Rīgas galerijā atklās Imanta Lancmaņa "Ābola stāsts" • IR.lv

Rīgas galerijā atklās Imanta Lancmaņa “Ābola stāsts”

25
Imants Lancmanis. Pašportrets pie ābolu vainaga, 2011.

8.septembrī atklās Imanta Lancmaņa gaismas attēlu izstādi “Ābola stāsts” un gleznu retrospektīvu

No 8.septembra Rīgas galerijā, Aspazijas bulvārī 20 būs apskatāma mākslinieka un Rundāles pils direktora Imanta Lancmaņa gaismas attēlu izstāde Ābola stāsts un viņa gleznu retrospektīva, raksta aģentūra LETA. Galerijas otrajā stāvā skatāmajā izstādē Ābola stāsts  ir 120 gaismas bildes un tas ir mākslinieka jaunais izpausmes veids un projekts.

Savukārt galerijas pirmajā stāvā varēs redzēt plašu rezonansi ieguvušo un Purvīša balvai nominēto gleznu ciklu Revolūcija un karš. Piektais bauslis. Tas ir nozīmīgākais autora sniegums, strādājot sarežģītajā un maz izkoptajā vēsturiskajā žanrā. Šajā izstādē būs iekļautas astoņas gleznas.

Pirmā stāva ekspozīcijā būs apskatāmas arī mākslinieka agrākā daiļrades posma gleznas un darbi no privātkolekcijām, kā arī autora personīgā krājuma, kuru vidū būs sievas portrets, glezna Vanitas un Dāvana manai sievai

Lancmanis izstādēs piedalās kopš 1966.gada. Viņš ir viens no fotoreālisma iedibinātājiem Latvijas glezniecībā 60.gadu beigās. Nozīmīgu savu dzīves daļu viņš veltījis mākslas vērtību saglabāšanai un darbam Rundāles pils direktora statusā. Lancmanis ir mākslas vēstures pētnieks un autors daudziem monogrāfiskiem pētījumiem, grāmatu, katalogu par Latvijas muižām un pilīm autors, daudzu rakstu par arhitektūras vēsturi, Latvijas muižām, pieminekļu aizsardzību un heraldikas jautājumiem Latvijas, Krievijas, Vācijas un Francijas zinātniskos izdevumos un presē.

 Izstādes “Rīgas galerijā” būs skatāma līdz 1.oktobrim.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu