Veloaktīvisti demonstrācijā aicinās pabeigt veloceliņu Mārupītes dabas parkā • IR.lv

Veloaktīvisti demonstrācijā aicinās pabeigt veloceliņu Mārupītes dabas parkā

22
Publicitātes foto
Ance Hincenberga

Veloceliņa izbūves pabeigšanai trūkstot naudas, saka Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks

Veloaktīvisti pirmdien, 2.jūlijā, rīkos demonstrāciju, aicinot Rīgas domi pabeigt pirms četriem gadiem sākto veloceliņu Mārupītes dabas parkā. Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš Ir.lv sola, ka nākamnedēļ sāksies veloceliņa gar Māras dīķi pabeigšanas darbi.

Rīgas vienīgā “Zaļā veloceliņa” izbūve tika sākta 2008.gadā, bet ideja radās 2006.gadā, lai pilsētā veidotu „zaļo koridoru”, kas iedzīvotājiem un tūristiem dotu iespēju aktīvi pavadīt brīvo laiku, izbaudot Rīgas parkus un Mārupītes dabas ainavu, kā arī sniegtu drošas pārvietošanās iespēju, stāsta velodemonstrācijas organizētājs Rihards Frīdenbergs.

Šāda celiņa uzdevums būtu savienot esošā veloceliņa Centrs – Jūrmala centra daļu un Mārupes pagastu. Taču “Zaļais veloceliņš” ir izbūvēts tikai daļēji, nepabeigts palicis posms starp Dauguļu un Kantora ielām pie Mārupītes.

“Mārupītes dabas parkā veloceliņa neizbūvētais posms ir ap 800 metru. Pavisam dīvaini tas izskatās kontekstā ar Rīgas domes izbazūnētajiem vērienīgajiem parku un skvēru atjaunošanas darbiem, kuros “Zaļā veloceliņa” pabeigšana neietilpst,” stāsta veloaktīvists Frīdenbergs.

Ar demonstrāciju 2.jūlijā veloaktīvisti vēlas atbalstīt priekšlikumu piešķirt Ls 36 000 finansējumu celiņa posma starp Dauguļu un Kantora ielām pabeigšanai, par ko Rīgas domes deputāti, pēc Frīdenberga ziņām, lems otrdien. “Cik mums ir zināms, tad iepriekšējie aicinājumi atbalstīt veloceliņa pabeigšanu tika noraidīti. Tāpēc ar demonstrācijas palīdzību vēlamies pievērst deputātu uzmanību šai dīvainajai situācijai,” skaidro Frīdenbergs.

Veloceliņa izbūves pabeigšanas darbi nu jau ceturto gadu ieilguši finansējuma trūkuma dēļ, tā skaidro Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš. „Nākamnedēļ tiks sākti veloceliņa gar Māras dīķi pabeigšanas darbi, taču atlikušajam posmam pie Vanšu tilta finansējuma mums vēl nav,” saka Kļaviņš. „Mūsu plānā ir tuvākajā laikā pilnībā pabeigt atlikušos darbus, un, ja nauda tiks piešķirta, to arī nekavējoties darīsim. Taču prognozēt, kad tieši tas notiks, pašlaik nevaru.”

Pilsētas Attīstības komitejas preikšsēdētāja Vadima Jerošenko preses sekretāre Laila Ivāna Ir.lv skaidro, ka dome par budžetu lems otrdienas sēdē. Ja tiks izvirzīts priekšlikums par finansējuma piešķiršanu „Zaļā veloceliņa” pabeigšanai, tad domnieki par to balsos.

Veloaktīvistu demonstrācija notiks pirmdien, 2.jūlijā, no pulksten 13 līdz 13.30 Rīgā, Bieriņos, Akmens skulptūru laukumā Codes un Amulas ielu krustojumā. Tajā aicināti piedalīsies veloaktīvisti no dažādiem Rīgas veloklubiem un veloorganizācijām, kā arī viņu draugi un atbalstītāji.

 

Komentāri (22)

oktaavs 29.06.2012. 18.46

Vai veloaktīvisti kadreiz ir braukuši pa nolaisto Rīgas- Jūrmalas(Rubika) veloceļu ? Tiem, kas nav atsituši astes kaulu, vai nokoduši mēli, iebraucot kartējā bedrē, nekas nav sakāms ?

+1
0
Atbildēt

1

    mārtiņš meiers_ > oktaavs 29.06.2012. 20.03

    Pag, nejauc divas lietas! Tie ir “aktīvisti”, kas darba dienā 13:00 lobēs “zaļo” ceļu ap Māras dīķi, kas nenoved nekur.
    Nevis ļaudis, kas grib nokļūt uz/no darba vai ar ģimeni aizbraukt atpūsties…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu