Prasīs apcietinājumu 2 Horvātijas futbola faniem • IR.lv

Prasīs apcietinājumu 2 Horvātijas futbola faniem

36
Horvātu fani Rīgā. Foto: Gints Ivuškāns, F64

‘’Hajduk” fani iekaustījuši policistu; septiņiem uzlikts naudas sods

Ceturtdien Rīgā, kur notika Latvijas futbola kluba “Skonto” un Horvātijas futbola komandas “Hajduk” spēle, aizturēti deviņi Horvātijas futbola fani. Divi no viņiem 28.jūlijā tiks vesti uz tiesu, lai lūgtu kā drošības līdzekli noteikt apcietinājumu, jo abi uzbrukuši Rīgas pašvaldības policistam, vēsta aģentūra LETA.

Savukārt septiņi aizturētie sodīti administratīvā kārtībā. Katram par sīko huligānismu uzlikts 250 latu naudas sods. Šie fani bija lamājušies, mētājuši petardes un citādā veidā traucējuši sabiedrisko mieru, pavēstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau pirms spēles vairāki viesu komandas līdzjutēji sarīkoja nekārtības gan Rīgas centrā, gan pie “Skonto” stadiona. Sadursmēs ar faniem kāds Rīgas Pašvaldības policijas darbinieks guvis miesas bojājumus, par notikušo sākts kriminālprocess.

Pirms spēles Alberta ielā izcēlies konflikts starp “Hajduk” līdzjutējiem un likumsargiem, kura laikā pašvaldības policists guvis miesas bojājumus. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas, proti, par huligānismu, miesas bojājumu nodarīšanu un pretošanos varas pārstāvim. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz septiņiem gadiem, paredz likums.

Sadovskis pastāstīja, ka divi horvāti pašvaldības policistam vairākas reizes bija iesituši pa seju un citām ķermeņa daļām. Abi karstgalvji atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, bet par abu tālāko likteni lems tiesa.

Nekārtības notikušas arī pirms spēles sākuma, kad sācies konflikts starp līdzjutējiem un stadiona apsardzi. Horvātijas kluba fani mēģinājuši vardarbīgi iekļūt skatītāju sektorā, kurš tiem nebija paredzēts, tādēļ bijusi nepieciešama policijas pārstāvju iejaukšanās, kuri līdzjutējus novadīja uz pareizo sektoru.

Futbola spēles laikā stadionā ievērojamas nekārtības nav notikušas. Policija pagājušajā naktī pastiprināti uzraudzīja Horvātijas futbola kluba fanus, patrulējot galvaspilsētas ielās. Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, fanu savaldīšanā piedalījās Rīgas speciālo uzdevumu vienības policisti.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā līdzīgas nekārtības Liepājā sarīkoja Polijas fani.

Komentāri (36)

Jānis Zaščinskis 27.07.2012. 16.09

Gribēju vaicāt – kurš būtu izdevīgāks http://www.atrais.lv . Tur
pirmais kredīts bez maksas un viss pārskaitījums notiek ļoti
ātri. Vai http://www.e-finance.lv ar līdzīgiem
nosacījumiem? Vienkārši steidzami vajag naudiņu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu