Administratīvā tiesa neļauj Šleseram cirst priedes īpašumā • IR.lv

Administratīvā tiesa neļauj Šleseram cirst priedes īpašumā

25
Ainārs Šlesers. Foto: Raitis Plauks, F64

Jūrmalas Aizsardzības biedrība uzskata, ka par šo spriedumu jārunā jaunā pilsētas teritorijas plānojuma kontekstā

Administratīvā rajona tiesa izskatījusi un apmierinājusi Jūrmalas Aizsardzības biedrības (JAB) pieteikumu, atceļot Ministru kabineta rīkojumu par meža zemes transformāciju Upes ielā 1a, kur politiķis un uzņēmējs Ainars Šlesers plāno būvēt privātmāju. Par to aģentūru LETA informēja biedrības valdes loceklis Guntis Grūba.

Grūba gan uzsvēra, ka pirmās instances spriedums vēl nav stājies spēkā, jo jebkurai pusei – Šleseru ģimenei vai Ministru kabinetam – ir tiesības iesniegt apelāciju administratīvajā apgabala tiesā, tomēr viņš pauda gandarījumu par tiesas lēmumu: “No tā izriet [Ministru kabineta] rīkojuma prettiesiskums. Spriedums parāda to, kāda ir tiesu prakse, jo administratīvā rajona tiesa atsaucās gan uz Satversmes tiesas spriedumu, gan Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentu.”

“Par šo spriedumu ir aktuāli runāt, jo notiek darbs pie Jūrmalas teritorijas plānojuma turpmākajam periodam un JAB bieži norāda uz tiesu praksi, bet, neskatoties uz visu, deputāti un amatpersonas to bieži vien ignorē, pieņemot labvēlīgus prettiesiskus lēmumus, un tādējādi tiek ierobežotas cilvēku tiesības,” uzsvēra Grūba. Viņš norādīja, ka jautājumi, kas skar vides aizsardzību un krasta kāpu joslu izmantošanu, ir ļoti rūpīgi jāizvērtē. “Vides aizsardzība – krasta kāpas un biotopi – ir mūsu vērtība, kuru ir būtiski saglabāt, tāpēc ir svarīgi, lai pašvaldības un arī Jurmalas dome pieņemtu lēmumus, kas nekaitē sabiedrības interesēm un privātpersonu tiesībām,” teica Grūba.

Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Inese Deme apstiprināja, ka 25.oktobrī tiesa ir daļēji apmierinājusi JAB pieteikumu par Ministru kabineta 2010.gada 2.marta rīkojuma atcelšanu. Tiesa no rīkojuma pieņemšanas dienas atcēlusi to daļā, ar kuru tika atļauts transformēt 0,66 hektārus meža zemes Jūrmalā, Upes ielā 1a. Spriedums gan vēl nav stājies spēkā un likumā noteiktajā kārtībā to var pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka JAB apstrīdējusi Ministru kabineta rīkojumu par Šleseram piederoša zemesgabala Upes ielā 1a lietošanas mēŗka maiņu, meža vietā pieļaujot privātmājas būvniecību, tādējādi iznīcinot vērtīgu biotopu Rīgas jūras līča piekrastes zonā.

Pērn februārī valdībā tika atbalstīta 0,6627 hektārus plaša zemesgabala transformācija, kas ir par 0,23 hektāriem mazāk, nekā bija lūgts.

Rīkojums paredz transformēt meža zemi savrupmājas un saimniecības ēkas kompleksa būvniecībai Šleseram un Šleserei piederošajā nekustamajā īpašumā. Transformējamajā platībā ir nepieciešama koku ciršana.

Pret zemesgabala transformāciju pie valdības nama protestēja JAB pārstāvji, kuri norādīja, ka plānota 70 koku, tai skaitā 28 priežu, izciršana kāpu aizsargjoslā privātmājas būvniecībai.

Saistībā ar aizsargjoslas pārkāpumiem JAB ir apstrīdējusi arī privātmājas pirmās kārtas būvatļauju, taču tiesvedība virzās ļoti gari un lēni, pastāstīja biedrības pārstāvis.

 

Komentāri (25)

Atis Rektiņš 27.10.2011. 18.22

Žēl skaistuli sieviņu, mazos bērniņus un kucēnu, protams!

+21
0
Atbildēt

1

kkristaps 27.10.2011. 18.33

Nelādzīga ķēpa. Vajadzēs zvanīt Aivaram un lūgties, lai Aivars piezvana Fantomasam un pavēl piezvanīt tiesnesim. Dikti laikietilpīga procedūra sanāks.

+15
-1
Atbildēt

5

    raimonds_bossltd > kkristaps 27.10.2011. 20.22

    to Reālists
    Pat idiotiskakos murgos nespetu iedomaties, ka Berzina kungs lidzetu nelietim, kuram jau sen bija jabaro tarpi. Cita lieta vins piezvana pagelnikam Isakovam, lai tas aprunajas ar savu intimo draudzinu Zatleru, jeb pa taisno Zatleram(abi neliesi tacu krievu cekistu, banditu un pederastu balagana pie galdina caloja ka viena harema sievas), lai tas caur saviem ministriem ietekme situaciju.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > kkristaps 28.10.2011. 12.33

    to Reinis …
    Ludzu atsauci uz saiti, jo tirgus bomzu tenkas, nevienu neinterese.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    agijs > kkristaps 31.10.2011. 13.40

    agijs > kkristaps 28.10.2011. 09.28

    …Bērziņa kungs, kuru, saskaņā ar presē lasāmo, Ventspils stipendiātu lietas ietvaros dēvējot par “Aivara pastnieku”. Tiešām neticami!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Atis Rektiņš > kkristaps 27.10.2011. 18.37

    Šovakar atkal var karināt mikrofonus – noteikti aizskries uz Rīdzeni `skaļi padomāt`! :)

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Kā T Ā var būt?! 27.10.2011. 18.45

Izskatās, ka savu “atļauju kvotu” Šlesers Latvijā būs izsmēlis:)
Turpmāk uz katru viņa lūgumu atbilde būs:”Nē,nedrīkst!” :))

+11
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu