Pauls: otru tualeti, ne Slavas aleju • IR.lv

Pauls: otru tualeti, ne Slavas aleju

31
Latvijas pārstāve LieneCandy (centrā) piedalās konkursā "Jaunais vilnis". Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Komponists ērcīgs par mūsu attieksmi pret Krievijas māksliniekiem 

Daudz svarīgāk par Slavas aleju Jūrmalā būtu izbūvēt otru tualeti Dzintaru koncertzāles mūziķiem. Tā ceturtdien intervijā “Dienai” saka komponists un konkursa “Jaunais vilnis” līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls. 

“Tur ir viena tualete uz visu lielo orķestri, māksliniekiem jāstāv garā rindā,” saka Pauls. “Kauns! Kāpēc nekas netiek darīts? Ir daudz svarīgākas lietas par Slavas aleju.” 

Viņš arī uzskata, ka ir jāpārveido Dzintaru koncertzāles apkārtne, kur viss palicis pagājušā gadsimta līmenī. “Stīvijs Vonders bija iebāzts finiera būdā. Vai pasaulē kaut kur tā ir?” vaicā komponists. 

Par katru gadu uzvirmojošo noliedzošo attieksmi pret “Jauno vilni” Pauls teic, ka “mūsu attieksme ir tik jocīga. Katru gadu viens un tas pats: daudziem liekas, ka pasākums vispār nav vajadzīgs. Tad nevajag aicināt arī krievu diriģentus, dziedātājus, Krievijas teātrus”. 

Kā zināms, Jūrmalas dome šonedēļ izlēma konkursa rīkotājus atrīvot no nomas maksas par koncertzāli un autostāvvietu, kas kopumā pilsētas kasē varēja ienest 20 000 latu. Toties deputātiem bija pieņemama Slavas alejas un Zvaigžņu laukuma veidošana pie koncertzāles, lai iemūžinātu gan konkursa slavenības, gan Latvijas izcilības.

Komentāri (31)

tetrapack 28.07.2011. 11.31

Varbūt Slavas ateju?

+18
0
Atbildēt

3

    Laumiņa > tetrapack 26.10.2011. 16.09

    Būs uzraksti:viens simts vienpadsmit.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Krišjānis Liepa > tetrapack 28.07.2011. 13.19

    haha, divi zaķi ar vienu šāvienu

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > tetrapack 28.07.2011. 23.07

    Kristaps O.
    jauki. nevajadzes zvaigznes, pashi atstas nospiedumus un sienas aprakstis.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Krišjānis Liepa 28.07.2011. 10.58

Paula kungs – nevajag jaukt bezgaumības kalngalu ar nopietnu mākslu. Iebildumi nav pret Krievijas teātriem, diriģentiem u.c., bet gan tieši pret šo balagānu.

+14
-1
Atbildēt

1

    Normunds > Krišjānis Liepa 28.07.2011. 20.51

    Pareizi, māksla ir māksla, balagāns ir balagāns. Arī balagāns var noderēt, tikai balagānu nedrīkst uzspiest par lielo mākslu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 28.07.2011. 10.55

Krievijas mākslinieki, kurus šeit uzaicina, nepārvērš šo valsti par pērkamu balagānu Krievijas “biezajiem”. Tie neķengā mūsu valsts svētumus un neaizliedz šeit lietot valsts valodu. Tie vienmēr ar cieņu izturas pret šo zemi pretstatā Jaunajam vilnim. Šie Krievijas mākslinieki uz šejieni atved īstas kultūras vērtības, bet ne slavu tikai Paulam, toties par valsti ņirgājas un šeit demonstrē savu bagāto plebeju īsto dabu, kuri ir pieraduši par lielu naudu pirkt absolūti visu, arī dažu cilvēciņu godu un pašcieņu, pat veselas pilsētas domes deputātu godu.

+13
-2
Atbildēt

2

    oskaar > Ilona Auziņa 28.07.2011. 23.10

    >Juris Kante
    Jūs pats jaucat kopā dažādas lietas! Viena lieta ir gluži komerciālais Jūrmalas krieviskais pasākums, gluži cita- “Latvijas politiskie jautājumi”.
    Ļaudis no Krievijas brauc šurp un uztaisa savu trādirīdi, ar krievijas karogiem un krievu valodu, un visu pārējo krievisko. Nu, un??? Pēc tam viņi aizbrauc, un atkal visu gadu no visa tā “krieviskā” nekā šeit nav. Ir tikai palikušais ienākums Jūrmalas pilsētas budžetā. Vai, Jūsuprāt- “Jaunais vilnis” atstāj graujošu iespaidu uz latvju mentalitāti? Cik daudz Jūs pazīstat cilvēkus, kuri ar sirdi un dvēseli piedalās šajā “balagānā” un pēc tā noslēguma jūtas apgrūtināti ar zīmolu “Esmu latvietis”?
    Es gan domāju, ka jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kas piedalās šajā pasākumā- sākot no biļešu kontroliera un beidzot ar menedžmenta augstāko galu ir ieinteresēts tikai pasākuma finansiālos panākumos, nevis apsmiet Latviju, to nozākāt un “aizliegt”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nata_8 > Ilona Auziņa 28.07.2011. 14.29

    Nu kad gan beidzot cilvēki, arī slaveni kā Raimonds Pauls beigs jaukt kopā dažādas lietas. Pat cilvēkiem ar nelielu politisko izglītību taču ir skaidrs, ka nav viens un tas pats;uzstāties Latvijā māksliniekiem no visas pasaules arī Krievijas un dot koncertus,lai baudītu mākslu ar to trādirīdi, kur un sarīko Krievija svešā zemē ,ar saviem karogiem, obligāto krievu valodu, it kā šeit nebūtu Latvija, bet izsenis Krievijas kūrortpilsēta, kurā latvieši atrodas pārpratuma pēc.Nu jau aizliedz pat dziedāt latviešu valodā,pieminot pat necenzētus krievu lamu vārdus. Varbūt drīzumā sagaidīsim ,ka latviešiem būs jānēsā uz kakla kauna zīme”Esmu latvietis”, kā tas bija senos laikos. Jābrīnās kā Pauls būdams ģeniāls mūziķis ir tik naivs un galīgs nejēga, skarot gan Latvijas politiskos jautājumus, gan valodnieciskos.Man derdzas atrasties vidē, kur manu zemi-Latviju un manu zemes valodu latviešu apsmej, nozākā un aizliedez.Tā, lūk, Paula kungs.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu