Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā • IR.lv

Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

24
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš priecājas par uzvaru. Foto: AFP/LETA

Londonas olimpiskajās spēlēs Latvijas sportisti jau nodrošinājuši vismaz dalītu piekto vietu

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu astotdaļfināla cīņā piektdien ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru. Līdz ar to Pļaviņš/Šmēdiņš šajā Olimpiādē sev jau nodrošinājuši vismaz dalītu piekto vietu. 

Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņš pārī ar Aleksandru Samoilovu izcīnīja devīto pozīciju, raksta LETA.

Pļaviņš/Šmēdiņš sacensībās izlikti ar 17.numuru, savukārt Norvēģijas duetam Londonas Olimpiādes turnīrā ticis 18.numurs.

Pirmā seta sākumā latvieši nonāca zaudētājos ar 1:3, tomēr ātri vien spēja līdzsvarot cīņas gaitu un panāca neizšķirtu, bet vēl pēc pāris izspēlēm izvirzījās arī vadībā ar 10:9. Nākamajā izspēlē pie punkta tika Norvēģijas duets un komandas devās tehniskajā pārtraukumā, bet pēc tā turpinājās līdzvērtīgā spēkošanās un nevienam duetam neizdevās iekrāt lielu pārsvaru. Pie neizšķirta rezultāta 13:13 norvēģiem izdevās gūt divus punktus pēc kārtas un izvirzīties vadībā ar 15:13, taču nākamajās izspēlēs Latvijas sportisti ne tikai panāca neizšķirtu, bet spēja pārņemt arī vadību ar 18:16. Pēc tam Pļaviņš/Šmēdiņš tika arī pie trim setbumbām, no kurām tika izmantota otrā – 21:18.

Arī otrā seta ievadā Pļaviņš/Šmēdiņš nonāca iedzinēju lomā ar 1:3, taču pēc desmit izspēlēm jau bija vadībā ar 6:4. Šajā brīdī Norvēģijas duets pieprasīja pārtraukumu, kas nāca par labu latviešiem, kuri arvien sekmīgāk sāka darboties uz uzbrukumā un panāca komfortablu septiņu punktu pārsvaru – 14:7. Nonākuši neapskaužamā situācijā, Skārlunns un Spinnangrs paņēma vēl vienu pārtraukumu, bet pēc tā izcēlās ar vairākām sekmīgām darbībām uzbrukumā un pietuvojās līdz 12:17. Uzreiz sekoja Latvijas dueta pārtraukums, pēc kura Pļaviņš/Šmēdiņš guva divus punktus pēc kārtas un nonāca divu punktu attālumā līdz uzvarai cīņā – 19:12. Pēc tam divus punktus pēc kārtas guva norvēģi, tomēr tuvāk viņi gan netika un Pļaviņš/Šmēdiņš tika pie sešām mačbumbām. Latvijas duets pie uzvaras tika, izmantojot trešo no tām – 21:16.

Ceturtdaļfinālā pirmdien Pļaviņš/Šmēdiņš spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu vai Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas.

Iepriekš Pļaviņš/Šmēdiņš ar trim uzvarām trīs spēlēs E apakšgrupas cīņas noslēdza ar izcīnītu pirmo vietu savā grupā.

Savukārt Skārlunns/Spinnangrs ar diviem panākumiem F grupā ieņēma otro pozīciju.

Otrs Latvijas duets Samoilovs/Ruslans Sorokins, kuram Londonā ticis 16.numurs, astotdaļfināla mačā sestdien tiksies ar šā gada Eiropas čempioniem Jūliusu Brinku un Jonasu Rekermanu no Vācijas, kuri izlikti ar trešo numuru.

Iepriekš Samoilovs/Sorokins D apakšgrupā trijās cīņās izcīnīja divas uzvaras, tomēr palika vien trešajā vietā. Tas gan Latvijas duetam kā vienam no diviem labākajiem trešajā vietā palikušajiem pāriem neliedza automātiski iekļūt astotdaļfinālā.

Tikmēr Brinks/Rekermans C grupas cīņās tika pie trim uzvarām, ieņemot pirmo vietu.

 

Komentāri (24)

Krista Vitena 03.08.2012. 16.46

Varena spēle! Tāda spriedze, taktiskā un tehniskā cīņa. Un pāri visam – pašcieņa un inteliģence. Lepojos! Karogs atklāšanas ceremonijā bija pareizajās rokās!

+4
-1
Atbildēt

0

ivetao2007 04.08.2012. 14.21

Volejbols ir pasaules masveidīgākais sporta veids, apvienojot vismaz vienu miljardus volejbolistu 217 valstīs. Un tas, ka te pasaules formā šajā sporta veidā plivo Latvijas karogs, ir milzīgs sasniegums. Nožēlojami ir dažu tūkstošu suprdārgā hokeja pārstāvu pretenzijas un priopritāti Latvijā, kas ar hoekju jau ir atpakaļ padomijā. Lūk, volejbolu var sākt spēlēt ja vien ir pāris dolāru vērta bumba. Pie viena – basketbols ir 213 valstīs, vieglatlētika – 210 un futbola 203.

+2
-1
Atbildēt

0

janazakovica 03.08.2012. 16.40

tikai volejbolu spelejis cilveks sapratis cik reali komisks ir pludmales volejbols…nejaukt ar pludmales fubolu vai tenisu..kaa ari liels pazemojums olimpiskai kustibai ir tadu t.s. sporta veidu ieklausanaa ka galda teniss bmx badmintons karatee un vel 20-30 sporta veidi..katrs var atrast sev tikamako un izvitrot no lielaa nu jau vienkarsi komercialo sportu saraksta..

+1
-1
Atbildēt

1

    Andris Jautriņš > janazakovica 03.08.2012. 16.51

    Krusttēv, ko tik skarbs? Pat šajā lapā tā briesmīgā komercija ienākusi, vai tādēļ to ignorēt? Ja varam, tad bumbojam vai kaut zāli pļaujam labāk par citiem :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu