AT nolemj piedzīt kompensāciju par SUV karavīra nāvi • IR.lv

AT nolemj piedzīt kompensāciju par SUV karavīra nāvi

32
Attēlā: Karte, kurā atzīmēts lidmašīnas lidojuma virziens un izpletņlēcēju piezemēšanās vietas

20 tūkstošu latu morālā kaitējuma kompensāciju saņems Arāja atraitne un dēls

Augstākā tiesa (AT) otrdien nolēma par labu izpletņlēkšanas mācībās bojāgājušā Speciālo uzdevumu vienības (SUV) karavīra Mārtiņa Arāja atraitnei un viņas dēlam no valsts piedzīt 20 tūkstošus latu par nodarīto morālo kaitējumu, aģentūra BNS noskaidroja tiesā.

Pilns AT sprieduma teksts šajā lietā būs pieejams 28.jūnijā, tad to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Tas ir divreiz mazāk nekā iepriekš, 2009.gada februārī, nolēma Rīgas apgabaltiesa. Iepriekš Rīgas apgabaltiesa jau daļēji apmierināja bojāgājušā Arāja atraitnes un viņas dēla prasību pret valsti un noteica, ka 40 000 latu liela kompensācija piedzenama no Aizsardzības ministrijas, kaut arī tika prasīta 400 tūkstošus latu liela kompensācija.

Augstākā tiesa apelācijas kārtībā maija beigās nosprieda, ka par labu izpletņlēkšanas mācībās otra bojāgājušā karavīra Normunda Stradiņa mātei no valsts piedzenami 20 tūkstoši latu. Šajā lietā spriedums vēl ir pārsūdzams AT Senātā.

Rīgā 2006.gada 15.maijā nodarbību laikā noslīkstot Daugavā gāja bojā divi izpletņlēcēji no SUV – Mārtiņš Arājs un Normunds Stradiņš. Saistībā ar notikušo par dienesta nolaidību bija apsūdzēti bijušais SUV komandieris Andris Bukovskis un izpletņlēkšanas praktisko nodarbību vadītājs Aivars Maļinovskis.

Komentāri (32)

exotika19642 14.06.2011. 11.34

Vai šī nelaimes gadījuma dēļ kāds neatkāpās no amata? NBS komandieris Zeibots? Vai tomēr aizsardzības ministrs?

+1
0
Atbildēt

0

oktaavs 14.06.2011. 14.43

Nav nekas pret jebkādas kompensācijas pieprasīšanu no valsts, ja vainīgas amatpersonas. Taču gribu, lai tiek sodīti tiešie vainīgie, neatkarīgi no ieņemamā amata. Un nevis ar kaut kādu nosacīto, vai atkāpšanos, bet ar to, no kā viņi visvairāk baidās – ar pamatīgu naudas sodu. To nevar mīkstināt ar labu uzvedību, vai anulēt pēc zināma laika.

0
0
Atbildēt

0

ivetao2007 14.06.2011. 13.54

Armija neiet zidaiņi, bet vīri. Ja jālec ar izpletni, tad katram saprotams, ka tā mav bērnu spēle. Jābut skaidram, kā jārikojās un kas vajadzīgs, ja kas nenotiek pēc papīriem. Š notikumu redz’ju no sava 11. stāva šaipus Daugavas. Vai tad pilots un instruktors nemanaīja vēja brīzes. Vai tad tam, kas gatavojā lekt ar izpletni, nav jāabrunņojās ar zināšanām un ekipējumu. Memmes dēliņu kompānija. Un vēl esot Speciālo uzdevumu vienība. Protasm, ka žēl tās mammas, kuras tik nelāgi zaudēja savus dēlus.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu