Atkal var noskatīties dokumentālo filmu "Nākotne ir pagātnes tagadne" • IR.lv

Atkal var noskatīties dokumentālo filmu “Nākotne ir pagātnes tagadne”

33
Kadrs no filmas

Kinoteātrī “Ksuns” izrāda diskusijas izraisījušo Kristas Burānes filmu par jauniešiem un vēlēšanām

Filma Nākotne ir pagātnes tagadne stāsta par četru jaunu cilvēku politiskajiem ideāliem, vēlēšanos un motivāciju strādāt savas valsts nākotnes labā, cerībām, darbiem, uzvarām un vilšanos. Tie ir centieni atrast savu vietu un identitāti šajā valstī. Laikā, kad lielākā daļa Latvijas sabiedrības politiķus un politiku nievā, filmas varoņi ir gatavi iesaistīties un aktīvi piedalīties Latvijas un mūsu pašu nākotnes veidošanā.

Filmas darbība norisinās 10. Saeimas vēlēšanu gaidās, vēlēšanu dienā un simts dienas pēc tām. Darba varoņi ir no dažādām politiskajām partijām – Jaunā laika, Saskaņas Centra, Tautas Partijas un Pēdējās Partijas.

Filmas pirmizrāde notika 11. Saeimas ārkārtas priekšvēlēšanu laikā. Nedaudzie filmas seansi pulcējuši lielu skaitu interesentu, kas pēc tam atzinuši, ka filma Nākotne ir pagātnes tagadne ir moderna nacionāla traģikomēdija. Kinokritiķis Normunds Naumanis recenzijā, meklējot filmas žanrisko apzīmējumu lieto jēdzienu “traģifarss”.

“Pievilcīgākais filmā ir tas, ka Krista Burāne netiesā, bet novēro un klausās (..) ” rakstīja žurnāliste Sanita Jemberga portālā Twitter. Izvairoties no jebkādas politiskas angažētības filma caur smiekliem un asarām stāsta par četru jaunu cilvēku dzīvēm tepat līdzās.

Filmu kinoteātrī KSuns sāks rādīt no 14.oktobra, seanss plkst. 17.00.

Savukārt, 14. oktobrī plkst 19.00 filmu ir iespējams noskatīties arī Nomadi Art House Ādmiņu ielā 4.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu