Ir.lv 2.0 • IR.lv

Ir.lv 2.0

30
Ir redakcija

Jauna Saeima gaidāma tikai rudenī, bet ir.lv jauns izskats ir jau klāt

Kādēļ? Lai jums, cienījamie lasītāji, būtu ērtāk pieejamas unikālas un jaunas lietas, kuras turpmāk veidosim ir.lv.

Līdz šim ir.lv saturā galveno uzsvaru likām uz kodolīgu un viegli pārskatāmu ziņu izlasi — tā bija mūsu inovācija, ienākot pārblīvētajā interneta portālu tirgū pērn. Mēs uzskatījām, ka „mazāk ir vairāk” un interneta lietotāji novērtēs to, ka redakcija ir rūpīgi izsijājusi, atlasījusi tikai būtisko. Tā arī notika. Turklāt šo ideju drīz vien pārņēma arī lielie ziņu portāli, kuri nu piedāvā svarīgāko jaunumu izlasi līdztekus neaptveramajai ziņu gūzmai.

Mēs ejam tālāk — īstenojam jaunas idejas, kā atšķirties un piedāvāt saviem lasītājiem to, kas citur nav pieejams. Esam nolēmuši vairāk uzmanības veltīt procesu analīzei un komentēšanai, turklāt darīt to atšķirīgos veidos.

Piemēram, piedāvāsim „dzīvos šķirkļus” — pārskatus, kuri pastāvīgi tiks papildināti atbilstoši jaunākajiem notikumu pavērsieniem, lai kompaktā un strukturētā veidā iepazīstinātu ar svarīgiem procesiem un personām. Pašlaik, „iegūglējot” vārdus „referendums”, „starptautiskais aizdevums” vai „Lembergs”, meklētājs piedāvās simtiem saišu, vienā katlā sametot ziņu rakstus, skolnieku referātus un oficiālu mājaslapu informāciju. Mēs par aktuāliem tematiem piedāvāsim redakcijas veidotus kompetentus „dzīvos šķirkļus”, kas sniegs uzticamu un ērti pārskatāmu informāciju.

Portāla satura pastāvīgs piedāvājums būs infografikas, biežāk veidosim video materiālus. Esam sākumlapā ieviesuši arī „plūsmu” jeb rss saišu lasītāju, kas piedāvās nepastarpinātu informāciju no dažādiem valsts un nevalstiskā sektora spēlētājiem, kuru preses relīžu kopijas veido lielu daļu no interneta portālu ziņu lentēm.

Ir.lv lielākā vērtība ir lasītāju kopiena, kas kopā ar redakciju apspriež un vērtē sabiedrībā notiekošo, izsaka viedokļus, analizē, prognozē. Ceram, ka jaunais sākumlapas izkārtojums palīdzēs šo unikālo vērtību vairot. Iesaistieties arī jūs šajā ir.lv pārveidē ar saviem ieteikumiem un idejām!

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu