Valsts prezidents atsakās no uzrunām Ziemassvētkos un Vecgadā • IR.lv

Valsts prezidents atsakās no uzrunām Ziemassvētkos un Vecgadā

31
Andris Bērziņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tā vietā viņš tautu uzrunās 1.janvāra pēcpusdienā

Valsts prezidents Andris Bērziņš atteicies no Ziemassvētku un Vecgada uzrunu teikšanas tautai, šovakar ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”. Tā vietā viņš uzrunās visu tautu 1.janvāra pēcpusdienā.

Tradīciju teikt runu abos minētajos svētkos iedibinājusi eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, savukārt bijušais prezidents Valdis Zatlers (ZRP) tautu uzrunāja arī pareizticīgo Ziemassvētkos janvārī, ziņo LETA.

Kā norāda Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne, Ziemassvētki ir ģimenes svētki, līdz ar to tajā Valsts prezidenta uzrunai nebūtu vietas. Savukārt Vecgada vakarā neilgi pirms plkst.24 cilvēki esot aizņemti ar gatavošanos gadumijas sagaidīšanai un nebūtu gatavi šādai uzrunai.

Kā ierasts, uzrunu tautai dažas minūtes pirms pusnakts Vecgada vakarā Latvijas Televīzijā teiks Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

 

Komentāri (31)

buchamona 09.11.2011. 07.34

Labi vismaz, ka Bērziņš apzinās savu vietu šī brīža LR politiskajā hierarhijā.

+13
-1
Atbildēt

0

Dmitry 09.11.2011. 08.33

Drīzāk jau prezidentam savu runu vajadzēja teikt pirms svētkiem un vienā dienā nevis divās. Ir svarīgi tautai novēlet priecīgus svētkus. Nav jau svarigas tās garās uzrunas tautai bet veids kā tas tiek izdarits. Kaut vai Domu laukumā Ziemassvētku tirdziņa laikā, vai grāmatveikalā, vai lielveikalā,vai ārpus pilsētas…pieaicini mūziķu grupu un nodziedi dziemsu:) bet apsveic!
Vai ari A.Bērziņš baidās ka viņu nesadzirdēs…

+12
0
Atbildēt

0

anete_raugule 09.11.2011. 09.21

Prezidents skaidri ļāva noprast, ka viņam nav ko teikt latvju reņģēdājiem. Labāk pats mierīgi pasvinēs savā “viesu namā”.

+15
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu