Par gāzes termināli gaidīs igauņu atzinumu • IR.lv

Par gāzes termināli gaidīs igauņu atzinumu

35
Igaunijas premjers Andruss Ansips (no kreisās), Latvijas premjers Valdis Dombrovskis un Lietuvas premjers Andrjus Kubiļus piedalās preses konferencē Mākslas muzeja "Rīgas birža" telpās. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pie sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekta apspriešanas atgriezīsies oktobrī

Baltijas valstu premjeri pie reģionālā sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izveides jautājuma atgriezties oktobrī, kad būs pabeigta Igaunijas veiktā izpēte. Tā nolemts nedēļas nogalē Rīgā notikušajā neformālajā sanāksmē.

Par to svētdien paziņoja Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), raksta Nozare.lv.

Tad, balstoties uz konkrētākiem faktiem, varēs pieņemt tālākus lēmumus. Premjers atzina: ja gribam termināli kā reģionālu projektu, nepieciešama Baltijas valstu vienošanās un tad varēs sākt sarunas ar Eiropas Komisiju par iespējamiem finansējuma avotiem

Igaunijas valdības vadītājs Andruss Ansips norādīja, ka Igaunijai galvenais nav celt termināli savā valstī, bet gan nodrošināt lētu dabasgāzi un piegāžu drošību. Pēc viņa vārdiem atrašanās vieta, kas to spēs nodrošināt, būs laba Igaunijai.

Arī Lietuvas premjers Andrjus Kubiļus uzsvēra piegāžu drošību. Viņaprāt, tas ir komplekss jautājums. Viena no iespējām ir sašķidrinātās dabasgāzes terminālis, taču svarīgas ir arī gāzes sektora reformas, ieviešot Eiropas Savienības direktīvas. Viņaprāt, piegāžu drošību var panākt ar lielu reģionālo termināli vai vairākiem mazākiem, kas apmierina vietējās vajadzības. Arī viņš norādīja, ka jāsagaida Igaunijas izpētes rezultāti. Kubiļus pauda pārliecību, ka pēc to saņemšanas izdosies atrast labu risinājumu.

Svētdien apspriests arī progress Visaginas atomelektrostacijas projektā.

Kubiļus to novērtēja kā ļoti labu. Šā gada beigās vai nākamā gada sākumā paredzēts sagatavot parakstīšanai un apstiprināšanai koncesijas līgumu un akcionāru līgumu.

Šajā nedēļas nogalē – 27.augustā un 28.augustā – Latvijā notiek neformāla Baltijas valstu premjeru tikšanās. Tikšanās laikā premjeriem ir iespēja neformālā gaisotnē pārrunāt Baltijas valstu sadarbības aktualitātes.

Baltijas valstu premjeru neformālās tikšanās notiek reizi gadā, tiekoties kādā no trim Baltijas valstīm. Iepriekšējā tikšanās bija pērn Igaunijas pilsētā Tartu, bet 2009.gada augustā – Lietuvas kūrortpilsētā Nidā.

 

Komentāri (35)

austrisv 28.08.2011. 13.36

Bet Tu taisi neslavu visiem premjeriem, lai gan , ko no urlas var labu gaidīt.

+5
0
Atbildēt

0

anita_meistere 28.08.2011. 17.27

zinot mūsu nespēju pretoties krievu ekspanijai, Igauņi un Leiši būs idioti, ja priekritīs šo termināli būvēt Latvijā. viņi tak saprot, ka bez gazprom šiet nu nekā neiztikt…gribam mēs (Latvieši) to vai nē

+1
0
Atbildēt

0

Liene 28.08.2011. 13.32

Skatoties uz bildi, jāatzīst, ka Kubiļus ir visnormālākais, kaut arī droši vien zaglis vai nelietis, kā pārējie divi, bet par Kubili vismaz nekas nav zināms.

Ansips provokators ar nacistiskām tieksmēm, kas, starp citu, visvairāk viņā patīk latviešiem.

Bet Dombrovskis caur savu sievu šīverē Hipoteku bankā un krāpj nekustamo īpašumu tirgū.

0
-4
Atbildēt

1

    dro > Liene 28.08.2011. 14.09

    buen-a. Tu laikam pat dzirdējis neesi, ka pret Putinu Vācijā bija sākts kriminālprocess, un tikai pēc Purina iesēšanās prezidenta krēslā, to pārtrauca? Nacistiskas tieksmes? Ne tikai! Ansips ir amerikāņu, vācu, un angļu spiegs, kurš slepus sācis rakt tuneli uz Lībiju:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu