Prezidents LMT šefu uzaicina vadīt Ordeņu kapitulu • IR.lv

Prezidents LMT šefu uzaicina vadīt Ordeņu kapitulu

10
Juris Binde. Foto: Matīss Skrebelis, F64

Apstiprināti jauni Ordeņu kapitula locekļi 

Valsts prezidents Andris Bērziņš par Ordeņu kapitula kancleru ir uzaicinājis un iecēlis SIA “Latvijas Mobilā telefona” prezidentu Juri Bindi, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Binde ir arī Vidzemes augstskolas asociētais profesors, Rīgas Tehniskās universitātes goda doktors un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

Savukārt par Ordeņu kapitula locekļiem apstiprināti VA “Latvijas institūts” direktore Karina Pētersone, rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, ģenerālis Ainars Pencis, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks NATO Māris Riekstiņš un Rīgas Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras vadītāja Dace Gardovska.

Atbilstoši Valsts apbalvojumu likumam Ordeņu kapitula kancleru un locekļus ieceļ Valsts prezidents uz savu pilnvaru laiku. Ordeņu kapitula sastāvā ir Ordeņu kapitula kanclers, kas apbalvots ar vismaz vienu no augstākajiem valsts apbalvojumiem, un seši Ordeņu kapitula locekļi – divi no apbalvotajiem ar Triju Zvaigžņu ordeni, divi no apbalvotajiem ar Viestura ordeni un divi no apbalvotajiem ar Atzinības krustu.

Ordeņu kapitula pirmā sēde plānota oktobrī, lai lemtu par valsts apbalvojumu piešķiršanu un pasniegšanu saistībā ar Latvijas Republikas proklamēšanas dienu un izskatītus citus ar valsts apbalvojumiem saistītus jautājumus.

 

Komentāri (10)

Diâna Antipova 05.09.2011. 19.05

nu gan cienījams sastāvs. Un vēl cienījamāks vadītājs vadītājs, kas jau senos laikos, subsidēto tel. sākumlaikā pamanījās smuku biznesiņu uztaisīt.

+4
0
Atbildēt

0

Edmunds Dukulis 06.09.2011. 02.54

Karina Petersone, Māris Riekstiņš, Zeibots, Eriks Hānbergs, Juris Binde – atjaunotās Latvijas nomenklatūra. Šādi cilvēki ordeņus pasniegs Kargina tipa cilvēkiem, varētu arī noraidīt Hermaņa tipa cilvēkiem.

Bēdīgi, jo šis sastāvs daudz ko izsaka par “varu” mūsdienu Latvijā. Ceru, ka ordeņa kap. iepriekšējie locekļi Andris Vilks, Atis Bertulis, Toms Baumanis paši iesniedza atlūgumus nevis tika atlaisti, jo tas dotu ticību, ka kaut kāds morāls latiņš mūsu zemītē tomēr pastāv.

+4
0
Atbildēt

0

santacruz 06.09.2011. 09.41

Templiešu ordenis ir aizliegts. Bet bijušais Fizkultūras institūta komjaunatnes sekretārs, ex- komuinists Māris Riekstiņš iespaido. Vai Vācijā tagad bijušie fašisti piešķir ordeņus?
Es kautkur dzirdēju, ka Latvija komunismu un fašismu vērtē līdzīgi:)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu