KNAB soda bijušo "Latvenergo" valdes priekšsēdi Liuziniku • IR.lv

KNAB soda bijušo “Latvenergo” valdes priekšsēdi Liuziniku

22
Foto: Lita Krone, LETA

Bijušais “Sadales tīkla” vadītājs pārkāpis valsts amatpersonai noteiktos ierobežojumus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) administratīvi sodījis bijušo Latvijas energokompānijas “Latvenergo” valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku par valsts amatpersonai likumā noteikto ierobežojumu pārkāpumu, vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz KNAB pārstāvi Ievu Karlsbergu.

KNAB pārbaudes gaitā konstatējis valsts amatpersonas pārkāpumu likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto ierobežojumu pildot valsts amatpersonas pienākumus, sagatavot vai izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības, kurās amatpersona, tās radinieki vai darījumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresēti.

Saskaņā ar likumu Liuziniks var tikt sodīts ar naudassodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā. KNAB gan plašāku informāciju, tostarp, kāds tieši sods personai piemērots, nesniedz.

Iepriekš ekonomikas ministrs Artis Kampars nosūtīja vēstuli KNAB, kurā lūdza izvērtēt, vai “Sadales tīkla” bijušais valdes priekšsēdētājs, kļūdams par energofirmas “Jauda” attīstības direktoru, ir rīkojies atbilstoši interešu konflikta novēršanas likumam.

Par Liuziniku, kurš sācis strādāt “Jaudā”, vēstīja portāls “pietiek.com”. “Jauda” ir viens no vērā ņemamiem “Latvenergo” izsludināto iepirkumu uzvarētājiem. Pērn maijā “Jauda” no Liuzinika vadītā “Sadales tīkla” saņēmusi pasūtījumu par 3,29 miljoniem latu un bijusi partnere arī citos “Latvenergo” un “Sadales tīkla” iepirkumos kopumā par vēl vairāk nekā četriem miljoniem latu, klāstīja “pietiek.com”.

Liuziniks no valdes priekšsēža amata “Sadales tīklā” bija spiests atvadīties pērn vasarā. Tas notika pēc tam, kad KNAB aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, naudas atmazgāšanu un kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros aizturēja nu jau bijušo “Latvenergo” valdes priekšsēdi Kārli Miķelsonu un viņa vietnieku Aigaru Meļko. Liuziniku, tāpat kā Miķelsonu un Meļko, KNAB aizturēja, taču Liuzinikam atšķirībā no abiem pārējiem tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Jau ziņots, ka KNAB pērn martā par 150 latu kukuļņemšanu aizturēja Centrālcietuma amatpersonu. Toreiz ieslodzījuma vietas drošības daļas inspektors, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmis 150 latu kukuli, lai kādam notiesātajam nelikumīgi nodotu aizliegtus priekšmetus.

Komentāri (22)

elza aleksandra 08.06.2011. 09.37

Ja mani atmiņa neviļ, tad Luizniku atlaida no darba. Un tikai pēc tam viņš atrada darbu Jaudā. Tas, ka viņš turpina strādāt nozarē ir tikai apsveicami – jau tā visās jomās strādā nekompetenti cilvēki. Loģiski, ka Jauda, kā jau liels uzņēmums labprāt pieņems darbā cilvēku, kas pārzin nozari no A-Z. Ar to es gribu teikt – Oligarghu medības ir pāraugušas kaut kādā vajāšanas mānijā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu