Grieķija oficiāli atsakās no plāna par referendumu • IR.lv

Grieķija oficiāli atsakās no plāna par referendumu

22
Grieķijas premjerministra Georga Papandreu attēls uzpūsts uz asfalta pie parlamenta Atēnās. Foto: AFP/LETA

Ja Grieķija nepieņemtu Eiropas piedāvāto palīdzības plānu, tai jāpamet eirozona 

Grieķija oficiāli ir atteikusies no plāna rīkot referendumu jautājumā par Grieķijas palīdzības programmu, piektdien paziņoja valsts finanšu ministrs Evangels Venizels.

Ministrs informēja, ka par šo Grieķijas lēmumu viņš jau informējis Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisāru Oli Rēnu, Vācijas finanšu ministru Volfgangu Šeibli, kā arī eirozonas finanšu ministru padomes jeb tā dēvētās Eirogrupas vadītāju Žanu Klods Junkeru, raksta LETA/AFP.

Kā ziņots, Grieķijas premjerministrs Georgs Papandreu jau ceturtdien paziņoja, ka ir gatavs atteikties no šoku izraisījušā plāna rīkot referendumu par pagājušajā nedēļā ES samitā panākto vienošanos par finansiālās palīdzības sniegšanu Atēnām.

Papandreu pirmdien negaidīti paziņoja, ka vienošanās tiks nodota apstiprināšanai referendumā.

Ja Grieķija neapstiprinās Eiropas piedāvāto palīdzības plānu, tai būs jāpamet ne tikai eirozona, bet arī Eiropas Savienība (ES), piektdien paziņoja Francijas Eiropas lietu ministrs Žans Leoneti. “Nepieņemt vienošanos nozīmē pamest eiro. Grieķiem neakceptēt darījumu nozīmē pamest Eiropu,” radio stacijai “Europe 1” paziņoja Leoneti.

Francija un Vācija pielika lielas pūles, lai ES samitā pagājušajā nedēļā panāktu vienošanos par finansiālās palīdzības sniegšanu Atēnām, kas glābtu valsti no draudošā bankrota.

 

Komentāri (22)

Edmunds Zālīte 04.11.2011. 15.37

ehh… tāds šovs iet secen!

+3
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > Edmunds Zālīte 04.11.2011. 18.36

    —-
    Viss vēl nav ”zaudēts”?! Grieķija jau nav vienīgā eiroZONAS valsts, kas parādos pāri ausīm iegrimusi – vēl jau vesels bars ‘eiropūšļa’ radītāju.
    Oi, māmiņ, nebēdā – , kad šitais plīsīs, tad planēta nodrebēs!

    0
    0
    Atbildēt

    0

lolita_valta 04.11.2011. 19.45

Lai nu man grieķi piedod! Nu tak neko viņi neražo! Tā pat tik trallina, gaidīdami ka kāds aizbrauks uz viņiem paskatīties! Ne viņiem apkure, ne krievi kaimiņos! Nu vispār foršā dzīve! Minimālā alga kā mūsējiem ministriem.

+2
0
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 04.11.2011. 22.03

Tas tiešām ir šoks – par šoku uzskatīt pilsoņu viedokļa uzklausīšanu…

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu