Zivtiņš: tik liela avārija kā pie Bauskas sen nav bijusi • IR.lv

Zivtiņš: tik liela avārija kā pie Bauskas sen nav bijusi

34
Edmunds Zivtiņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Traģiskajā avārijā pie Bauskas cietuši 24 autobusa pasažieri

Tas ir ārkārtas gadījums, kāds sen nav bijis, par traģisko avāriju pie Bauskas brīvdienās, teica Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš. “Policija šobrīd sākusi kriminālprocesu,” viņš pavēstīja pirmdien LNT rīta raidījumā.

Policijā noskaidrots, ka traģiskajā avārijā sestdien pie Bauskas līdztekus trim bojāgājušiem automašīnā “BMW” cietuši 24 autobusa pasažieri, kas guvuši miesas bojājumus, un daži no tiem ievietoti slimnīcā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka ir noskaidrotas arī visu cietušo personas.

Saskaņā ar policijas oficiālo informāciju satiksmes negadījums noticis 12.novembrī plkst.15.43 Bauskas novada Codes pagastā, Bauskas šosejas 60,8.kilometrā, pie Bauskas pilsētas. Konstatēts, ka autoceļa brauktuve bijusi labā stāvoklī, kā arī šis ceļa posms bijis taisns, bez līkumiem.

Policija konstatējusi, ka 1980.gadā dzimusi sieviete vadīja automašīnu “BMW 530” un, apdzenot automašīnu “Opel Vectra”, netika galā ar automašīnas “BMW 530” vadāmību, kā rezultātā pretējā braukšanas joslā ietriecās satiksmes autobusā “Mercedes Benz 0303”. Policija noskaidrojusi, ka negadījuma cēlonis, iespējams, bija tas, ka “BMW 530” vadītāja, veicot apdzīšanu, uzņēma tādu ātrumu, ka nespēja savaldīt automašīnu.

Negadījumā bojā gāja “BMW 530” vadītāja un divi pasažieri – 1987.gadā dzimusi sieviete un 2003.gadā dzimis zēns. Visi cilvēki “BMW” mašīnā gājuši bojā sadursmes brīdī, un viņu ķermeņi trieciena rezultātā bijuši stipri sakropļoti.

Sadursmes rezultātā arī autobuss noslīdējis no brauktuves, un miesas bojājumus guvis autobusa šoferis un 24 pasažieri. Šoferis un daži no pasažieriem tika ievietoti slimnīcā.

Automašīna “Opel Vectra” negadījumā nav cietusi.

 

Komentāri (34)

silvija_vitina 14.11.2011. 13.35

Godīgi sakot, braucot pa mūsu ceļiem, visvairāk mani uztrauc nevis tas, ka kāds brauc, teiksim uz 70, kur atļauts uz 90, un esmu spiesta piebremzēt, bet gan ka kāds mauc pa pretējo joslu… Esmu bijusi “par mata tiesu”, kad smagais centās apdzīt citu smago, un es spēju izvairīties tikai pateicoties pietiekami platai ceļa apmalei (kura, paldies dievam, tur bija), bet abi smagie tā arī pabrauca garām pa abām joslām. Un vēl man traki bail no līkumaino lauku ceļu džigitiem… kuri, kā jau pienākas, līkumā ieiet ar kaucošām riepām un līkumu nogriež, braucot pa pretējo malu. Arī ar tādiem ir nācies sastapties, tikai sargenģelis man ir stāvējis klāt.

+8
-2
Atbildēt

2

    astra_ozo > silvija_vitina 14.11.2011. 15.01

    mani uztrauc nevis tas, ka kāds brauc, teiksim uz 70, kur atļauts uz 90
    ———-
    mani uztrauc, tas, ka kāds brauc ar 85, kur atļauts braukt uz 90, un esmu spiests apdzīt, jo vēlos braukt ar likumīgo ātrumu 89… :) grūti (ilgs laiks paiet) tādu ripinātāju, braucot uz 89, apdzīt.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > silvija_vitina 14.11.2011. 21.21

    Ja ievēro CSN noteikto norādījumu braukt, turoties pie ceļa labās malas, tad Latvijā ir ārkārtīgi maz ceļu (faktiski tikai atsevišķi šoseju posmi), uz kuriem var atļauties paraut pa labi tā, ka nākamā pietura nav grāvis, un šādam rāvienam vienalga ir jāatbilst CSN prasībām pārbaudīt, ka ir iespējams izdarīt manevru, jārāda pagrieziens, protams, nedrīkst šķērsot nepārtraukto līniju.
    Cita lieta, ja brauc pa normāliem ceļiem, bet pie ceļa vidusass līnijas, tas jau ir cits, citu necienīšanas un sistemātiskas CSN neievērošanas stāsts.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 14.11.2011. 16.06

Idiotu uz ceļiem nekad nav trūcis, tikai ir ļoti žēl ka viņu dēļ tiek sakropļoti un iet bojā mazi bērni un nevainīgi cilvēki. Tagad īpaši ir modē apdzīt neskatoties uz pretī braucošo transportu, jo paļaujas uz spēcīgajiem motoriem. Diemžēl tie, kuri ietriecas otra purnā, reti izdzīvo un mācību negūst, bet “koka mēteli”. Visi ir braucēji-assi, arī tie ar Latgalītē pirktajām šofera tiesībām. Ar tādiem ir pilni ceļi, kuri pat paši neapjēdz ko dara.

+6
-3
Atbildēt

0

Inese Grigoruka 14.11.2011. 17.51

530 nav joka lieta :/ Nebiju klāt un svecīti neturēju, bet gan jau opelītis LV labākajās tradīcijās ”iemina” lai neļautu normāli apdzīt, meitene arī ”iemina”… tomēr 530 prasa zināmu piesardzību…
Līdzjūtība tuviniekiem.
Ja opel vadītājs tiešām ”iemina”- nezinu, kā var pēc tam dzīvot.
Personīgi es vienmēr nometu gāzi, kad mani kāds apdzen- ceļš nav vieta emocijām!

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu