Par KNAB vadītāja amatu cīnīsies 13 pretendenti • IR.lv

Par KNAB vadītāja amatu cīnīsies 13 pretendenti

15
Juta Strīķe neesot pieteikusies konkursam. Foto: Raitis Plauks, F64

Strīķe nav iesniegusi pieteikumu konkursam

Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu pieteikušies 13 pretendenti, aģentūru BNS informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre. Vēl gan tiek gaidīti pieteikumi ar 19.septembra pasta zīmogu. Kandidātu vārdi otrdien tiks publiskoti Valsts kancelejas mājaslapā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe nav iesniegusi pieteikumu uz KNAB priekšnieka amata konkursu, LETA pastāstīja Strīķe. Viņa atklāja, ka konkursam pieteikušies arī kādi biroja darbinieki, tomēr vairījās nosaukt to vārdus.

Arī bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis pieteicies konkursā uz KNAB priekšnieka amatu, ziņo portāls “Pietiek.com”.

Pagājušās ceturtdienas vakarā Ir.lv sazvanīja bijušo iekšlietu ministru un vaicāja, vai viņš nav pieteicies konkursam uz KNAB priekšnieka amatu. Gulbis noliedza, ka būtu pieteicies un sacīja, ka neesot pat apsvēris šādu iespēju.

Gulbis bija iekšlietu ministrs Einara Repšes (JL) vadītajā valdībā. 2004.gadā Gulbis, norādot “uz demokrātijas trūkumu partijā”, izstājās no “Jaunā laika”. 2005.gadā viņš nodibināja partiju “Jaunie demokrāti”, tomēr jau 2008.gada pavasarī no šīs partijas izstājās. Kopš tā laika Gulbis nav iesaistījies politiskajās partijās. Gulbis bijis arī Uzņēmumu reģistra valsts galvenais notārs.

Jau ziņots, ka kādreizējais Valsts ieņēmumu dienesta muitas priekšnieks Kalvis Vītoliņš bija pirmais, kas iesniedza dokumentus konkursā uz KNAB priekšnieka amatu.

KNAB vadītāja amats ir vakants pēc iepriekšējā vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

 

Komentāri (15)

Rinalds Krûklis 19.09.2011. 10.18

OMG, vai tas ir tas pats tēls, kas pazemināja amatā policistu, kurš Gulbim pajautāja caurlaidi iebraukšanai Jūrmalā? … tas pats, kurš izsauca policijas specvienību, jo netika par brīvu ielaists šikā Rīgas naktsklubā!

Izskatās, ka būs cienīgs Vilnīša pēctecis :)

+19
-1
Atbildēt

1

ltvpanorama 19.09.2011. 11.08

Māri..šis tak nav ” dejo ar zvaigzni ” :D

+10
-1
Atbildēt

0

anete_raugule 19.09.2011. 13.33

Mārim sajuka – viņš domāja, ka piesakās dalībai jaunās sezonas TV šovā :)

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu