Tūrisma nozare atguvusies no ekonomiskās krīzes • IR.lv

Tūrisma nozare atguvusies no ekonomiskās krīzes

24
Foto: Toms Zariņš, F64
Karīna Vītiņa

Mackevičs: Tūrisma industrija Rīgā sāk atgriezties “trekno gadu” līmenī

Tūrisma piedāvājums Rīgas viesnīcās ir būtiski uzlabojies: “Visas viesnīcas Rīgā, vismaz centra pusē, ir aizņemtas”, tā Latvijas Radio pastāstīja tūrisma portāla “BalticTravelnews.com” direktors Aivars Mackevičs, informē aģentūra BNS.

Mackevičs stāstīja, ka “piedāvājums Rīgas viesnīcās un kafejnīcās ir vairojies savā dažādībā. Tagad var atrast dažāda stila un dažādu dzīves izjūtu piedāvājumu”.

Viņš uzskata, ka agrāk, vairāk vai mazāk, visi esot centušies, lai būtu pēc Eiropas standartiem, toreiz tas bijis svarīgi, jo visi pārgājuši no padomju sistēmas. “Tagad mēs redzam, ka šī problēma ir atkritusi un redzam interesantus piedāvājumus. Tūrisma uzņēmēji ir ļoti daudz ceļojuši un “sašpikojušies” no citām valstīm,” klāstīja Mackevičs.

Pēc Mackeviča teiktā, tūrisma industrija Rīgā sāk atgriezties “trekno gadu” līmenī. Taču šāda situācija ir tikai Rīgā. Latvijas reģionos nozarē ir nepieciešams uzlabot tūrisma produktu kvalitāti, un ir nepieciešams dažādot piedāvājumu.

Mackevičs arī atzina, ka pakalpojumu cenas ir kļuvušas saprātīgākas. “Pirms pāris gadiem, īpaši lauku tūrismā cenas bija ļoti dārgas, salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm”. Lauku tūrisma nozari būtiski ietekmēja ekonomiskā krīze, kas veicināja cenu samazināšanos.

Pēc Rīgas Tūrisma un attīstības biroja veiktās tūrisma nozares uzņēmumu aptaujas datiem, 2011.gada aprīlī Rīgas viesnīcu vidējais noslogojums bija 57,41%, savukārt pērn aprīlī vidējais noslogojums Rīgas viesnīcās bija 42,6%.

Komentāri (24)

anete_raugule 07.06.2011. 15.53

O, jā – cenas šur tur jau sasniegušas trekno gadu līmeni ;)

Un tiešām novēlu sekmes tiem, kas savu biznesu izveidoja un noturēja virs ūdens saviem spēkiem, nevis kā Bērziņš par ES fondu naudu uzbūvēja sev vasaras māju.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu