, ka viņš ar Šmēdiņu nomainījuši puses, kurā katrs spēlē. “Iepriekš ar Aleksandru Samoilovu spēlēju labajā pusē, bet viņš kreisajā, taču kopš esmu ar Jāni, es spēlēju kreisajā. Šodien [pirmdien] man spēle kreisajā negāja, un tad nu nomainījāmies.”

“Es nesaprotu, kas notiek. Gandrīz katrā spēlē esam pastarīši, arī bukmeikeru kantoros, tomēr uzvaram. Personīgi es neieteiktu totalizatoros likt par mums,” jokoja Pļaviņš. “Nezinu, kā tik garā turnīrā tik ilgi spējam noturēt labu līmeni. To rādīs nākamā sezona, vai meistarība liela, vai kas cits. Serve mums ir viena no sliktākajām turnīrā, bet izskatās, ka ar to pietiek.”

“Ar Gibu/Rozentālu mums tagad bilance ir 2-2 – apspēlējām viņus pērn pasaules čempionātā, bet zaudējām nedēļu pirms tā pasaules čempionāta un arī šogad nedēļu pirms olimpiskajām spēlēm,” teica Pļaviņš.

Turnīra pusfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš otrdien spēkosies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri Londonas turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

“Kāds laiks palīdzētu? Minimāls vējš palīdzētu, citādāk jālūdz, lai būtu laimīga diena,” par gaidāmo pusfinālu izteicās Pļaviņš.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš astotdaļfināla cīņā aizvadītajā piektdienā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru.

Savukārt otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā sestdien ar 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja šā gada Eiropas čempioniem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam. Latvijas duets dalību Londonas Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

Apakšgrupas sacensībās Samoilovs/Sorokins tikās ar Gibu/Rozentālu, piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (10:21, 16:21).

 

Komentāri (8)

silvija_vitina 07.08.2012. 08.16

Puišiem bija izcila spēle! Pirmo setu neredzēju, bet otrais un, protams, trešais bija skaists. Lieliskas izspēles, lieliska cīņa. Tā turpināt!

+2
0
Atbildēt

0

Krista Vitena 07.08.2012. 10.53

Noskatījos visu spēli un lielākoties izslēdzu skaņu, lai nedzirdētu komentētājus… Viņiem viss nelaikā, nevietā – dala lāča ādu, kad lācis vēl mežā vai sēro pie pirmajām neveiksmēm. Pamācītos no Jākobsona…:(
Bet mūsējie – SUPER! Tik ļoti savākties, ne mirkli neapsūdzot vienam otru, kā iepriekšējā sapārojumā nereti izskatījās. Tas ir tik veiksmīgs tandēms – spēks + izveicība + intelekts + inteliģence!!! Lepojos ar šiem sportistiem!

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 07.08.2012. 09.18

Mēs arī pārdzīvojām par šo duetu! paldies viņiem par lieliskām emocijām! Lai puišiem veicas un mums arī!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu