Portāls: No Latvijas izraida par kaušanos Rēzeknē apsūdzētus vīriešus • IR.lv

Portāls: No Latvijas izraida par kaušanos Rēzeknē apsūdzētus vīriešus

21
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Abiem būs aizliegts ieceļot arī Šengenas zonas valstīs

Par Latvijai nevēlamiem atzīti un tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļauti divi vīrieši – 1972.gadā dzimušais Timurs Džamaldajevs un 1977.gadā dzimušais Sergejs Novožilovs, kuri 2007.gadā bija iesaistīti kautiņā Rēzeknes viesnīcas “Latgale” restorānā, liecina portāla “Delfi” rīcībā esošā informācija.

Tieši šajā restorānā kautiņa laikā maltīti ieturēja toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS) un bijušais “Rēzeknes gaļas kombināta” padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

“Delfi” rīcībā esošā informācija liecina, ka abi šai kautiņā iesaistītie – Džamaldajevs un Novožilovs – tiek izraidīti no valsts un viņiem liegts turpmāk iebraukt Šengenas zonā.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) abus minētos vīriešus atzinis par Latvijai nevēlamām personām, bet Iekšlietu ministrijā (IeM) uz šī atzinuma pamata pieņemts lēmums viņus izraidīt no valsts un liegt ieceļot Šengenas zonā, liecina portāla rīcībā esošā informācija.

IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane portālam apstiprinājusi, ka Džamaldajevs un Novožilovs ir iekļauti valstij nevēlamo personu sarakstā saskaņā ar Imigrācijas likuma 61.pantu, kas paredz vairākus nosacījumus, kuru dēļ persona šajā sarakstā iekļaujama. Lēmums esot pieņemts uz kompetento iestāžu atzinuma pamata, un tā saturs esot slepens. Valsts robežsardze veikšot pasākumus, lai abas minētās personas tiktu izraidītas no Latvijas.

Oficiāli netiek atklāts termiņš, līdz kuram vīriešiem Latvija jāatstāj, taču “Delfi” rīcībā esošās ziņas liecina, ka izraidīšanai jānotiek tuvākajās dienās. SAB neesot komentējis informāciju par minētajiem vīriem, norādot, ka lēmumu par ārzemnieku iekļaušanu nevēlamo personu sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijā ir aizliegta, pieņem IeM. Netiek atklāts arī tas, vai SAB rīcībā ir kādas ziņas par šīm personām, raksta LETA.

Džamaldajevs un Novožilovs 2007.gada oktobrī Rēzeknē bija iesaistīti kautiņā viesnīcas “Latgale” restorānā, kurā cieta arī Piteronoks un Ščerbatihs. Par šo kautiņu vēlāk tika sākts kriminālprocess, un patlaban to izskata Rēzeknes tiesa.

Bez Novožilova un Džamaldajeva krimināllietā uz apsūdzēto sola sēdušies arī Vadims Bļinovs un Roberts Sardenjans. Viņi apsūdzēti par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

 

Komentāri (21)

egilsblums79 03.08.2012. 16.45

Izraidīšanu nevajadzētu sasteigt un pārdomāti veikt 30 gadu laikā.

+4
0
Atbildēt

0

Mārtiņš Lukstiņš 06.08.2012. 09.14

Un ja tur nebūtu iesaistīti divi mūsu varoņi (Ščerbatihs un Piteronoks) – vai tad tāpat izraidītu no Latvijas? Kāpēc neticas, ka tā būtu?

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 03.08.2012. 16.48

portals…no Latvijas, armijas pavadibaa izraida 700 tukst kolonistu un vinu pecnacejus..

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu