Rinkēvičam nav vilšanās par Reformu partijas pirmo gadu • IR.lv

Rinkēvičam nav vilšanās par Reformu partijas pirmo gadu

37
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Politiķis uzsver partijas iespējas un labo komandas darbu

Vērtējot Reformu partijas (RP) pirmo gadu politikā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) uzskata, ka tas bijis vairāk iespēju nevis vilšanās gads, jo, neskatoties pat uz atsevišķiem nelabvēļiem, tai divus mēnešus pirms Saeimas vēlēšanām izdevās veikt galveno pamatuzdevumu – izveidot partiju.

Intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” ministrs atzina, ka kopumā partijas aizvadītais gads vērtējams pozitīvi, bez vilšanās sajūtas, bet par pārmaiņām RP vēl esot pāragri domāt, Rinkēviča teikto atreferē aģentūra LETA.

“Savulaik bija ļoti daudz cilvēku, kuri par partijas izveidi bija skeptiski. Jā, mums bija grūti, bet grūtības tika pārvarētas, tāpēc nākotnē vēlētos redzēt vēl saliedētākas komandas darbu, kas ir pilna ar iniciatīvām,” sacīja politiķis.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, vērtējot RP pirmo gadu politikā, iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka partijas biedriem ir vilšanās par iecerēm, kuras nav izdevies īstenot. Viņaprāt, šī vilšanās ir ne tikai partijas biedriem, bet arī vēlētājiem, jo vairākas partijas ieceres neizdosies īstenot šajā Saeimas sasaukumā. Vienlaikus Sprūdžs ir pārliecināts, ka RP starts ir bijis veiksmes stāsts, tā bijusi iespēja nest pārmaiņas. Patlaban svarīgākais esot nepieļaut, ka pazūd ideoloģija, kuras dēļ partija ir dibināta un cilvēki tajā pulcējušies.

Rinkēvičs, sarunā LNT vērtējot pēdējo dienu domstarpības konkursu “Jaunais vilnis”, aicināja šo jautājumu nesaasināt un nekādā gadījumā nesaistīt ar politiku. “Es šo pasākumu uztveru kā šovu, kā biznesu, un tā ir katra cilvēka gaumes lieta – apmeklēt to, vai neapmeklēt. Es šo pasākumu neapmeklēju, jo tas nav piemērots manai gaumei. To saistīt ar politiku nav nozīmes, jo tas ir tikai bizness,” sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), vakar tiekoties ar konkursa rīkotāju Igoru Krutoju un komponistu Raimondu Paulu, vienojās, ka nākotnē starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Jaunais vilnis” laikā atsevišķa diena varētu tikt veltīta tikai Latvijas mūzikai un izpildītājiem. Iepriekš ministre apšaubīja vietas izvēli ‘’Jaunā viļņa” diskotēkai, paužot, ka šis pasākums nav piemērots Latvijas tautai tik ‘’svētai vietai” kā 11.Novembra krastmala.

Komentāri (37)

kkristaps 27.07.2012. 18.35

to sigma. Diemžēl šo te IR sauc par “civilizētu diskusiju”. Par raksta tematu praktiski neviena komentāra, toties enerģiski rosās ļauži, ko angļi trāpīgi sauc par “a bunch of retards trying to hump a doorknob”.

+12
-6
Atbildēt

0

Rinalds Āriņš 27.07.2012. 16.51

Ar pilnu atbildību kā ārsts saku Jums: Jūs esat garīgi slims cilvēks, kura vieta ir psihiātriskā klinikā vai cietumā !

+11
-5
Atbildēt

0

raimonds02 29.07.2012. 20.40

kam nav un kam IR!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu